Populární tipovací soutěž čtenářů Deníku s názvem Fortuna TIP liga znovu startuje!

V tištěném vydání Svitavského deníku najdete od pátku 17. března soutěžní kupon pro první kolo oblíbené hry, v níž se tipují zápasy krajských a okresních fotbalových soutěží. Připomeňme, co Fortuna TIP liga je a jak se hraje.

PODSTATA HRY

Soutěžící v období od března do června tipují každý týden výsledky deseti vybraných víkendových fotbalových utkání, které redakce vypíše na tiket pro daní kolo a otiskne ho ve Svitavském deníku. Tipuje se výsledek po 90 minutách hry: 1 – výhra domácích, 0 – remíza, 2 – výhra hostů. Tikety s dvojtipy 10 nebo 02 budou brány jako chybné.

JAK SE ZAPOJIT

Vyplňte a vystřihněte ze Svitavského deníku hrací kupon, který najdete v novinách v průběhu týdne. Svoje tipy pak doručte do pátečních 16 hodin do redakce Deníku ve Svitavách. Hráči budou mohou soutěžit rovněž na internetu na www.denik.cz/fortunatipliga.

Poprvé ale musíte vždy tipovat přes kupon z novin, abychom vás mohli do soutěže zaregistrovat a přidělit startovní číslo. Podruhé pak už smíte hrát na webu, kde bude uzávěrka pro tipování rovněž v pátek v 16 hodin.

Průběžné pořadí po každém soutěžním kole ligy najdete vždy ve středečním vydání Svitavského deníku.

HODNOCENÍ SOUTĚŽE

Za každý správně natipovaný zápas připisujeme dva body, za nesprávný tip naopak jeden bod ubíráme. Za celý tiket tak můžete získat až dvacet bodů, ale také minus deset, pokud neuhodnete ani jeden zápas. Odečítání bodů zajišťuje, že se do hry můžete zapojit i v jejím průběhu a stále máte šanci na celkové vítězství a tedy hlavní výhru. Pokud se některý ze zápasů nesehraje, nedohraje nebo odehraje v jiném termínu mimo stanovený víkend, nedostanou za něj soutěžící žádný bod.

A pozor! Deník současně přichází s novinkou: dvěma bonusovými body pro každého hráče, který spolu se svými tipy odevzdá také speciální číselný kód otištěný ve Svitavském deníku. Kód mohou vložit do svého tiketu i hráči na webu.

CO BUDE ROZHODOVAT

Jako první rozhodující faktor je takzvaná Supertrefa, v níž hráči tipují celkový součet branek, které padnou v deseti vybraných utkáních pro každé kolo. Pokud budou mít dva nebo více tipujících shodný počet bodů a ani jeden přesně netrefí Supertrefu, rozhodne tip bližší skutečnému počtu vstřelených branek (pokud Supertrefa bude 20, první čtenář tipne 19 a druhý 22, získá cenu první tipující, protože byl blíže). Pokud by se dva nebo více tipujících přiblížili správnému údaji stejným rozdílem, přistoupíme na „pravidlo první chyby". Tedy u tiketů těchto tipujících půjdeme chronologicky odshora dolů a tiket, který bude mít první chybu, tím pádem vypadává ze šance na výhru.

V celkové klasifikaci v průběhu soutěže rozhoduje vyšší počet bodů získaných v posledním kole. Pokud se sejde více tipujících se stejným počtem bodů v konečném pořadí, bude rozhodovat součet tipů Supertrefy ve všech kolech Fortuna TIP ligy. Pokud by žádný ze soutěžících netrefil správný počet vstřelených branek ve všech vybraných utkáních Fortuna TIP ligy, určí se pořadí podle toho, kdo byl k tomuto počtu nejblíže.

O CO SE HRAJE

Celkový vítěz získá jednu ze 71 unikátních a sběratelsky velmi hodnotných cen: originální dres českého národního mužstva podepsaný hvězdami reprezentace. Zajímavé ceny však čekají i na šampiony jednotlivých kol hraných do března do června. Více informací čtěte ve Svitavském deníku. Kompletní pravidla najdete na www.denik.cz/fortunatipliga.

VYPLNĚNÝ KUPON (čitelně ve všech kolonkách a se všemi požadovanými údaji) pro 1. kolo Fortuna TIP ligy Svitavského deníku odevzdejte nejpozději v pátek 24. března do 16 hodin do redakce Svitavského deníku ve Svitavách (ulice Pod Věží 1), nebo na následujících sběrných místech (Svitavy – pobočka sázkové kanceláře Fortuna, ulice Svitavská 665/6, Moravská Třebová – pobočka sázkové kanceláře Fortuna, náměstí T. G. Masaryka 122/20, Moravská Třebová – trafika Hrubý, ulice Lanškrounská, Litomyšl – restaurace U Párů, ulice Tyršova), nebo zašlete poštou na adresu redakce.