VPS Novabrik Polička – Association Futsal Puget 6:2 (2:0)

Branky: Netolický 2, Jílek 2, Stejskal, Kovář.

„První zápas na turnaji se nám docela povedl. Samozřejmě na hráčích byla patrná nervozita a nerozehranost, ale postupem času jsme se čím dál více dostávali do hry a měli ji pod kontrolou. Jako tradičně jsme ještě mohli přidat několik gólů, ale se špatnou koncovkou se potýkáme celou sezonu. Francouzský celek měl rovněž několik šancí, obě branky vsítil po našich velkých chybách, což pro následující duely musíme zlepšit,“ hodnotil premiéru poličský trenér František Švec.

VPS Novabrik Polička – Torpedo MAMI Moskva 2:5 (0:3)

Branky: T. Švec, Navrátil.

Ve středu vyrukoval proti poličským hráčům soupeř jiného kalibru, Torpedo Moskva patří mezi favority turnaje. A letošní ruský mistr dokumentoval svoje kvality. Poličští hned v úvodu zahodili obrovskou příležitost a následně přihlíželi, jak produktivní soupeř trestá jejich chyby. V poli byl zápas vyrovnaný, ale poločasová efektivita Rusů byla smrtící. Po změně stran se český zástupce snažil přidat na aktivitě a po spolupráci Stejskala s T. Švecem se dočkal snížení na 1:3. Hnal se poté dál za kontaktním zásahem, měl další slibné možnosti, dostat se do tlaku, ale musel otevřít zadní vrátka a protivník odvrátil drama. V poslední minutě ještě padlo po gólu na každé straně.

„Co nás může hodně mrzet po tomto utkání, je fakt, že soupeř, ač předvedl velice kvalitní výkon a byl po většinu zápasu lepším týmem, o své výhře rozhodl hlavně po našich hrubých chybách. Minimálně tři vstřelené branky dostal od nás jako dárek na zlatém podnose. Pokud měl vypracované akce, ty se nám buď podařilo na poslední chvíli zastavit, nebo nás v brance podržel výborným zákrokem Slaný. Bohužel pokud chceme pomýšlet na úspěšný výsledek proti jednomu z nejlepších týmů Evropy, nemůžeme dělat takto školácké chyby. Na druhou stranu musím kluky pochválit, že náš výkon nebyl vůbec špatný a několikrát se i nám podařilo protivníka dostat do úzkých,“ komentoval duel František Švec.

Ve čtvrtek v podvečer čeká na VPS Novabrik čtvrtfinále, ve kterém bude jeho soupeřem další ruský celek Jezidy Rjazaň. Utkání začíná v 17 hodin.

Další dvojice tvoří: 13:00 FK Volga Saratov (Rus.) vs. Futsal Puget (Fr.), 15:00: Torped MAMI Moskva (Rus.) vs. Lund Futsal (Nor.), 19:00: Chemcomex Praha vs. Sojuz Energo Bobrujsk (Běl.).