Jenže sálovkářský osud to chtěl jinak a po třetím rozhodujícím čtvrtfinále dovolil, aby se radoval Zlín, jenž skoro ležel na lopatkách.

Byl to nezapomenutelný boj. Šakalové šokovali soupeře v prvním a na třetí zápas play off nezvykle otevřeném poločase. Nasázet pět gólů, to se povede málokdy a proti Zlínu tuplem ne. Ani Moravané střelecky nemlčeli, tahali ale za kratší konec a bylo jasné, že ve druhém poločase budou muset vrhnout všechno dopředu.

Po kontaktním zásahu to platilo dvojnásob, ještě na začátku závěrečné minuty ale Šakalové pořád vedli, navíc jen nebránili a několikrát sahali po pojistce. Nakonec ale neustrážili zlínského spasitele Ulmana a ten poslal strhující bitvu do prodloužení. V něm rozhodly prodloužené penalty za načítané fauly. Ulman ji ještě nedal, Haloda však ano a po marném úsilí Třebové o vyrovnání podtrhl Ulman účet.

Favorit tak s ušima „odřenýma až do krve“ splnil svoji roli, Šakalové si však zaslouží za svůj výkon absolutorium.

„Druhou čtvrtfinálovou sérii po sobě rozhodlo první utkání, které jsme stejně jako minulý rok proti Spartě nezvládli. Další dva zápasy byly totiž naprosto vyrovnané a rozhodovaly v nich maličkosti. Štěstí se nakonec přiklonilo ke Zlínu. Asi to tak vzhledem k okolnostem mělo být. Přejeme Zlínu, aby pro svého tragicky zesnulého kamaráda Václava Křepelku vybojoval medaili,“ řekl předseda Šakalů Petr Matoušek.

Pro svoje „ovečky“ měl jen slova chvály, vždyť Šakalové vyrukovali do čtvrtfinále s mladým kolektivem, který proti ostřílenému Zlínu nebyl rozhodně favoritem. Ale i tak ho dokázal dostal do úzkých. „Podařilo se nám najít partu skvělých lidí, kteří táhnou za jeden provaz a mají společně obrovskou sílu. Věřím, že nám prohra v konečném důsledku může jen pomoci. Pokud se z ní poučíme, budeme příště ještě silnější,“ doplnil Petr Matoušek.

Čtvrtfinále play off, 3. utkání

Futsal Zlín – Šakalí hněv Moravská Třebová 7:5 po prodl. (5:3, 5:5)

Branky: 15. 18. a 44. Haloda, 40. a 50. Ulman, 11. Velev, 27. Světlík – 10. a 14. Valenta, 12. a 20. Válek, 7. Lasovský. Rozhodčí: Frajt – Vitásek. ŽK: 3:3. ČK: 0:1 (Holub). Chyby: 8:11. Konečný stav série: 2:1, na Final Four postupuje Zlín.

Moravská Třebová: Ehrenberger – Válek, Novotný, R. Matocha, Holub, Valenta, Sedláček, Vykydal, Lasovský, Bambušek, Štaffa, Vogl.

Finálový turnaj se hraje 7. a 8. března v Radotíně bez účasti regionálních zástupců (v sobotu semifinále Chemcomex Praha – Kladno a Zlín – Sparta Praha, v neděli zápas o bronz a finále).