Za měsíc začíná jarní část fotbalové divizní soutěže a přípravné období je tedy v plném proudu. Svitavští hráči ho mají, jak je známo, velice komplikované, nicméně v posledních dvou zápasech naznačili, že to tak marné být nemusí. V sobotu si do Lánů pozvali vedoucí celek krajského přeboru a odehráli tam s ním poměrně kvalitní střetnutí.

Svitavy – Česká Třebová 2:2

Soupeři se do utkání pustili s otevřeným hledím a o gólové příležitosti nebyla nouze. Především na straně domácích.

„Vytvořili jsme si asi nejvíce šancí ze všech dosavadních přípravných zápasů, ale na vítězství to nestačilo. Znovu jsme dokázali být agresivní v soubojích, hráli s velkým nasazením, ale tentokrát jsme nepřidali produktivitu z minulého týdne," připomněl trenér Zbyněk Zbořil klání proti Uničovu, které se domácím, co se týče efektivity, vydařilo lépe.

Už v prvním poločase zůstalo několik nadějných možností nevyužito, ať už se jednalo o dorážky z bezprostřední blízkosti nebo dokonce o pokutový kop, když soupeře podržel nad vodou výborný gólman. Hosté zahrozili dvakrát po chybách Svitav v přechodové fázi hry.

Po změně stran šli domácí do vedení díky důrazu Ptáčka, ale Třebová záhy vyrovnala z přímého kopu. V 65. minutě uvolnil výborně hrající Chlup Urbana a ten svůj sólový nájezd proměnil – 2:1.

„Poté jsme několikrát odmítli jít do dvougólového vedení. Nejprve Andrle špatně řešil samostatný únik a pak hostující brankář vychytal Ptáčka. Soupeři se podařilo v závěru srovnat tvrdou střelou z odraženého rohového kopu a na to už jsme nedokázali odpovědět," mrzelo kouče Zbořila, který si ale přínos tohoto střetnutí, které bylo pro jeho svěřence kvalitní prověrkou, docela pochvaloval. „Z mého pohledu se jednalo o výborný přípravný duel, také zásluhou dobrého soupeře a vysokého nasazení na obou stranách."

V sobotu 15. února se ve Svitavách představí divizní Blansko. Hrát se bude od 14 hodin.

Sestava TJ Svitavy: Jílek – J. Novák, R. Ehrenberger (46. D. Jukl), Kroulík, Veselský – J. Andrle, Čížek (46.Chlup) – L. Urban, Ptáček, D. Svoboda (46. L. Jukl) – Filip.