Dva body si z Železných hor odvezla Moravská Třebová a to není špatný počin. Zbylé dva týmy vyšly naprázdno a v jejich případě je to škoda. Polička inkasovala v přestřelce v České Třebové rozhodující branku v nastaveném čase a prohrát určitě nemusela ani Litomyšl, když už se vyhrabala z obdrženého gólu po několika sekundách hry.

Česká Třebová – Polička 4:3

První poločas nebyl nezajímavý, ale ofenzivní partie dostala ty pravé grády po změně stran. Ihned po pauze otevřel skóre Ezr, v 50. minutě si přesný pas naběhl Bednář a bylo vyrovnáno. Vzápětí zahrával Navrátil „trestňák“, míč tečoval Jílek a Polička otočila. V 74. minutě se trefil Roušar, za dvě minuty proměnil pokutový kop Novotný a bylo to 3:2. Penaltovou možnost dostali i hosté a Mužík zase dotáhl. Když se už blížil rozstřel, podnikli domácí v nastavení brejk středem hřiště, míč se dostal ke Greplovi, jenž potáhl akci do vápna, udělal kličku gólmanovi a rozhodl.

Fakta – branky: 46. Ezr, 74. Roušar, 77. Novotný z pen., 90+2. Grepl – 50. Bednář, 55. Jílek, 85. Jakub Mužík z pen. Rozhodčí: Valenta (Letohrad). ŽK: 1:1. Diváci: 111. Poločas: 0:0. Česká Třebová: Bárta – Klumpar, Kubásek, Fučík, Rataj – Müller, Roušar – Stolín (59. Langer), Ezr, Grepl – Novotný. Polička: Dobeš – Vondra, Pavliš, Čejka, Andrle (11. Jílek) – Bednář (71. Awuku), Navrátil, Jakub Mužík, T. Švec, M. Mbah – T. Mbah.

Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: Hrál se atraktivní fotbal a zejména druhý poločas nabídl emotivní podívanou. Trenérsky je to sice na ručník, dostat během pětatřiceti minut tři branky, ale divák musel být spokojený. Pokud vstřelíte více branek, hodnotí se vše pozitivněji. Úvodních pětadvacet minut jsme byli aktivnější, bohužel nedůrazní, abychom dokázali skórovat. Soupeř se logicky osměloval a v závěru poločasu měl tutovku. Druhý poločas byl jako na houpačce. Hrál se fotbal nahoru dolů, góly padaly na obou stranách. Pro nás je pozitivní, že jsme dokázali bojovat až do poslední vteřiny a strhli vítězství na svoji stranu. Tyto emoce jsou přesně tím, proč fotbal děláme. Soupeři musím vyseknout poklonu za komplexní a týmový výkon. Je určitě kruté vstřelit venku tři branky a nezískat ani bod, ale pokud to vezmu v globálu, tak naše vítězství hodnotím jako zasloužené.

Michal Kozel, trenér SK Polička: Musím pochválit obě mužstva za předvedenou hru. Byl to nadprůměrný zápas krajského přeboru a myslím, že snesl i měřítko divizního fotbalu. Domácí byli rychlí, důrazní, my jsme se jim vyrovnali v kombinaci, padaly krásné góly, divákům se utkání muselo líbit. Bohužel my udělali o jednu chybu více a proto prohráli. Porážka po brance v 92. minutě nás samozřejmě bolí, nezbývá mi, než domácím pogratulovat, ale pro svůj tým mám také slova uznání. Klukům nemám co vytknout, začínám cítit, že to funguje. Pokud zopakujeme podobné výkony, tak se do dalších duelů dívám s optimismem.

Třemošnice – Moravská Třebová 0:0 (PK 7:8)

Slovan měl potíže se sestavou a nakonec odehrál celé utkání v jedenácti mužících, čemuž také logicky podřídil taktiku. Nebyl to fotbal, jaký by přihlížející publikum mohl kdovíjak nadchnout, jeho tempo nebylo nikterak závratné a vážnějších střeleckých příležitostí nebylo ani na jedné straně příliš. Pokud už, nebyly to pokusy, jaké by zaskočily spolehlivé gólmany Oswalda resp. Kamische. Drama však dodal po bezgólovém výsledku penaltový rozstřel, který se poněkud protáhl a hosté nakonec prokázali, že jim tahle disciplína v této sezoně jde.

Fakta – rozhodčí: Klír (Pardubice). ŽK: 2:0. Diváci: 90. Poločas: 0:0. Třemošnice: Oswald – Mocanu, Culek, Petr, O. Vančura – Fejl, J. Vančura (60. Forman), Král, Šindelář – Šebek, Hejcman. Moravská Třebová: Kamisch – Novák, Strouhal, Bubela, Štaffa – Marák, Válek, Staněk, Strnad – Okrouhlý, Konečný.

