Hrálo se o Pohár Nástrojárny MM Moravská Třebová a na Malé Hané se sešla dokonce i mezinárodní konkurence, když do Jaroměřic opět zavítali polští hosté ze Sieroszewic.

Duely ve skupinách i později o umístění byly většinou velice rychle rozhodnuté, pouze souboj Radiměř – Konice o druhé místo a postup do semifinále dospěl k penaltovému rozstřelu. Nejdramatičtější bylo finále, které se rozhodlo zlatým gólem ve třetí minutě prodloužení. „Je nutno říci, že Prostějov si odehrál vlastní turnaj, jen poločas ve skupině i v semifinále mu byla polská Iskra vyrovnaným soupeřem. Přes tento výkonnostní rozdíl si myslím, že to bylo dobré setkání mužstev s rozdílným uměním fotbalu, zejména pro trenéry a některé rodiče. Bylo příjemné sledovat opravdovou fotbalovost takhle malých hráčů Prostějova i Iskry. Rozdíl byl v týmovosti, hráči 1. SK hráli daleko kombinačněji, působili sehranějším dojmem. Na obranu dalších účastníků turnaje je ale nutno říci, že pouze první tři mužstva měla na soupisce jen hráče ročníku 2003. U mladších kluků bylo zase moc hezké vidět zaujetí pro hru, snahu a bojovnost, s jakou se snažili čelit daleko fotbalovějšímu soupeři, a přístupu jejich trenérů, kteří své svěřence vedli hlavně ke hře, ať už byl výsledek, jakýkoliv.  Je dobře, že se stále nachází dostatek ochotných lidí, kteří se snaží udržet děti u sportování, byť to je stále složitější, zejména na vesnicích," řekl pořadatel jaroměřických turnajů Vítězslav Antošovský.

Z výsledků

pořadí ve skupinách – A: 1. SK Prostějov A (9 bodů), 2. Sokol Konice (5), 3. TJ Radiměř (4), 4. TJ Malá Haná Knínice (0). B: 1. SK Prostějov B (9), 2. GKS Iskra-Prosna Sieroszewice (6), 3. TJ Jaroměřice (3), 4. TJ SK Jevíčko (0).
Semifinále: SK Prostějov A – GKS Iskra-Prosna Sieroszewice 8:2, SK Prostějov B – Sokol Konice 7:0.
Utkání o umístění – o 7. místo: TJ SK Jevíčko – TJ Malá Haná Knínice 1:0. O 5. místo: TJ Jaroměřice – TJ Radiměř 4:0.
O 3. místo: Sokol Konice – GKS Iskra-Prosna Sieroszewice 0:8.
Finále:
SK Prostějov A – SK Prostějov B 4:3 (po prodloužení).

Nejlepší jednotlivci: brankář: Daniel Nečas (Jaroměřice). Hráč: Jakub Vyhlídal (Prostějov A). Střelec: Kacper Oszewski (Sieroszewice). Cena pořadatele: Richard Polach (Radiměř).

Nejbližší program: Turnaj žáků za účasti osmi celků se hraje v Jaroměřicích v sobotu 11. ledna.

(ant, rh)