Poličští sálovkáři toužili na závěr připravit první porážku v soutěži suverénnímu Chemcomexu, jenže mu nedokázali dát gól a v takovémto případě se nedá pomýšlet na úspěšný výsledek.

Šakalí hněv Moravská Třebová – Futsal Praha 5:2 (3:1)

Branky: 15. a 32. Zdržálek, 14. Potáček, 17. Němec, 24. Huryta – 18. a 28. Hes. Rozhodčí: Mikoška – Syrůček. ŽK: 2:1. Chyby: 9:4.

Zápas nabídl přímý souboj o poslední volné místo do play off, takže o zápletku bylo náležitě postaráno. „Naše ofenzivně laděná sestava měla vše ve svých rukou, stačilo jakkoli bodovat. Soustředěná obrana Pražanů a jejich vynikající gólman Vozár byli však dlouho proti těmto našim plánům. Narůstající a místy až drtivý tlak domácích však vyústil ve tři smrtící údery v rozmezí 14. a 17. minuty. Potáček, Zdržálek a Němec vzali Futsalu Praha definitivně vítr z plachet a vtiskli utkání jednoznačně třebovský ráz," popsal s radostí předseda klubu Petr Matoušek. Šakalové si kontrolovali dění i po změně stran a zpečetili tak účast ve vyřazovací části ligy.

Šakalí hněv Moravská Třebová – Chemcomex Praha 3:6 (2:3)

Branky: 9., 14. a 38. Zdržálek – 17. a 25. Holeček, 2. Rott, 4. Šafránek, 33. Šnídl, 35. Havrda. Rozhodčí: Syrůček – Mikoška. ŽK: 2:0. Chyby: 6:7.

Úvod jako z hororu – 4. minuta 0:2. Kdo však čekal, že to Šakalové zabalí, ten se šeredně spletl. Jejich smečka naopak spustila takový kolotoč, že se i protřelí borci z Chemcomexu nestačili divit. Střelec Zdržálek se postaral o vyrovnání na 2:2 a málem odpověděl i na třetí zásah obhájců titulu, ale trefil břevno. „Druhý poločas začal naším náporem a výsledek byl na vážkách. Zvýšená snaha o vyrovnání ale bohužel přinesla chyby v rozehrávce, které Chemcomex nemilosrdně potrestal a vítězství si poté už pohlídal," sdělil Petr Matoušek. Šakalové si za sympatický výkon zasloužili potlesk. Souboj s vítězem dlouhodobé části si zopakují i ve čtvrtfinálové sérii.

Šakalí hněv: Vykydal – Marek, Spálenský, Huryta, Potáček, Staněk, Zdržálek, Němec, Berka, Müller, Suchý.

VPS Novabrik Polička – Futsal Praha 6:1 (2:0)

Branky: 17., 20. a 27. Netolický, 22. a 30. Vondra, 40. Jílek – 28. Mančal. Rozhodčí: Prinz – Mikoška. ŽK: 1:2. Chyby: 5:8.

Utkání bylo jednoznačnou záležitostí favorita už proto, že poslední tým tabulky přijel do Poličky pouze s pěti muži do pole. Hráči to byli mladí a šikovní, ovšem nezkušení, často chybovali a domácí toho využívali. „Zápas jsme odehráli v klidu, možná až přílišném, ale těžko to klukům nějak vyčítat. Hráli to, co potřebovali k pohodlnému vítězství," poznamenal trenér Novabriku František Švec.

VPS Novabrik Polička – Chemcomex Praha 0:2 (0:1)

Branky: 15. a 39. Šafránek. Rozhodčí: Syrůček – Prinz. ŽK: 2:1. Chyby: 7:9.

To nejlepší na závěr základní části: druhý proti prvnímu. Diváci, kteří zavítali do poličské haly, nebyli rozhodně zklamáni. Hrál se futsal, který měl náboj a publiku se musel líbit.

Novabriku scházela jediná, ale zato podstatná součást výkonu – efektivita. „Dlouho jsem neviděl kluky zahrát tak dobře. Dopustili jsme se pouze minima chyb, jenže bohužel právě tu klíčovou po nepovedeném nákopu soupeř potrestal," mrzela trenéra Švece situace, z níž šel lídr ligy do vedení. Domácí hráče to však nijak nesrazilo a ve druhém poločase drželi rovnocennou partii. Postupem času vysunuli obranu, napadali odvážně rozehrávku Chemcomexu, rvali se o vyrovnání ze všech sil, jenže střelecké štěstí se jim vyhnulo obloukem. „Až do 39. minuty bylo všechno otevřené. Soupeř sice hrozil z rychlých brejků, ty jsme ale vcelku dokázali eliminovat. Bylo to nahoru – dolů, gól jsme však vstřelit nedokázali a tím pádem nemohli bodovat. Výkon jsme ale podali výborný," byl František Švec spokojen s herním projevem týmu. Skórovat do sítě Pražanů se však Novabriku nepovedlo ani v jednom ze dvou zápasů v této sezoně. Do čtvrtfinále si znovu po roce vysloužil Dobříč, jejíž kvality závisí na tom, jakou dá dohromady sestavu. Pakliže silnou, tak může jít o nebezpečného protivníka.

VPS Novabrik: Slaný – T. Švec, Jílek, Netolický, J. Slováček, Vondra (1. zápas), Červený (2. zápas)– Navrátil, Stejskal, Kovář.

Další výsledky:

SMR Plus Zlín – FC Družba Vysoké Mýto 4:0 a SK SICO SC Jilemnice 1:0, GIOIA B2Balance Brno – SK SICO SC Jilemnice 7:2 a FC Družba Vysoké Mýto 4:2, FK Adria Dobříč – Bombarďáci Větřní 3:17 a 1:7.

Konečné pořadí:

1. Chemcomex Praha (52), 2. Polička (45), 3. Brno (35), 4. Větřní (31), 5. Zlín (30), 6. Jilemnice (17), 7. Dobříč (15), 8. Moravská Třebová (14), 9. Vysoké Mýto (11), 10. Futsal Praha (9).

Dvojice pro play off:

Chemcomex Praha vs. Šakalí hněv Moravská Třebová
VPS Novabrik Polička vs. FK Adria Dobříč
GIOIA B2Balance Brno vs. SK SICO SC Jilemnice
Bombarďáci Větřní vs. SMR Plus Zlín

Hraje se v termínech: 13. února, 20. února a případně 27. února (časy budou upřesněny). Série se hrají na dvě vítězná utkání.