Ten má opět svého zástupce mezi rozhodčími zařazenými na nominační listině Komise pro řízení soutěžích v Čechách (divize a ČFL). Postoupil tam Ondřej Brychta z Kunčiny, který si premiéru v divizním fotbale odbyl jako asistent v zápase skupiny A Milevsko – Doubravka. Skutečný křest ohněm poté na talentovaného rozhodčího čeká v příštím kole, když se s píšťalkou chopí řízení utkání divize B Nový Bor – Krupka.

Beze změny zůstalo pro podzimní část zastoupení okresu na listině rozhodčích krajských soutěží, kde budou nadále působit Tomáš Andrle, Radek Halva, Michal Heger, Lukáš Hořínek, František Kunc, David Nekvinda, Lukáš Raplík, Jiří Růžička, Jan Scheib, Pavel Schejbal, Petr Svoboda a Jaroslav Štěrba. Ostrý start nové sezony na ně čeká o příštím víkendu.

Svůj tradiční seminář a první podzimní odřízené duely mají za sebou rozhodčí v soutěžích OFS Svitavy. Kromě zkušených „mazáků", jež se na trávnících pohybují často i desítky let, se v poslední době objevují přece jen ve větším počtu také mladší ročníky, což je pro budoucnost jen dobře. „Musíme pořád pokračovat ve snaze získávat nové adepty, kteří by postupně nahradili svoje starší kolegy. Částečně se nám to daří, věřím, že objevíme další mladé zájemce, kteří objeví kouzlo rozhodcovství," řekl předseda komise rozhodčích Tomáš Andrle.