Lanškroun – Polička 2:2

Roman Kysilko, trenér SK Polička: Po počáteční hrůze, kdy jsme po deseti minutách prohrávali 0:2, jsme se dokázali oklepat, začali si vytvářet šance a podařilo se nám snížit. Pak přišla penalta, která nás mohla znovu srazit, ale Slaný ji naštěstí chytil. Ve druhém poločase jsme byli kombinačně lepší, domácí se zatáhli, ale podnikali nebezpečné kontry zejména Knápkem. Brzy po vyrovnání na 2:2 byl vyloučen Navrátil a to mě možná mrzí více než výsledek, protože se bojím, že bude delší dobu chybět. Po průběhu utkání jsme s bodem spokojeni, mužstvo za nepříznivého stavu ukázalo sílu. Rozhodčí byli nepřesní na obě strany a přispěli k tradičně vypjaté atmosféře v Lanškrouně.

Svitavy B – Holice 3:0

Petr Hnát, trenér TJ Svitavy B: Důležité body jsme získali s kvalitním soupeřem. Pomohla nám samozřejmě i jeho hrubá chyba hned na začátku, kdy jsme se dostali lehce do vedení. Hosté hrozili ze standardních situací, když jejich vysocí hráči ohrožovali naši branku, ale do vyložených šancí jsme je nepustili. Ještě v prvním poločase se nám podařilo po pěkné akci zvýšit náskok Mikolínem a další velkou možnost navíc neproměnil Stenzl. Po přestávce jsme šli na hřiště s cílem udržet, nebo ještě lépe pojistit výsledek, což se v závěru podařilo a zaslouženě jsme zvítězili. Celý tým chválím za nasazení a přístup k zápasu. Oprávněnost nominace do základní sestavy potvrdil kvalitním výkonem Mikolín a oporou nám byl tradičně také kapitán Ovad.

Dolní Újezd – Česká Třebová 1:1

Radek Novotný, vedoucí družstva Sokola Dolní Újezd: Před zápasem bychom remízu určitě vzali všemi deseti, ale po něm jsme cítili, že vzhledem k průběhu hry a počtu šancí, které jsme si vypracovali, jsme si možná zasloužili i vyhrát. Přece jen jsme však hráli proti vedoucímu celku krajského přeboru, takže zůstáváme pokorní a bod bereme. Opět jsme předvedli bojovný výkon a pochvalu zaslouží všichni hráči. Prim hrál Frňka, důležitými zákroky nás znovu podržel Janecký.

Litomyšl – Třemošnice 1:1

František Jandáček, trenér Jiskry Litomyšl: Podle průběhu utkání musím remízu hodnotit jako spravedlivou. V prvním poločase jsme byli lepší, chyběl nám ale důraz před brankou a ze šancí, které jsme měli, jsme gól nedali. Druhá půle pak byla vyrovnaná. Kdyby dal Rada hlavou ve vyložené pozici branku, asi bychom vyhráli, ale posledních deset minut hrál soupeř a báli jsme se i o remízu. Nedělal jsme žádné velké změny, snažil jsem se pokračovat v trendu, jaký nastavil Jiří Valta, ale bylo znát, že na hráčích leží těžká deka a potřebují někde vyhrát. Chci ještě ocenit fair play čin brankáře Kavalíra, který tři minuty před koncem přiznal svoji teč a soupeři rohový kop v době, kdy se lámal celý zápas. Něco takového se vidí jen málokdy.