Svitavy B – Polička 2:2

Po počátečním oťukávání se aktivity chopili hosté. Ve 13. minutě poprvé dostali balon do soupeřovy sítě, to bylo ještě z ofsajdu, ale hned vzápětí se po pěkné souhře prosadil přízemní střelou Kovář a proti tomuto zásahu nebylo námitek – 0:1.

Jenže z vedení se Polička ani nestačila pořádně radovat, protože hned po rozehrání dostal pěkný míč za obranu Frolo a se sólovým únikem si poradil – 1:1.

Domácím rychlé vyrovnání pomohlo a začali být nebezpeční. Ovad s Mikolínem zakončovali z výborných pozic a Dobeš byl hodně rád, že jejich pokusy proletěly těsně vedle branky.

Do kabin ovšem nakonec šli spokojenější poličští hráči a ve 45. minutě se o to postaral Navrátil, který rozehrával standardní situaci od pomezní čáry a ostrý míč skončil s přispěním teče za zády Uchytila – 1:2.

Po změně stran byla na domácích patrná veliká snaha o vyrovnání, dlouho však hledali správnou cestu poličskou defenzivou. Našel ji v 67. minutě Frolo, k němuž na hranici vápna přistoupili zadáci o něco později, než bylo zdrávo, svitavský střelec měl dostatek času zamířit na vzdálenější tyč a Dobeš se za jeho ránou natahoval marně – 2:2.

V závěru byl blízko k rozhodnutí Mikolín, který se ocitl sám před gólmanem, ale netrefil jeho svatyni. Stejně dopadl na opačné straně Navrátil z trestného kopu a se stavem utkání tak už nikdo nepohnul.

Fakta – branky: 15. a 67. Frolo – 14. Kovář, 45. Navrátil. Rozhodčí: Pešek (Chrudim). ŽK: 2:1. Diváci: 100. Poločas: 1:2. TJ Svitavy B: Uchytil – O. Urban, D. Jukl, Kubík, Škraňka – R. Jelínek (70. Uhlíř), Chlup, Ovad, Raplík (80. Gregor) – Frolo, Mikolín (89. M. Švec). SK Polička: Dobeš – Škoda, Pavliš, Jílek, Ji. Mužík – Navrátil, O. Petr (79. Klein), T. Švec, Poul – M. Kovář ml. (60. Novák), Stejskal.

Petr Hnát, trenér TJ Svitavy B: Pro nás je to důležitý zisk bodu z těžkého utkání se silným soupeřem, který potvrdil umístění v tabulce. V první půli jsme nedokázali eliminovat převahu Poličky po stranách hřiště, z čehož vyplynuly dva góly v naší síti. Po přestávce jsme se snažili převzít iniciativu, pokryli jsme prostory, ze kterých hosté hrozili, a dočkali jsme se i vyrovnání. Byl to dobrý zápas a myslím, že remíza je zasloužená.

Roman Kysilko, trenér SK Polička: Věděli jsme, že Svitavy na své umělce umí hrát a že nás čeká náročné utkání. První poločas jsme až na chybu ve středu obrany při inkasovaném gólu odehráli velmi dobře. Bohužel po přestávce jsme se zase začali bát o výsledek, což se nám nestalo poprvé. Domácí hru zjednodušili, posílali do šestnáctky centr za centrem a Frolo ukázal svoje střelecké přednosti. Obraz hry se změnil i tím, že jsme po dohodě s Vysokým Mýtem stáhli ze hřiště Kováře, který do té doby hrál nejlepší zápas za nás. Nakonec jsme byli rádi, že jsme vydolovali bod, i když v poločase jsme mysleli i na tři. Dělba bodů je ale spravedlivá.