Postupová partie je však rozehrána náramně pro oba rivaly, neboť při záchraně Letohradu v divizi půjdou do I. A třídy tři celky ze dvou „bétřídních“ skupin a druhý tým béčka bude mít s největší pravděpodobností více bodů na kontě než stejně umístěný celek z pardubicko-chrudimské skupiny.

TJ Sokol České Heřmanice vs. TJ Sokol Dolní Újezd.
FOTO, VIDEO: Dolní Újezd uspěl v přestřelce, Polička byla doma opět úspěšná

Před utkáním Sloupnice v Jehnědí byly karty rozdány jasně a aktuální lídr soutěže byl zřejmým favoritem souboje, na který zavítalo přes 300 fanoušků. Hosté na trávníku dominovali a suverénně si dokráčeli pro přesvědčivé vítězství, zatímco soupeř po debaklu zabředl ještě hlouběji do existenčních starostí. Není divu, na jaře zatím uhrál jenom tři body.

Žamberk odehrál ze svého pohledu netypické utkání, protože v něm třikrát inkasoval, což bylo více, než ve všech předešlých jarních duelech dohromady. Přesto nepřipustil díky dobré útočné fázi proti lanškrounskému béčku překvapení a musel za to poděkovat především Mikuláši Cvikovi, který mu vystřílel potřebné tři body hattrickem.

Dohrávky – středa 17.30: Svratouch – Semanín, 18.00: Jaroměřice – Žamberk.

Mezi desátým Jehnědím a čtrnáctými Libchavami je pouze čtyřbodová mezera, není tedy třeba dlouze popisovat, jak vypjatý bude v posledních třech kolech boj o udržení. Bez ohledu na to, jestli budou sestupovat dvě mužstva, nebo pouze jedno (aby se zachránil třináctý tým konečné tabulky, potřebuje lepší bilanci než třináctý mančaft ve skupině A).

Osm gólů padlo v existenční sousedské bitvě mezi Moravskou Třebovou a Kunčinou, jenže remíza nebyla výsledkem, který by pro někoho z rivalů něco zásadního vyřešil. Hosté si museli po závěrečném hvizdu rvát vlasy na hlavě, protože o poločase vedli s tříbrankovým náskokem a zdánlivě směřovali k pohodovému vítězství. Ale co se nestalo po návratu z kabin… Stačil úsek mezi 51. a 57. minutou a bylo vyrovnáno! Rezerva si potom dala vlastence a Kunčina ještě jednou sahala po třech bodech, jenže koncovku zpackala natolik, že si v nastavení nechala zase srovnat. A oba soupeři jsou v potížích nadále až po uši.

TJ Jiskra Litomyšl vs. TJ Svitavy.
Svitavy našly střelce. Ehrenberger opět úřadoval, Bohdaneč srazil hattrickem

Další nerozhodné derby Svitavska vidělo publikum o pouťovém víkendu v Jaroměřicích. Jak domácí, tak hosté z Janova se posunuli do přece jenom bezpečnějších vod, takže s touhle dělbou bodů asi nikdo extra problém neměl. V závěru utkání za stavu 1:2 domácí fotbalisté s obrovským štěstím přečkali vlastní klinickou smrt, když po špatně zahrané „malé domů“ utekli o pár centimetrů kurióznímu vlastenci. Míč se však odrazil od tyče zpět do pole a, jak to tak bývá, tak prakticky z následující akce si na centr do šestnáctky naskočil Gecl a hlavou zařídil vyrovnání.

TJ Jaroměřice vs. Sokol Janov.TJ Jaroměřice vs. Sokol Janov.Zdroj: FB TJ Jaroměřice

Dvě jména museli fanoušci v Pomezí vyvolávat po skončení okresního derby v Pomezí. Jednak to byl Michal Nespěšný, který se ve druhém poločase dvěma zásahy postaral o dokonalý obrat výsledku proti soupeři z Březové nad Svitavou, a potom také gólman František Slovák. Nebýt jeho zákroků, tak by Pomezí na výhru, která ho udržela při životě, určitě pomýšlet nemohlo.

TJ Opatov vs. TJ Sokol Bystré.
FOTO, VIDEO: Opatov v dohrávce přejel Bystré, lídr se však rychle vzpamatoval

Ke dnu se znovu propadly Libchavy, pro které ve Svratouchu platilo rčení o „prvním vyhrání, které z kapsy vyhání“. Protože skóre otevřel jejich kanonýr Pavlák po pár desítkách sekund hry a ještě v předposlední minutě drželi hosté po dramatických peripetiích remízu 2:2. Jak by se jim ten bod hodil… Jenže potom udeřil domácí Černý a bylo po nadějích. V krizi zastihl závěr sezony semanínské fotbalisty. Po potupné „desítce“ v Janově neměli moc šancí na slušný výsledek ani pro nejlépe střílejícímu celku I. B třídy z Dobříkova, který potvrdil svoji formu a o svém vítězství prakticky rozhodl do poločasu.

24. KOLO: Jaroměřice – Janov 2:2 (1:0). Branky: Švec, Gecl – Boháček, Pirkl. Semanín – Dobříkov 1:5 (1:4). Branky: Bednár – M. Novotný 2, Sedlák 2, Horáček. Žamberk – Lanškroun 4:3 (2:2). Branky: Cvik 3, Kořán – Doležal, Ďuriš, Zelinka. Jehnědí – Sloupnice 1:6 (0:3). Branky: Vondra – O. Mikulecký 3, M. Mikulecký 2, Vodehnal. Svratouch – Libchavy 3:2 (2:1). Branky: Chaloupka, Pavlík, Černý – Pavlák, Horníček. Pomezí – Březová nad Svitavou 2:1 (0:1). Branky: M. Nespěšný 2 – Dufek. Moravská Třebová B – Kunčina 4:4 (0:3). Branky: Polák 2, Bubela, Bambušek – T. Brychta, A. Kaláb, P. Kaláb, vlastní (Šmerda).


Načítám tabulku ...