Po zápase v České Třebové byly dojmy zainteresovaných osob diametrálně rozdílné, což lze vzhledem k okolnostem pochopit.

Česká Třebová – Svitavy 2:1

Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: Prvních třicet minut jsme v ofenzivě nebyli schopni udržet míč a dopouštěli se zbytečných ztrát. Tento faktor určoval obraz hry. Soupeř byl aktivnější, více na míči a dostal se do vedení. Závěrečných deset minut první půle patřilo nám. Nastřelili jsme tyč, podařilo se nám vyrovnat a další velkou možnost jsme neproměnili. Druhý poločas byl bez výraznějších šancí. Na obou stranách hrozilo nebezpečí převážně ze standardních situací. Zdálo se, že utkání půjde do penalt. V jedné z posledních akcí zápasu však soupeř odhlavičkoval centr do vápna pouze ke Greplovi, ten si v pokutovém území obhodil soupeře, který nešikovně trefil jeho nohu. Následnou penaltu nekompromisně proměnil Novotný. Pro nás šťastné, ale o to cennější vítězství.

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Zápas, z něhož jsme si kromě naštvání nic neodvezli, jsme začali dobře, půl hodiny domácí přehrávali a ujali se vedení. Potom se však soupeř rozehrál a dokázal do poločasu vyrovnat po našich v každém utkání se opakujících nedorozuměních v obraně. Druhý poločas byl vyrovnaný, útoky se přelévaly na obě strany, ale šance z nich nebyly. Až přišla 89. minuta, „oscarový" pád domácího hráče, který nechal rozhodčí nejdříve bez povšimnutí, signalizace asistenta ho ale přesvědčila a odpískal pokutový kop. Ten byl proměněn v rozhodující gól a utkání bylo ihned ukončeno. A tak je jen štěstí, že to do České Třebové není daleko a takový „výlet" nepřijde oddíl moc draho.

Dolní Újezd – Moravská Třebová 1:4

Jan Kabrhel, sekretář TJ Sokol Dolní Újezd: Zápas měl tradiční začátek, kdy naše mužstvo mělo dvacetiminutový tlak a několik velkých šancí, ale i ty, které po gólu doslova volaly, zůstaly bohužel neproměněny. Naopak udeřili hosté a když potom zkraje druhého poločasu zvýšili z trestného kopu na rozdíl dvou branek, tak bylo prakticky rozhodnuto. Soupeř byl velmi produktivní, z pěti střel mezi tyče dal čtyři branky a trefil se i do vlastní sítě. My se v zakončení nadále trápíme.

Miroslav Večeřa, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Začali jsme špatně, půl hodiny jsme byli jak v Jiříkově vidění a vůbec nevím, z jakého důvodu. Domácí prali míče pořád dopředu a chodili za nimi hodně důrazně, mohli jsme být rádi, že jsme neinkasovali. Až kolem 30. minuty jsme konečně dali balon na zem a začali hrát svůj fotbal. Podařilo se nám otevřít skóre, utkání jsme dostali pod kontrolu a přidali další branky. Takže nakonec panuje spokojenost, stínem zápasu však je zranění Murina, kterému zlomili nos.

Polička – Chrudim B 0:1

Roman Kysilko, trenér SK Polička: Odehráli jsme dobré utkání. My mohli dát góly, soupeř také mohl, ten kdo ho nakonec dal, tak vyhrál. Chrudim u nás potvrdila kvality, ale k poražení byla. Hosté jednu svoji příležitost ve druhém poločase dotáhli do konce, nám to tam v současné době nepadá. Z výsledku jsme smutní, kluky jsem ale pochválil za nasazení i fotbalovost, protože podali solidní výkon. Tím více jsem se však musel zlobit za odevzdané a bezbarvé utkání v Přelouči.

Vladimír Vostradovský, trenér MFK Chrudim B: V Poličce jsme sehráli vyrovnané utkání. Dokázali jsme si vytvořit dostatečné množství příležitostí ke vstřelení branky, ale pro nepřesnost a přehrávání některých gólových situací se nám nedařilo skórovat. Soupeř také několikrát zahrozil, naštěstí pro nás nepřesně, nebo zasáhl brankář. V 78. minutě jsme se po velmi pěkné akci ujali vedení a udrželi náskok až do konce zápasu. Cením si nasazení celého týmu, ale je neustále na čem pracovat.