To, že se generálky přeborových celků výsledkově příliš nepovedly, dokládá i poslední přípravný zápas Dolního Újezdu, který doma na trávě podlehl Proseči 2:3, když nechal ve své defenzivě nadměrný počet děr.

Svitavské B družstvo si do Lánů původně pozvalo svého tradičního „testovacího" soupeře z Lipové. Ten ovšem zápas na poslední chvíli odřekl, místo něho se svěřenci Radima Jelínka utkali s Opatovcem a v utkání, které zrovna nepobralo moc fotbalové krásy, zvítězili 3:0 (branky: Mikolín, Scheib a vlastní).

Příznivých podmínek využili fotbalisté Cerekvice nad Loučnou, kteří si proti Pomezí zahráli na přírodním trávě na stadionu u Loučné. „Utkání bylo vyrovnané, my jsme se poprvé sešli téměř v kompletní sestavě. Proti velmi silnému soupeři se jednalo o kvalitní test před začátkem sezony. Po vystřídání šla kvalita hry mírně dolů, ale svůj účel to splnilo. Po výprasku ve Svitavách se jedná o dobrý signál směrem k prvnímu utkání sezony," okomentoval duel hrající cerekvický kouč Roman Pražák. Domácí vedli už o tři góly, hráči z Pomezí začali ke konci dotahovat, ale stačili jenom snížit na konečných 3:2. Góly vítězů: R. Šeda, F. Pražák a Lorenc, jejich sestava: M. Kusý – M. Šeda, Jandera, Bureš, Pachta, Vostrčil, Růžek, R. Pražák, Brychta, Lorenc, R. Šeda (Uher, O. Jetmar, V Jetmar, J. Kusý, F. Pražák, Svatoš, Jelínek).

Na přírodní trávě nastoupil také celek Sebranic, a sice v Zámrsku proti tamnímu přednímu týmu I. B třídy skupiny A. Zadařilo se mu tam na výbornou, už v poločase vedl 3:0 a na konci se těšil z cenné výhry v poměru 4:2 po trefách Červa, J. Kučery, Mitáše a J. Horníčka.

Dalším účastníkům krajské I. B třídy se dařilo o poznání méně. Kamenná Horka podlehla vedoucímu družstvu okresního přeboru z Hradce nad Svitavou 2:3 a ani poličská rezerva nedopadla lépe. Na umělé trávě v Litomyšli nestačila na Sokol Bystré, když po vyrovnaném poločase (2:2) ztrácela na svého rivala především fyzicky, o čemž vypovídá konečné skóre 2:5. Morašice remizovaly s B týmem Jiskry Litomyšl 1:1.