Dolní Újezd sahal v Pardubičkách po jistotě udržení v krajském přeboru, leč skvěle rozehraný duel mu v posledních dvaceti minutách utekl. Trenéři okomentovali i okresní derby.

Chrudim B – Polička 3:1

Roman Kysilko, trenér SK Polička: Byl to těžký zápas už proto, že jsme nastoupili bez středové osy Tomáš Švec – Ondřej Petr – Mirek Stejskal. Za dvacet minut jsme mohli dostat dva tři góly a neřekli bychom ani popel. Inkasovali jsme až ze situace, o které si myslím, že byla ofsajdová. Pak jsme začali získávat trochu půdu pod nohama, ale když se zdálo, že možná ještě zabojujeme o vyrovnání, tak jsme si po rohovém kopu nepohlídali Kroutila a tím bylo utkání rozhodnuté. Je potřeba uznat, že domácí byli lepší a po zásluze nás porazili. Byl to nejtěžší soupeř, proti kterému jsme na jaře hráli venku.

Pardubičky – Dolní Újezd 3:2

Radek Novotný, vedoucí družstva Sokola Dolní Újezd: Ztratili jsme vyhraný zápas a je to strašná škoda, protože jsme mohli mít klid a místo toho budeme honit záchranu do posledního kola. V prvním poločase jsme dominovali, jenže domácí měli na lavičce pět náhradníků, po přestávce prostřídali sestavu a výrazně oživili svoji hru. Naše střídačka byla daleko méně početná a to se v horku projevilo, v závěru jsme odcházeli i fyzicky. Přesto jsme za stavu 1:2 a 2:2 mohli skórovat Mandlíkem, který měl dvě velké šance. Nedal je a soupeř tři minuty před koncem dokonal obrat.

Svitavy B – Litomyšl 3:3

Petr Hnát, trenér TJ Svitavy B: Vzhledem k průběhu hry mohou být oba týmy s dělbou bodů spokojeny. V utkání byly pasáže, kdy jsme byli lepší, ale bohužel je nedokázali využít. Naopak jsme se nevyvarovali chyb v defenzivě, které soupeř potrestal. Díky bojovnosti celého kolektivu jsme se dokázali vrátit do zápasu za stavu 0:2, jenže když jsme vyrovnali, přišlo zaváhání po autovém vhazování, penalta a třetí gól v naší síti. Cením si toho, že jsme ještě dokázali zabrat a krásným gólem Mikolína zachránili remízu.

František Jandáček, trenér Jiskry Litomyšl: Na rozpálené umělce se zrodila spravedlivá remíza. Začali jsme dobře a vedli 2:0, nicméně soupeř nám dělal problémy z nakopávaných balonů a po jednom z nich snížil. Druhý poločas přinesl naše tradiční spaní, domácí zaslouženě vyrovnali, pokračovali v tlaku a kdybychom inkasovali, tak s námi byl amen. Takto jsme šli zase do vedení, které jsme málem uhájili, ale závěr utkání byl hektický a zakončený životní trefou svitavského Mikolína na 3:3.