Jedno vítězství, dvě porážky a jeden odložený zápas. Taková je bilance zástupců okresu z víkendového kola krajského přeboru dospělých v kopané. Nehrála Polička a za ostatními třemi duely se ohlédli trenéři „našich" družstev.

Litomyšl – Hlinsko 2:0

Jiří Valta, trenér Jiskry: První poločas nebyl z naší strany moc povedený. Soupeř byl důrazný, byl hodně silný na míči a zejména hrozil ze standardních situací, kterých měl dost. My jsme se moc do hry nedostávali, ztráceli jsme balony v přechodové fázi, neměli jsme odražené míče. Paradoxně jsme i tak měli dvě velké šance Malým a hlavně Košínem, které volaly po brance. O přestávce jsme si jasně řekli, v čem bychom se měli zlepšit, naše hra se změnila i díky střídání. Vývoj zápasu byl o prvním gólu, který jsme vstřelili my a brzy jsme po krásné akci přidali i druhý. Hra se potom změnila, hosté ji museli více otevřít a nám se nabízely brejkové možnosti, které jsme ovšem řešili zbrkle. Jsem samozřejmě spokojen s výhrou, Hlinsko se ukázalo jako velice těžký soupeř. Podali jsme kolektivní výkon, ze kterého vynikl Aleš Bednář, jenž znovu ukázal, jak se nakládá se šancemi. Na druhou stranu jsme opět branku nedostali, což bylo také důležité. Určitě nám pomohlo i to, že musel vystřídat zkušený Jůn, protože pak jsme se prosadili přece jenom lépe.

Moravany – Cerekvice 3:0

Roman Flídr, trenér Slavoje: Po třech odložených kolech jsme zajížděli k prvnímu mistrovskému utkání jara na půdu Moravan. Náš nově vytvořený tým si sice jako první vytvořil gólovou příležitost, ale bohužel bez kýženého efektu. Soupeř nabuzený vítězstvím z minulého kola nás přehrával v důrazu, v jednodušší kombinaci a hlavně byl produktivnější v zakončení. Do dalších zápasů se musíme zaměřit na proměňování gólových příležitostí a na lepší organizaci hry.

Dobříkov – Moravská Třebová 1:0

Martin Komoň, trenér SKP Slovan: Těžko se mi hodnotí toto utkání, protože jsme v něm nebyli horší a minimálně bod jsme měli mít. Začátek byl docela dobrý, čtvrt hodiny jsme byli aktivnější, vyhrávali osobní souboje, jediné, co chybělo, byla schopnost dotáhnout slibné akce ke gólovému zakončení. Postupně se hra na slušně připraveném trávníku vyrovnala a nástup do druhého poločasu nám trošičku utekl. Domácí začali nakopávat jednoduché dlouhé balony a když se zdálo, že to přežijeme, přišel po fatální chybě v defenzivě inkasovaný gól. Pak jsme zase přidali a Kučerňák měl dvakrát na noze remízovou trefu, jenže stoprocentní šance nevyužil. Domácí hráli to, co jsme od nich čekali, vypořádali jsme se s tím, ale výsledek je pro nás přesto špatný, což mě mrzí.