Leoš Cirkl, trenér ŽSK Třemošnice: Chtěli jsme vyhrát, to se opět nepovedlo. Soupeř není náhodou na špici tabulky a ukázal svoji kvalitu. První poločas měli hosté více ze hry a lépe se pohybovali, ale v závěru přišla naše velká šance, Hejcman ji nedal. Utkání mohlo mít zcela jiný vývoj. Ve druhém poločase to bylo naopak naše mírná převaha, ale bez vstřelené branky. Chyběl nám důraz ve vápně. Hosté byli nebezpeční i z brejků a stále jsme museli být pozorní do defenzívy. Šanci měli i hosté, ale Oswald vše vyřešil pro nás dobře. Utkání bylo vyrovnané a skončilo zaslouženou remízou, penaltovou loterii zvládli lépe hosté.

Zdeněk Válek, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Celé utkání bylo ovlivněno jednak silným větrem, jednak neuvěřitelně nerovným hřištěm. Každá přihrávka po zemi odskakovala hráčům někam po pás, takže fotbalově to nebyla žádná krása. Na každé straně se zrodilo jenom po jedné větší šanci, jinak to z naší strany bylo hlavně o tom nedostat gól, což se povedlo. Prodlouženou „srandu“ nabídly divákům penalty, poslední čtyři domácí hráči neproměnili, za nás tři, než se trefil Konečný a rozhodl. Pro nás to jsou cenné dva body z venku.

Svitavy – Choceň 1:0

Čtvrtá jarní výhra Svitav se rodila těžce a zajistil ji krátce po změně stran parádní ránou z hranice vápna do šibenice D. Juřík. Za silného větru se hrálo zajímavé utkání se šancemi na obou stran a těch ložených měli hosté možná i více. Už v první půli šel sám na Jílka Myšák, ale netrefil branku, hned třikrát měl potom gól na kopačce šikovný Šafek, ale ve dvou případech ve stoprocentních pozicích minul a v nástupu do druhého poločasu mu Jílek vystihl kličku. Rušno nicméně bylo i před Gerčákem, bylo se na co koukat, ale skóre zápasu zůstalo nejtěsnější.

Fakta – branka: 51. D. Juřík. Rozhodčí: Poláček (Chrudim). ŽK: 2:1. Diváci: 210. Poločas: 0:0. Svitavy: Jílek – Novák, D. Jukl, M. Čížek, Veselský – Chlup, Škáva (57. Bartoš), F. Čížek, D. Juřík (90. A. Novák) – Svoboda, Frolo (89. Czehowský). Choceň: Gerčák – Krejza, Fogl, Kubový, Lebeda – Lněnička (85. Kubíček), Zahálka, Sršeň, Voborník – Myšák, Šafek.

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: „Větry“ nám svědčí. Tak jako minulý týden jsme se lépe vyrovnali s vichrem během celého utkání a slavili další vítězství. První čtvrthodina patřila nám, potom ale přišla chyba, kdy šel kanonýr Myšák sám na branku, naštěstí ji netrefil. V dalším průběhu se hra vyrovnala a obě mužstva si vypracovala šance, které zůstaly bez vyjádření. Po přestávce jsme hráli po větru, měli míč více v držení a tuto mírnou převahu korunoval Juřík pěknou střelou z vápna do šibenice. Po vedoucí brance jsme hru kontrolovali, ovšem i tak se soupeř dostal do dvou šancí, které nevyužil. My také pojistku nedokázali přidat, ale další tři cenné body máme.

František Dvořák, trenér FK Agria Choceň: Domácí byli lepší na míči, kombinačně šikovnější, ale je to paradox, protože my jsme měli pět samostatných úniků. V prvním poločase jsme měli tři a proměnit je, vývoj utkání by byl úplně jiný. Po absolutně hloupé chybě na půli soupeře v pozici, kdy soupeř sebral balon a podnikl rychlý kontr, jsme inkasovali. Na to už jsme nedokázali odpovědět. Prohráli jsme zbytečně. Je to škoda, teď máme těžkou sérii před sebou.

Hlinsko – Litomyšl 2:1

Plán, s jakým šli do utkání, mohli hosté záhy po zahájení hry roztrhat, neboť si nepohlídali začátek a Koukola lovil míč ze své sítě po střele Mayera v době, kdy ještě neutekla ani celá minuta. To byl šok, ale Litomyšlští se postupem času ze studené sprchy oklepali a postupem času vyrovnávali hru. Závěr poločasu patřil jim a těsně před odchodem do kabin se v pokutovém území prosadil Štoudek – 1:1. Jenomže ani nástup do druhé půle hostům nevyšel, v 56. minutě udeřil A. Cach a byl to úder, jak se později ukázalo, rozhodující. Snaha Jiskry k vyrovnání nevedla.

