Ve čtvrtfinále vyřadili silný kazašský celek Amanat Astana, loňského finalistu této prestižní soutěže.

Byl to boj na ostří nože, ve kterém poličští sálovkáři znovu předvedli svoji bojovnost typickou pro vyřazovací zápasy.

Prohrávali 1:2 a 2:3, v závěru se jim však zásluhou Poula podařilo vyrovnat a dostali utkání do penaltového rozstřelu, v němž byli přesnější a zajistili si účast v semifinále.

V něm se v pátek v podvečer střetli s dalším sálovkářským gigantem a obhájcem titulu Volgou Saratov.

Branky: Jílek 2, Poul.

Penalty proměnili: Stejskal, Jílek, Navrátil.

V semifinále proti Saratovu odehráli Poličští výborný první poločas, odpověděli na první branku soupeře a měla potom několik možností na to, aby strhli vedení na svoji stranu. Nepovedlo se, po změně stran inkasovali laciné góly, jejich tlak zůstal platonický a utkání skončilo jejich porážkou 2:6, které je vzhledem k obrazu hry hodně krutá.

O třetí místo se Novabrik utkal v sobotu s italskou Novarou, finále bude ruskou záležitostí (Saratov vs. Torpedo Moskva).

Branky: Stejskal, Slaný.

Z boje o bronz se stala fantastická přestřelka. Nikdo by přitom na Poličku za situace, kdy prohrávala 0:3 a 3:6, nevsadil ani pětník, jenže Novabrik v play off, to je symbol neutuchající bojovnosti. A další důkaz byl podán v tomto případě. Hráči z Novary se asi už viděli coby vítězové, ovšem v poslední minutě dokázala Polička dvěma góly vyrovnat na 6:6! Získané seběvědomí potom zúročila v prodloužení, kdy dokonala senzační obrat na 8:6. Italové ještě vsítili kontaktní branku a v závěru nastřelil tyč, třetí místo v nejsilnější evropské konkurenci však týmu VPS Novabrik nesebrali.

Branky: Kovář 2, Netolický, Stejskal, Slaný, Mužík, Jílek, Poul.

Ve finále prazil Saratov Torpedo Moskva po penaltovém rozstřelu a obhájil primát v Lize mistrů.

VPS Novabrik: Slaný – Netolický, Jílek, Mužík, Vondra, T. Švec, Kovář, Navrátil, Stejskal, Slováček, Poul.