Půlhodinu snů předvedli poličští fotbalisté proti Heřmanovu Městci a stačilo jim to k bezpečné výhře. Za odehranými zápasy se ohlédli zástupci všech týmů v krajském přeboru.

Dolní Újezd – Hlinsko 3:2

Tomáš Abt, trenér TJ Sokol Dolní Újezd: Věděli jsme o síle důrazně hrajícího soupeře, bohužel jsme do zápasu vstoupili vlastní brankou a chvíli jsme se potom na hřišti hledali, ale naštěstí se nám povedlo do přestávky vyrovnat. Druhý poločas byl z naší strany určitě lepší než ten první. Střelecky se prosadil dobře hrající Frňka, byla ale škoda, že jsme potom hrubou chybu ve středu pole nabídli soupeři vyrovnání. Ani to nás však nesrazilo a benjamínek Kopecký rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Dolním Újezdu. Všem jsme ukázali, že v boji o udržení jsme neřekli poslední slovo.

Daniel Sigan, trenér FC Hlinsko: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a ve třetí minutě jsme už vedli, když si domácí obránce vstřelil vlastní branku. Pak jsme si vypracovali snad devět rohových kopů za první poločas a neproměnili tři stoprocentní šance, které měli na kopačkách Nevole, Mayer a Hlouš. Bohužel i tentokrát zafungovalo staré pravidlo „nedáš, dostaneš". Soupeř nás potrestal ze standardní situace a bylo srovnáno. Druhý poločas byl z naší strany křečovitý a soupeř nás na velmi špatném hřišti dvakrát potrestal po našich velkých chybách v obranné hře. Gratuluji Újezdu k vítězství, nás nyní čeká důležitý zápas s Poličkou.

Polička – Heřmanův Městec 4:1

Michal Kozel, trenér SK Polička: Půl hodiny jsme hráli výborný fotbal, soupeře jsme přehrávali kombinací, k ničemu ho nepustili a vstřelili tři branky. V dalším průběhu jsme pod dojmem vedení polevili, kluci asi podlehli dojmu, že to dál půjde samo, hosté se bojovností dostali do zápasu. Druhý poločas jsme ale dohráli v pohodě a pohlídali si výsledek. Celý tým si zaslouží pochvalu, v prvních pětadvaceti minutách jsme zahráli nejlepší fotbal v této sezoně. Hosté přijeli s hodně defenzivní taktikou, ale s tím jsme si na našem velkém hřišti dokázali poradit. Chválím celý tým, z něhož vynikl Pazdera, jemuž seděl post ve středu zálohy.

Tomáš Zrůst, předseda FK Jiskra Heřmanův Městec: Odjížděli jsme do Poličky s oslabeným týmem. Obávali jsme se o výsledek zápasu a naše obavy se bohužel potvrdily. Zbylý tým se s utkáním porval, jak uměl. Bohužel již ve 14. minutě jsme inkasovali třetí branku a o zápase bylo rozhodnuto. Za týden se už mají někteří marodi vrátit, což pro nás bude důležité.

Svitavy – Moravská Třebová 0:0 (PK 2:3)

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Po minulém kole Třebováci překvapili asi i sami sebe a zaskočili i nás důsledným obsazováním a napadáním. Vlastně nás nepustili do hry. My hráli v obraně spolehlivě a soupeři nedovolili vystřelit přímo na branku. Sami jsme si několik šancí vypracovali, ale zakončení bylo ukvapené nebo bez potřebné razance, kdy jsme nechali vyniknout brankáře Kamische. Došlo na na penalty, v nichž jsme opět neuspěli a tím navýšili nespokojenost s výsledkem. Tu ale musíme rychle hodit za hlavu, neboť ve středu jedeme na dohrávku do Žamberka.

Miroslav Večeřa, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Přijeli jsme si pro tři body, máme jenom dva. V poli jsme nehráli špatně, myslím, že jsme byli i lepší, ale co z toho, když to bylo jen po šestnáctku. Ve finální fázi jsme byli úplně jaloví, pořádně jsme nezakončili, chybělo nám důsledné dohrávání akcí, nevolili jsme dobrá řešení. Z naší strany to bylo v útoku alibistické, nepřipravené, hodně nepřesné. Na druhou stranu bylo znát, že nám začala fungovat obrana, projevilo se, že kluci, kteří nám ze začátku jara chyběli, mohli přes týden potrénovat. Pro diváky to asi nebyl moc zážitek, my jsme rádi alespoň za dva body po penaltách.