Fakta – branky: 1. Mayer, 56. A. Cach – 44. Štoudek. Rozhodčí: Bednář (Lukavice). ŽK: 1:1. Diváci: 150. Poločas: 1:1. Hlinsko: Hlavatý – A. Cach (85. D. Nevole), Dostál, Hlouš (60. Chmelík), Křivka – Mayer, Pelikán, Volf, Vukliševič – J. Nevole, Mory (46. Zub). Litomyšl: Koukola – Radimecký, Štoudek, Hašek, Jireček (83. Malý) – Paclík, Kristek, Tomšů (77. Zeman), Kundera – Folta, Valenta.

Ivo Svoboda, trenér TJ Jiskra Litomyšl: Velmi ospale jsme se dostávali do hry a než jsme se rozkoukali, tak mohl být zápas rozhodnutý. S postupem času jsme přebírali taktovku utkání a podařilo se nám do poločasu vyrovnat. Bohužel jsme v úvodu druhého dějství vyrobili zbytečnou chybu a opět inkasovali. V zápase jsme sice byli aktivnější, ale domácí hrající s velkou bojovností si vytvořili více šancí a z tohoto pohledu je jejich vítězství zasloužené.

Další výsledky KP Pardubicka:

Holice – Moravany 2:2 (PK 5:4)

Fakta – branky: 22. Kaufman z pen., 90. Václavek – 15. Beran, 79. D. Šibal. Rozhodčí: Zita (Načešice). ŽK: 3:4. ČK: 1:1 (69. Kaufman – 71. M. Lukas). Diváci: 100. Poločas: 1:1. Holice: Laksar – Bydžovský, Chvála, Řezníček – Kopřiva (80. Shejbal) – Rosůlek, J. Jedlička (61. Koblížek), Křtěn – Václavek, Ručka. Moravany: B. Branda – Sokol, J. Branda(54. Kulhánek), M. Lukas, Hurta – Knotek, J. Lukas (57. D. Šibal), Beran (72. Hermann), Novák – Formánek, Semerád.

Dobříkov – Žamberk 2:1

Fakta – branky: 19. Svatoň, 37. Bořke – 80. A. Kopecký z pen. Rozhodčí: Hořínek (Hradec nad Svitavou). ŽK: 0:1. Diváci: 90. Poločas: 2:0. Dobříkov: P. Horníček – Bůžek, Karela, Klapal, Konvalina (66. Rydval) – Svoboda, J. Vaněk, Bořke, T. Vaněk – Svatoň (61. Richter), Ševčík. Žamberk: Martinovský – Rudolecký (32. Rozlívka), Franke, O. Kopecký, Trejtnar (78. Kos) – Jírů, Smola, A. Kopecký, Kotyza – Pavelka, P. Huška.

Slatiňany – Chrudim B 1:1 (PK 5:3)

Fakta – branky: 75. Kopecký – 37. Stránský. Rozhodčí: Langr (Lanškroun). ŽK: 3:4. Diváci: 120. Poločas: 0:1. Slatiňany: Jehlička – Valda, Pokorný (64. Beneš), Hauf, Luptovský (76. Slavík) – Koblasa (68. Trňák), Vladyka, Vágner, Málek – Kopecký, Malý. Chrudim B: Zíma – M. Tlapák, Stránský, Holeček, Kopecký – Shejbal (69. Netušil), Zavřel, Matyáš (78. Jindrák), P. Tlapák – Žalud, Zrůst (57. Malinský).

Heřmanův Městec – Lanškroun 1:0

Fakta – branka: 36. Hlaváč. Rozhodčí: Šimek (Ústí nad Orlicí). ŽK: 1:1. Diváci: 250. Poločas: 1:0. Heřmanův Městec: Žďánský – Dvořáček, Jošt, Jablečník, Levinský (88. Straka) – Mach, Čáp, Hlaváč, Svoboda (9. D. Zrůst) – Salfický (90. Musil), T. Zrůst. Lanškroun: Ehrenberger – Vaníček, Popelář (64. D. Skalický), Karlík, Pavelka – Sita, Krejsar, Kolomý (78. Jaroš), Ptáček – Komínek (68. Stasiowski), Doležal (83. M. Skalický).

Pořadí:

1. Slatiňany (42), 2. Česká Třebová (42), 3. Holice (34), 4. Moravská Třebová (34), 5. Lanškroun (30), 6. Heřmanův Městec (30), 7. Chrudim B (30), 8. Hlinsko (29), 9. Choceň (27), 10. Svitavy (26), 11. Polička (25), 12. Litomyšl (24), 13. Třemošnice (20), 14. Žamberk (20), 15. Dobříkov (18), 16. Moravany (16).