Sáloví fotbalisté dohráli základní část celostátní ligy a po sedmi turnajích je jasno o složení čtvrtfinálových dvojic. Z pohledu regionálního fanouška to dopadlo nejlépe, jak mohlo, neboť v boji o postup na Final Four se utkají celky z Poličky a Moravské Třebové, je ovšem otázkou, zda jsou spokojeni samotní hráči obou mužstev.

V každém případě to bude zajímavá únorová řež hraná na dva vítězné zápasy. Jakousi generálkou byl vzájemný střet na závěrečném turnaji v Otrokovicích, který vyzněl v poličský prospěch.

Šakalí hněv Moravská Třebová – VPS Novabrik Polička 1:5 (1:2)

Branky: 20. Lošťák – 10. a 22. Vondra, 12. a 35. Mužík, 40. Poul.

Druhé regionální derby mělo podobný průběh jako to první a hrálo se v režii Novabriku. „Světlým okamžikem bylo sice snížení Lošťáka na 2:1 v populární poslední minutě poločasu, festival hrubých chyb a efektivita soupeře v zakončení však udělala z utkání jednoznačnou záležitost,“ hodnotil duel z pohledu Šakalů Petr Matoušek. „Byl to poměrně pohodový zápas, který jsme měli pod kontrolou. Soupeř měl nějaké šance, ale nevyužíval je, my ano, výsledek byl zasloužený. To jsme ale ještě netušili, co nás čeká proti Zlínu,“ vyjádřil se poličský trenér František Švec.

Šakalí hněv Moravská Třebová – SK SICO Jilemnice 4:4 (2:2)

Branky: 3. Lošťák, 13. Marák, 23. a 24. Širůček – 12., 20. a 40. Srkal, 34. Kraus

Utkání, které vypadalo na klidnou záležitost třebovských futsalistů, opět, a jak je v utkáních s Jilemnicí zvykem, rozhodly poslední minutu poločasů. „V zápase jsme vedli 1:0, 2:1, dokonce 4:2 a ani to nám k vítězství nestačilo,“ zamrzelo Petra Matouška, jehož Šakalové vinou této remízy přišli o páté místo v tabulce. Jejich katem se ukázal být jilemnický Srkal, a to poprvé těsně před přestávkou. Mělo být ještě hůře, to by ale nikdo v průběhu druhého poločasu netipoval, neboť Širůček dvěma zásahy v rozmezí jedné minuty prozatím umlčel jakékoliv snahy soupeře o lepší výsledek. „Poté ale nastalo temno a povětšinou úplně zbytečné, případně velmi sporné fauly na naší útočné polovině dostaly tým pod tlak odpískání šesté chyby. A když se k tomu připočetly občasné nepřesnosti rozhodčích, které otočeným autem vyústily v Krausovo snížení, bylo o zápletku vystaráno,“ popisoval Matoušek. „Damoklův meč v podobě odpískání šestého faulu jsme k úžasu všech přítomných přežít dokázali, co se nám však nepodařilo, bylo ubránit Srkala. A ten tudíž třiadvacet sekund před koncem propálil vše, co mu stálo v cestě a završil hattrick,“ doplnil nespokojený Petr Matoušek.

Moravská Třebová: Vykydal – Němec, Širůček, Okrouhlý, Lošťák, Tošenovský, Válek, Marák.

Termíny pro čtvrtfinále play off: sobota 10. února v Poličce, sobota 17. února v Moravské Třebové (Mohelnici), sobota 24. února v Poličce

VPS Novabrik Polička – Futsal Zlín 1:4 (0:1)

Branky: 39. Stejskal – 19., 34. a 37. Ulman, 23. Chvíla.

Obrovské zklamání zavládlo v poličských řadách z výsledku, protože po herní stránce to nebylo vůbec špatné. Jenže… „Co jsme dokázali zahodit, to svět neviděl. Třikrát jsme šli sami a nedali, překopli z půlmetru branku a čím dál více jsme se v zakončení propadali do křeče, na týmu to zanechalo stopy. Zatímco my jsme brejkové situace a přečíslení často sami zdrbali, zatímco Zlín nám udělil totální lekci z produktivity. Herně to byl kvalitní zápas, hlavně jeho první polovina, ovšem v koncovce jsme propadli,“ poznamenal Švec.

Polička: Slaný – T. Švec, Vondra, Netolický, Mužík, Stejskal, Navrátil, Poul, Kovář.

Protože Sparta Praha v posledním duelu vstřelila pár vteřin před koncem gól Dobříči, přijde na řadu čtvrtfinálové derby. Co od něho očekávat? „Bude mít náboj, mělo by být správně vyhecované, ale ve sportovním duchu. Soupeř má mladý tým, šikovné individuality, nebude to pro nás jednoduché, i když samozřejmě chceme na finálový turnaj, kde jsme mnoho let nechyběli. Na čtvrtfinále se těším,“ uvedl František Švec.

Další výsledky – 7. turnaj:

Bombarďáci Větřní – Chemcomex Praha 4:6 a Sparta Praha 3:0, FK Adria Dobříč – Sparta Praha 2:3 a Chemcomex Praha 1:11, Futsal Zlín – SK SICO Jilemnice 3:0.

Konečné pořadí:

1. Zlín (35), 2. Chemcomex Praha (30), 3. Polička (29), 4. Větřní (21), 5. Sparta Praha (16), 6. Moravská Třebová (16), 7. Jilemnice (13), 8. Dobříč (1).