Jedna nečekaná, ale zasloužená výhra, dvě výrazné porážky. Taková je bilance regionálních zástupců z jarní premiéry nejvyšší krajské soutěže fotbalistů. Tomu zákonitě odpovídají vyjádření zainteresovaných osob.

Tradiční ohlasy jsme tentokrát doplnili i o názory z „druhé strany", aby byl obrázek o zápasech kompletní.

Svitavy – Holice 3:1

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Musím přiznat, že po zhlédnutí sobotního zápasu Polička – Slatiňany jsem měl obavy, jak dopadneme v neděli, když k nám mířil tým, který na tom byl tabulkově ještě lépe než Slatiňany. Naštěstí tento strach nepostihl naše hráče a ti se k zápasu postavili bez bázně. I když měl soupeř v prvním poločase mírnou převahu, nedovolili jsme mu vstřelit více než jeden gól a nakonec jsme stihli ještě před půlí vyrovnat, což nás opět posílilo v přesvědčení, že se dají získat body. A to se také stalo, když jsme Holicím ve druhé půlce prakticky nic nedovolili a Juřík dalšími dvěma trefami rozhodl v náš prospěch. Je dobře, že jsme tento úvodní jarní zápas vyhráli, protože si hráči dokázali, že na tom nejsou po dlouhé zimní přípravě špatně, což nám posílí sebevědomí do dalších utkání. Za výkon lze pochválit celé mužstvo, je však potřeba vyzdvihnout výkon Petrily v defenzivní činnosti a Juříkovu střeleckou potenci, když po své první ráně vysoko nad seřídil svoji mušku a rozhodl utkání.

Václav Velinský, trenér SK Holice: V prvním poločase jsme byli nebezpečnější a hlavně plnili stanovené pokyny. Ujali jsme se vedení a domácí drželi daleko od naší branky. Pár minut před koncem poločasu nás však soupeř varoval, když jeho šanci zlikvidoval Hlavatý. Pak ale přišla minela v obraně a bylo vyrovnáno. Ve druhé půlce jsme vytvořili spoustu hrubých individuálních chyb, z toho dvě domácí potrestali a zaslouženě zvítězili. Pokud budeme na hřišti dělat, co se nám zlíbí, nemáme na předních místech co dělat."

Polička – Slatiňany 1:6

Jiří Valta, trenér SK Polička: Výsledek hovoří jasnou řečí. Je pro nás sice hrozivý, ale zasloužený. Slatiňany nás přehrály ve všech směrech, pro nás to byl budíček a věřím, že nás nastartuje do dalších utkání. Soupeř nám ukázal, jak se hraje fotbal. Jeho síla je v kombinační hře kolem zkušeného Vladyky, pro jaro se navíc posílil o další hráče a podle mě bude těžko hledat konkurenci. Musím říci, že i v porovnání s nedělním zápasem Svitavy – Holice byly Slatiňany o třídu výše. Myslím, že je jen otázka času, kdy se to projeví i v tabulce. Tak dobrý tým jsem dlouho neviděl, je jinde než my.

Jaromír Hanuš, sekretář SK Spartak Slatiňany: Vstup do jarní části mistrovské sezony se nám nadmíru vydařil. Na soupeře, který byl po podzimu v tabulce o bod před námi, jsme na umělce ve Svitavách vlétli tak, že se nestačil divit. Po necelé čtvrthodině jsme vedli 3:0 a dál už nebylo prakticky co řešit. Skoro celý zápas jsme měli pod kontrolou. Trošičku vyrovnané to bylo až ve druhé polovině druhé půle, kdy jsme pod dojmem vysokého vedení trošku povolili a prostřídali pět hráčů. Domácí vstřelili čestný úspěch až pět minut před koncem, kdy to nic neřešilo. Takový výsledek jsme nečekali, ačkoli tento soupeř nám zřejmě sedí, na podzim jsme mu doma dali pět branek.

Pardubice B – Moravská Třebová 4:0

František Kovárník, trenér FK Pardubice B: Utkání jsme začali náporem, z čehož hned vykrystalizovala tyč trefená Klátilem. Poté to bylo půlhodinu o ničem. K prvnímu gólu nám pomohla chyba hostujícího brankáře. Od vstřeleného gólu jsme se uklidnili, byli jsme lepším týmem a soupeře prakticky až do konce nepustili do šance. Navíc jsme přidali další branky a vyhráli naprosto zaslouženě.

Miroslav Večeřa, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Pro náš nově se tvořící tým to byl velice obtížný start do jara. Jedenáctku jsme dali dohromady na poslední chvíli, věděli jsme o síle soupeře, jehož áčko navíc ve druhé lize nehrálo. Kluci bojovali, do 30. minuty udrželi nerozhodné skóre, ale potom nás trochu srazil nešťastný inkasovaný gól po podběhnutém míči brankářem. My se v zápase dostali prakticky do jediné šance. bohužel její zakončení bylo příliš slabé a soupeř stačil balon odvrátit. Jinak byli domácí lepší a přehráli nás ve všech činnostech, jak rychlostně, tak kombinačně i takticky. Na naší straně nescházela bojovnost, ale herně byly Pardubice na jiné úrovni než my. Pro nás budou důležitější utkání se soupeři ze spodní poloviny tabulky.