Ze tří bodů se radovali i Morašičtí a to je věc, jakou dlouho nezažili. Třebovský Slovan udělal na hřišti týmu z druhé poloviny tabulky další krok směrem k vytouženému postupu. Se snaživým rivalem měl dost práce, ale svoji úlohu zvládl.

Slatiňany – Moravská Třebová 2:4

Zápas se začal vyvíjet podle předpokladů v 7. minutě, kdy zpoza vápna mířil přesně Vančura – 0:1. Domácí mohli záhy vyrovnat Pokorným, ten se ale před Vykydalem neprosadil ani nadvakrát. Naopak na opačné straně usměrnil míč vyražený brankářem Borkem snadno do sítě Okleštěk. Sympatický hrající domácí se dočkali snížení ve 43. minutě, kdy se z malého vápna trefil Kopecký. Slovan vycítil nebezpečí, po přestávce znovu navýšil obrátky a zlomil slatiňanský odpor. Okleštěk vystihl špatně zahraný ofsajd systém, postupoval sám na Borka a v klidu jej přehodil – 3:1. Po hodině hry pak obrannými řadami domácích snadno prošel Doseděl a poradil si i se zakončením. O snížení na 2:4 se pěknou ránou postaral Hanuš, ale když další šance Koblasy skončila na tyči Vykydalovy svatyně, mohl si Slovan poslední minuty s přehledem kontrolovat.

Fakta: Branky: Kopecký, Hanuš – Okleštěk 2, Vančura, Doseděl. Rozhodčí: Svoboda. Poločas: 1:2.

Moravská Třebová: Vykydal – Strouhal, Marek, Vančura, T. Novák, Sedláček, Okleštěk, Štěpánek, Staněk, Doseděl, Kučerňák (Kalus, Polák).

Ladislav Kučerňák, trenér Moravské Třebové: Nevyšel nám začátek zápasu, když soupeř měl zkraje dvě tři šance a vykopávali jsme dokonce z brankové čáry, ale poločas jsme nakonec vyhráli a po přestávce jsme hru měli pod kontrolou. Z brejků jsme se dostávali do dalších příležitostí a mohli zvítězit ještě výrazněji, když domácí hrozili pouze ze standardních situací. Podali jsme solidní výkon ve všech řadách a výsledek odpovídá dění na hrací ploše.

Pomezí – FC Jiskra 2008 1:0

Domácí hráli bez řady marodů a nemohli se dostat do tempa. Vázla jim kombinace, ztráceli míče a soupeřovu svatyni ohrožovali daleko méně, než by bylo záhodno. Také po přestávce zůstal jejich projev nevýrazný a tak jim musela pomoci až standardní situace. V 70. minutě ji rozehrál Mička a zblízka zakončil přesně Kotouček – 1:0. Ani vstřelený gól ale nevnesl do řad domácích klid a vinou řady nepřesností se strachovali o výhru do konce. V poslední minutě museli děkovat Křemenákovi, který pokryl nebezpečnou hlavičku soupeře po rohu a teprve potom si mohli vydechnout s vítězstvím v kapse.

Fakta: Branka: Kotouček. Rozhodčí: Krajčí. Poločas: 0:0.

Pomezí: Křemenák – Čejka, Mička, Kotouček, R. Svoboda, Pořízka, V. Ehrenberger, J. Nespěšný, L. Roušar, M. Nespěšný, Lím (J. Svoboda).

Vítězslav Kotásek, trenér Sokola Pomezí: Potěšilo mě domácí vítězství a pak ještě výkon brankáře Křemenáka, který nás podržel. Jinak jsme se ale přizpůsobili hře soupeře, nedařily se přihrávky, zkrátka se ukázalo, že v této soutěži nelze nikoho podcenit. Bodový rozdíl mezi týmy je sice výrazný, ale na hřišti to tak nevypadalo. Někdy je to ve fotbale tak, že se výhra musí vydřít, a to byl tento případ. Myslím, že teď už můžeme hrát v klidu. Čekají nás ještě silná mužstva z popředí tabulky a záleží pouze na nás, kam se nakonec dokážeme dostat.

Morašice – Staré Hradiště 2:1

Domácí udeřili v prvním poločase ze standardních situací zahrávaných Kutou. Z první těžil Burián, ze druhé Chmelík a Morašice vedly 2:0. Hosté se dostali zpět do utkání po přestávce, když snížili a hrnuli se dál dopředu, ale kvalitně pracující defenziva jim toho příliš nedovolila. Na opačné straně se neujaly některé slibně rozehrané brejkové akce, takže osud zápasu byl pořád na vážkách, ale Morašičtí si závěru pohlídali a poprvé na jaře brali tři body.

Fakta: Branky: Chmelík, Burián – Roskoš. Rozhodčí: Štěpánek. Poločas: 2:0.

Morašice: Lněnička – Jokeš, Chmelík, V. Štancl, Skala, Válek, M. Štancl, Petr Kuta, Tmej, Mach, Burián (Vopařil, Famfulík, Kopecký, Škoda).

Petr Kuta, trenér Sokola Morašice: Opět jsme se chtěli zejména vyvarovat hrubých individuálních chyb, abychom neposadili soupeře na koně, což se nám tentokrát dařilo. Navíc se nám povedlo díky naší největší zbrani v podobě standardek dvakrát gólově udeřit, zatímco hosty jsme do vyložených šancí nepouštěli. Ve druhém poločase sice snížili a pak nás dost mačkali, ale opět to bylo bez větších příležitostí. Škoda, že nám nevyšlo pár slibných brejků, z nichž jsme mohli pojistit vedení. Výborný zápas odehrál v našem týmu mladík Václav Tmej.

Další výsledky krajské I. A třídy: Hlinsko B – Česká Třebová B 1:0 (1:0). Branka: Hrubý. Přelouč – Prosetín 2:2 (2:1). Branky: Vančura, Koch – F. Šafránek, Vodvárka. Chrudim C – Načešice 2:1 (1:0). Branky: Holík, vlastní – F. Jirásek. Horní Jelení – Srch 3:4 (2:3). Branky: Štěpánek, Hendrych z pen., Pecivál – Doležal, Zeman, Chocholouš, Krejčí.

Pořadí: 1. Moravská Třebová (49), 2. Horní Jelení (40), 3. Chrudim C (39), 4. Srch (35), 5. Pomezí (29), 6. Přelouč (27), 7. Načešice (27), 8. Hlinsko B (26), 9. Staré Hradiště (25), 10. Slatiňany (25), 11. Česká Třebová B (22), 12. Prosetín (18), 13. Morašice (14), 14. FC Jiskra 2008 (11).