Průběh utkání nebyl pro VPS Novabrik Polička tak jednoduchý, jak naznačuje konečné skóre, ale zkušenosti vicemistrů republiky z předchozího ročníku byly v závěru znát. Polička navíc vyhrála i svoje druhé utkání a udržela si vedení v aktuální tabulce, naopak Šakalové padli i se Zlínem a stále se tak nemohou posunout z předposlední příčky.

VPS Novabrik Polička – Šakalí hněv Moravská Třebová 5:2 (2:0)

Branky: 1. a 12. Poul, 23. J. Mužík, 35. Vondra, 39. Navrátil – 25. Matocha, 30. Zdržálek.

Poličští se ujali hned v 1. minutě vedení nešťastnou vlastní brankou Šakalů. Aby toho nebylo málo, ve 12. minutě si po střele Poula obrana srazila míč opět do vlastní sítě. Moravskou Třebovou ani tato situace nezlomila a neustále se snažila o vstřelení branky. Na začátku druhého poločasu odskočila Polička Mužíkovou zásluhou na rozdíl tří branek, ale dvě potrestané chyby poličské defenzivy znamenaly snížení na rozdíl jediného gólu a bylo rázem opět o co hrát. V této pasáži se hrála líbivá sálovka, Novabrik s obtížemi a vypětím všech sil odolával místy drtivému tlaku. Time out však do jeho řad přinesl uklidnění, pět minut před koncem si pojistil vedení a konečný výsledek potom ještě navýšil. Šakalové nevyužili ani ty nejvyloženější šance, byli ale favoritovi vyrovnaným konkurentem. „Hra soupeře mě příjemně překvapila, byla založená na výborném pohybu, časté střelbě a pěkných individuálních výkonech. Až zlepší samotné zakončení, bude pro ostatní týmy velmi nepříjemným protivníkem," ocenil Šakaly i poličský trenér František Švec.

SMR Plus Zlín – Šakalí hněv Moravská Třebová 5:2 (1:0)

Branky: 6. Julina, 21. a 28. Talaš, 29. Zapletal, 30. Kostka – 35. Sedláček, 36. Zdržálek.

„Prokleté začátky poločasů nás stály lepší výsledek i ve druhém utkání proti Zlínu. Obraz hry se ve srovnání s prvním utkáním v podstatě nezměnil," posteskl si vedoucí mužstva Petr Matoušek. „Obhájce titulu se ujal v 6. minutě vedení, nesložili jsme zbraně, snažïli se o vyrovnání, ale buď jsme i ty nejvyloženější šance neproměnili, nebo nás vychytal vynikající Soukeník," dodal. Hned po změně stran Zlín zvýšil náskok, následně opakovaně udeřil v polovině druhé části hry a rozhodl utkání. Šakalům se soustavným tlakem podařilo výsledek upravit na konečných 5:2, když na obou stranách ještě zazvonily tyčky a břevna. Hrál se pohledný sálový fotbal s mnoha příležitostmi na obou stranách a s výbornými zákroky brankářů. „Byť tak výsledky na první pohled nevypadají, v jilemnických utkáních jsme předvedli doposud nejlepší výkony v sezoně a ty nám jsou příslibem do rozhodující části soutěže," zůstává optimistický Petr Matoušek.

Moravská Třebová: Hutira – Brychta, Sedláček, Spálenský, Matocha, Müller, Němec, Štaffa, Eliáš, Zdržálek.

SK SICO SC Jilemnice – VPS Novabrik Polička 1:4 (0:1)

Branky: 40. Paulů – 8. Navrátil, 26. Jílek, 28. J. Mužík, 40. Kovář.

Hráči Novabriku měli po celou dobu míč častěji pod svojí kontrolou, dlouho však nedokázali herní převahu výrazněji vyjádřit střelecky. To se jim povedlo teprve po přestávce, kdy odskočili na rozdíl tří branek a závěr zápasu si bezpečně pohlídali.

Polička: Slaný – Stejskal, Jílek, Vondra, Kovář, J. Mužík, Navrátil, Poul.

Pátý turnaj celostátní ligy se hraje v sobotu 7. ledna. Šakalové se v tento den vydají do Zlína, kde změří síly s Dobříčí a Větřním. Na Poličku čekají těžké zkoušky ve sportovní hale v Praze-Radotíně, jejími soupeři tam budou celky Chemcomexu a Sparty.

Další výsledky:

Jilemnice – Zlín 1:2, Chemcomex Praha – Větřní 3:0 a Sparta Praha 3:2, Dobříč – Sparta Praha 1:4 a Větřní 2:8.

Pořadí:

1. Polička (21), 2. Zlín (21), 3. Chemcomex Praha (18), 4. Sparta Praha (12), 5. Větřní (10), 6. Dobříč (9), 7. Moravská Třebová (4), 8. Jilemnice (0).