Obě výhry se přitom narodily v poměrěně značných bolestech, což ale nesnižuje jejich hodnotu. Dolní Újezd ztratil naděje na úspěch, když musel do deseti a i vinou této skutečnosti závěrečné minuty nezvládl.

Vysoké Mýto B – Litomyšl 0:1

V podprůměrném utkání na trávníku po většinu času vládla nuda. V první půli měli hosté mírně navrch, což v 17. minutě přetavil ve vedoucí gól Sršeň, který se protáhl středem hřiště a sám před gólmanem si poradil. Další velkou šanci spálil o něco později Urban. Po změně stran Jiskra ubrala na aktivitě, přenechala iniciativu soupeři, který několikrát sahal po vyrovnání a nejvíce v 83. minutě, kdy se proti tvrdé ráně Matuly vytáhl skvělým zákrokem M. Malý. Hosté nic nevytěžili z brejků, do koncovky jich dotáhli minimum a pokud už, tak Padělkovu gólovku vyškrábl Kovařík. Jiskra tak měla až do konce co dělat, aby uhájila výhru, což se jí povedlo a znamená to pro ni posun na druhou pozici.

Branka: Sršeň. Rozhodčí: Pešek. Poločas: 0:1. Litomyšl: M. Malý – Urban, J. Hašek, Štoudek, Vomočil, L. Severa (90. Lněnička), Kundera, Sršeň, J. Paclík, Kristek (86. M. Severa), Janoušek (63. Padělek).

Pavel Švec, trenér Jiskry Litomyšl: S výsledkem jsem spokojen, jsou to tři body z venku a ty se v každém případě počítají. Ve hře jsme však měli značné rezervy. První poločas se mi ještě poměrně líbil, jenže ve druhém jsme začali zbytečně ztrácet lehké míče, ve finální fázi špatně řešili nadějné brejky a nakonec se báli o výsledek. Cením si toho, že tým hrál disciplinovaně a neudělal hrubou chybu, díky čemuž jsme udrželi nulu. Chyběla mi však větší touha přidat další góly, hodně jsme kazili a v závěru na to mohli doplatit.

Pomezí – Horní Jelení 3:2

Domácí zahájili s chutí, jenže jen ta nestačila k tomu, aby zkraje využili několik velkých šancí. Soupeři naopak vyšla jedna standardka a Raich měl ke gólové střele čas i prostor. Domácí se ale potom rozehráli ke své tradiční nátlakové kombinační hře, což neslo ovoce a během tří minut J. Nespěšný se Svobodou otočili vývoj. Do poločasu to bylo 3:1, to ovšem domácí už hráli bez vyloučeného J. Nespěšného a zraněného M. Nespěšného. Hosté toho po přestávce využili a tečovanou střelou snížili, ale ve zbytku utkání už proti bojujícím domácím nic nevymysleli a tři perně vydřené body zůstaly v Pomezí.

Branky: J. Nespěšný, Jar. Svoboda, Pořízka – Raich, Šmidberský. Rozhodčí: Depeš. ČK: 1:0 (J. Nespěšný). Poločas: 3:1. Pomezí: Křemenák – Kotouček, Mička, Čejka, Roušar, Jožák, J. Nespěšný, M. Nespěšný (26. Pořízka), Ehrenberger (79. Veselý), Jar. Svoboda, Leinweber.

Vítězslav Kotásek, trenér Sokola Pomezí: Nastoupili jsme slušně, ale místo toho, abychom po čtvrthodině vedli třeba 3:0, tak jsme z první standardky soupeře inkasovali, což by se nemělo stávat. Zápas jsme potom otočili, ale přišlo vyloučení a ve druhém poločase jsme museli změnit taktiku naší hry. Tu jsme plnili, jenže přišel brzký gól na 3:2 a poté už to byly jen nervy, naštěstí s dobrým koncem. Kluci to skutečně vybojovali, byli si vědomi, o co nám jde a že doma musíme zabodovat. Odvedli maximální výkon, samozřejmě s tím, že když jsme hráli padesát minut v deseti, tak jsme museli upustit od aktivního útočení a soustředit se na kvalitní práci v defenzivě. To jsme zvládli a týmu za to patří pochvala.

Heřmanův Městec – Dolní Újezd 4:1

Hned v úvodu si domácí vytvořili několik stoprocentních brankových příležitostí, ale až čtvrtou přetavil v první gólový úspěch Ilko – 1:0. Územní převaha domácích pokračovala i nadále, do poločasu ale bez efektu. Začátek druhé půle naopak patřil hostům, v 50. minutě spálil jejich největší šanci Frňka, když z brejku nasměroval míč do tyče. Utkání ale nedohrál, v 73. minutě zastavil nedovoleně průnik Salfického a viděl druhou žlutou kartu. Gólové smršti se diváci dočkali v závěru. Vše odstartoval v 83. a 84. minutě Salfický, chvilku nato se prosadil J. Vomáčka a korigoval, ale účet uzavřel střídající Tlapák.

Branky: Salfický 2, Ilko, Tlapák – J. Vomáčka. Rozhodčí: Čad. ČK: 0:1 (Frňka). Poločas: 1:0. Dolní Újezd: Janecký – Čejka, Kroulík, Částek, Chadima (55. Pešina), Kabrhel, Brůna, Fulík, Frňka, J. Vomáčka, Novák.

Tomáš Abt, trenér Sokola Dolního Újezd: I když výsledek vypadá jednoznačně, tak průběh takový nebyl. Soupeř byl lepší v úvodu, kdy nás za naši pasivitu potrestal několikátou svojí stoprocentní šancí. Potom jsme ale hru vyrovnali a ve druhém poločase hráli aktivněji, měli jsme několik možností, šli sami na branku, trefili i konstrukci, ale gól se nám vstřelit nepodařilo. Jedním ze zlomových momentů bylo vyloučení Frňky, který zbytečně oslabil mužstvo. V závěru přišla naše „tradiční" pětiminutovka a bylo rychle po nadějích na solidní výsledek.

Další výsledky I. A třídy:

Načešice – Libišany 3:3 (1:2), pen. 7:8. Branky: F. Jirásek 2, M. Svoboda – Horyna 2, Kučera. Luže – Staré Hradiště 2:0 (1:0). Branky: L. Merkl z pen., Fidler. Zámrsk – Pardubičky 1:1 (1:0), pen. 3:0. Branky: P. Matoušek – Prokůpek. Ústí nad Orlicí B – Chrudim C 2:0 (1:0). Branky: Ráb, Sloupenský.

Pořadí:

1. Libišany (17), 2. Litomyšl (13), 3. Staré Hradiště (13), 4. Luže (12), 5. Heřmanův Městec (10), 6. Pardubičky (10),  7. Ústí nad Orlicí B (10), 8. Vysoké Mýto B (8), 9. Dolní Újezd (8), 10. Pomezí (8), 11. Zámrsk (6), 12. Chrudim C (5), 13. Načešice (3), 14. Horní Jelení (3).