Bodovala také Cerekvice, zatímco na zkušenějším soupeři si na domácí půdě vylámala zuby Dlouhá Loučka. Nedělní pořad nebyl úplný, neboť z důvodu nezpůsobilého terénu musel být odložen zápas Jablonné nad Orlicí – Sebranice a bude se dohrávat ve čtvrtek 18. září od 17 hodin. Hrálo se v Morašicích a pro domácí to bylo jedině dobře, protože v derby proti Čisté brali tři body. Kamenná Horka v Králíkách poločas vedla, ale nadějný náskok po přestávce neudržela.

Dlouhá Loučka – Verměřovice 0:4

První vážnější šanci měli ve 4. minutě hosté, kteří překopli branku z malého vápna. Za domácí odpověděl Marván, jenže hlavičkoval do gólmana. Skóre tak otevřel po čtvrthodině střelou z trestného kopu Pražák – 0:1. Marván poté propásl možnost k vyrovnání, když samostatný únik zakončil příliš slabě. Po změně stran se už hrálo jednoznačně v režii hostů, kteří dvěma trefami v rozmezí šesti minut rozhodli o výsledku a v závěru přidali i čtvrtý zásah. „Turci" předvedli velice dobrý fotbal, Loučka naopak působila dost zakřiknutým dojmem.

Fakta: Branky: Sklenář 2, Kmeť, Pražák. Rozhodčí: F. Bednář ml. Poločas: 0:1.

Dlouhá Loučka: Pokorný – Neumann, Křivánek, Gregor, Charvát, Kolísek, P. Chromý, M. Chromý, Marván, Jochec, Blecha (Bubeník, Henčl, Novotný, Hank).

Polička B – Ústí nad Orlicí B 3:1

K vidění byl z obou stran pohledný zápas, když domácí rezerva vsadila proti rychlosti a fotbalovosti soupeře na maximální bojovnost a obětavost. A to jí vyplatilo. Ve 13. minutě se po centru Navrátila opřel z voleje do balonu Bureš a Polička vedla. O zvýšení na 2:0 se zkraje druhého poločase postaral po samostatném průniku Navrátil, jenže v 59. minutě se hosté dostali na kontakt poté, co po Motlově nevyužité penaltě dorážel Langer. Závěrečné drama rázně utnul čtyři minuty před koncem Dobiáš, který se dostal do úniku a přesně zakončil – 3:1.

Fakta: Branky: Bureš, Navrátil, Dobiáš – Langer. Rozhodčí: Jačisko. Poločas: 1:0.

Polička B: Slaný – P. Scheib, Bureš, F. Švec, Vondra, Pavlík, Klein, Navrátil, Kysilko, Harašta, Z. Stodola (Rattanong, V. Král, Dobiáš).

Libchavy – Cerekvice 2:2 (PK 5:4)

Slavoj vytěžil bod z málem ztraceného zápasu. V nástupu do druhého poločasu prohrával o dva góly, když se dvakrát trefil Martinák, témuž hráči ještě nebyl uznán jeden gól pro ofsajd a navíc neproměnil pokutový kop. Hosté ale zápas nezabalili, Schauer nejprve snížil a v 84. minutě se postaral o vyrovnávací trefu. V rozstřelu pak byli všichni domácí exekutoři neomylní, zatímco Jetmar nedal a druhý bod tak braly Libchavy.

Fakta: Branky: Martinák 2 – Schauer 2. Rozhodčí: F. Bednář st. Poločas: 1:0.

Cerekvice nad Loučnou: Duchoslav – Šeda, Pachta, Jetmar, Růžek, Pražák, Vostrčil, Lorenc, Lněnička, Žukovský, Schauer (Vomáčka).

FC Jiskra 2008 – Kamenná Horka 2:1

Utkání mělo dva rozdílné poločasy. V prvním byli lepší hosté, první gól jim sice ještě nebyl uznán pro ofsajd, ale ve 23. minutě se už Juřík po parádním uvolnění od Jirouška a obejití gólmana trefil regulérně – 0:1. Právě Juřík dělal soupeři obrovské starosti a ten ho zastavoval jen za cenu neustálých faulů. Brzy po změně stran se ale Jiskře podařilo po rohu ze skrumáže v šestnáctce vyrovnat a potom začala přebírat iniciativu. V 80. minutě zapadla do Uchytilovy svatyně střela Ježka z hranice vápna a obrat byl dokonán – 2:1. Závěrečná snaha Horky k úspěchu nevedla.

Fakta: Branky: Matoulek, Ježek – Juřík. Rozhodčí: J. Bednář. Poločas: 0:1.

Kamenná Horka: Uchytil – Kučírek, R. Svoboda, Mach, Nekvinda, Bulva, Jiroušek, Dokoupil, Richter, Juřík, Bubela (Křivánek).

Morašice – Čistá 4:2

Začátek zápasu byl lehce šokující, neboť do 11. minuty potrestal Pavlák dvě hrubky soupeřovy obrany a hosté snadno přišli ke dvoubrankovému náskoku. Domácí však v dalším průběhu zapnuli na vyšší obrátky, hra se jim začala více dařit a to vedlo nejprve ke snížení po teči V. Štancla a ještě do poločasu k vyrovnání Buriána. Druhá půlka nabídla fotbal typický pro prestižní derby, důrazný a s řadou osobních soubojů. Jako rozhodující se ukázala standardní situace domácích, ze které vytěžil vedoucí trefu Burián – 3:2. Hosté se s tím nechtěli jen tak smířit, ale jejich náporu Morašičtí úspěšně odolali a v samém závěru pečetili výhru z pokutového kopu.

Fakta: Branky: Burián 2, V. Štancl, Zerzán (PK) – Pavlák 2. Rozhodčí: Zita. Poločas: 2:2.

Morašice: Prešinský – Škoda, Holomek, V. Štancl, Skala, Novák, Válek, M. Štancl, Klement, Burián, Šplíchal (Mach, Jokeš, Tměj, Zerzán).
Čistá: Boštík – M. Severa, J. Kmošek, Rožek, Kadidlo, Vodehnal, L. Severa, Zerzán, Kostlán, Nepraš, Pavlák (Frank, Štork, L. Čapek).

Další výsledek I. B třídy skupiny B: Lanškroun B – Řetová 1:3 (1:0). Branky: Petrůň – Müller 3.

Pořadí: 1. Verměřovice (7), 2. Ústí nad Orlicí B (6), 3. Cerekvice nad Loučnou (6), 4. Čistá (6), 5. FC Jiskra 2008 (6), 6. Libchavy (5), 7. Morašice (5), 8. Kamenná Horka (4), 9. Polička B (4), 10. Jablonné nad Orlicí (3), 11. Sebranice (3), 12. Řetová (3), 13. Dlouhá Loučka (2), 14. Lanškroun B (0).