Bez bodového zisku zůstali o víkendu moravskotřebovští Šakalové a ztratili tím šanci na posun do nejlepší čtyřky.

Bombarďáci Větřní – VPS Novabrik Polička 3:3 (1:2)

Branky: 1. Gutheis, 22. Carda, 29. Beránek – 11. Poul, 18. Kovář, 34. Mužík.

Hosté nechali potřebnou koncentraci v šatně a inkasovali snad po deseti sekundách hry, když jejich obrana ještě spala. Což předznamenalo další průběh, v němž se Novabrik nemohl dostat do potřebného tempa. I když do poločasu vývoj obrátil, tak se po změně stran nevyvaroval dalších chyb a musel se spokojit jen s remízou. „Kluci si asi mysleli, že se nemůže nic stát. Nakonec jsme mohli vyhrát, ale utkání od nás nebylo moc vydařené,“ uznal trenér František Švec.

AC Sparta Praha – VPS Novabrik Polička 1:2 (1:1)

Branky: 9. Koláček – 18. T. Švec, 21. Kovář.

Druhé poličské vystoupení bylo z úplně jiného ranku. Byl to futsal, jaký mě šmrnc, bylo se na co koukat. „I když jsme zase inkasovali jako první, tak jsme dál hráli svoji hru, vyšel nám závěr prvního i začátek druhého poločasu, kdy jsme otočili skóre. Soupeř potom logicky přitlačil, díky tomu se nám otevíraly brejkové situace. Bohužel jsme ani jednu z nich nedotáhli do gólového konce, koncovka mohla být klidnější. Těsný náskok jsme naštěstí udrželi. Bylo to pěkné utkání, které mělo náboj i slušné herní parametry. Řekl bych, že na vyložené šance jsme na tom byli o něco lépe než Sparta,“ uvedl trenér Švec.

Polička: Kubica – T. Švec, Jílek, Mužík, Kovář, Poul, Vondra, Opina.

FK Slovan Šakalí hněv Moravská Třebová – Chemcomex Praha 2:4 (1:3)

Branky: 17. Pazdera, 27. R. Matocha – 5. Rott, 13. Grznárik, 15. Fichtner, 24. Havrda.

Slovenské akvizice Šakalů zůstaly tentokrát doma a do boje s nejlepším českým týmem vyrazila domácí sestava budoucnosti. „Na palubovce jsme sice nezanechali špatný dojem, ale mistr si utkání zkušeně pohlídal a nepustil nás blíže než na dvougólový rozdíl,“ vyjádřil se k duelu předseda klubu Petr Matoušek.

FK Slovan Šakalí hněv Moravská Třebová – FK Adria Kladno 2:3 (0:2)

Branky: 24. Válek, 30. Štaffa – 4. Houha, 14. Kaválek, 40. Caizl.

Dramatické zápolení mezi sousedy v tabulce rozhodla 40. minuta. Středočeši kopali dva devítimetrové kopy za příliš mnoho faulů Šakalů. První ještě Ehrenberger chytil, druhý nikoliv. „Kladenští šli do do dvoubrankového vedení, náš bojovný výkon přinesl v polovině druhého poločasu zasloužené vyrovnání. Šťastnější byl ale nakonec soupeř a začal nám ve vyrovnané soutěži lehce dýchat na záda,“ je si vědom Petr Matoušek. Nervozita se v závěru dala na hřišti krájet a rozhodčí tasili třikrát červenou kartu (Holub resp. Kaválek, Houha).

Moravská Třebová: Ehrenberger – R. Matocha, Holub, Pazdera, Kudyn, Štaffa, Vogl, Vykydal, Válek.

Další výsledky 6. turnaje:

SK SICO SC Jilemnice – Bombarďáci Větřní 2:3 a AC Sparta Praha 0:4, Futsal Zlín – Chemcomex Praha 1:4 a FK Adria Kladno 2:2.

Pořadí:

1. Chemcomex Praha (32), 2. Polička (23), 3. Zlín (23), 4. Sparta Praha (19), 5. Větřní (16), 6. Moravská Třebová (13), 7. Kladno (8), 8. Jilemnice (3).

Poslední dějství
Závěrečný turnaj základní části celostátní ligy se hraje v sobotu 25. ledna. Oba celky z regionu se sejdou ve sportovní hale ve Zlíně, kde odehrají druhé vzájemné derby této sezony. Šakaly kromě toho čeká Jilemnice a VPS Novabrik změří síly se Zlínem. Výsledky potom určí definitivní podobu tabulky nejvyšší soutěže, následovat bude čtvrtfinále play off.