Válkou utlačovaná Ukrajina potřebuje pomoct a fotbalové kluby přidávají ruku k dílu. Tým SK Pardubiček byl osloven paní Kot, která v současnosti přebývá v Pardubicích, ale taktéž je členkou ukrajinské armády a snaží se pomáhat svým spoluobčanům právě ve městě dostihů.

Paní Kot oslovila Pardubičky za pomocí překladatelky a společně s farností U Kostelíčka se všichni dohodli na charitativním utkání. Veškeré finanční prostředky z fotbalového odpoledne půjdou na nákup ochranných pomůcek a dalších nezbytných věcí pro ukrajinskou armádu. 

Fotbalového dne se účastní velká část ukrajinských uprchlíků z Pardubic. Zároveň by měli hráči nastupovat na hřiště společně s malými ukrajinskými dětmi. Celá akce se ponese v barvách modré a žluté.

"Naším cílem je tuto akci rozšířit mezi veřejnost a zároveň i kluby z našeho kraje, popřípadě okresu, aby se celého odpoledne zúčastnilo co nejvíce lidí. Pomůže se tak dobré věci a doufáme, že co největší finanční částkou," říká sekretář klubu SK Pardubiček, Tomáš Mrázek.

Zápas se odehraje 14. 5 od 16:30 v areálu SK Pardubiček.