Dojmy se tříštily v Poličky. Výkon proti Moravanům rozhodně nebyl podle představ, ale kdo se na to bude ptát, pokud byl výsledek příznivý, že…

Libišany – Moravská Třebová 3:2

Josef Kaufman, trenér FC Libišany: V první půli jsme byli fotbalovější. Dali jsme gól a vypracovali si řadu možností. Jenže soupeř nás dvakrát vytrestal z brejku. V kabině jsme na sebe koukali jako zjara, ale brali jsme to, protože Moravská byla odvážná. Zato po přestávce mě její přístup zklamal. Jen, co přišli na hřiště, začali se válet po zemi, zdržovali a nechtěli hrát. Naštěstí jsme deset minut před koncem trefili standardku a v samotném závěru jsme hosty dorazili výstavní střelou Rosůlka. Pak chtěli hrát, nezdržovali a domů spěchali…

Miroslav Večeřa, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Je to to jednoduché. Pátek, krásné počasí, my jsme dali dvě branky, domácí tři. Více nemám co říci.

Polička – Moravany 1:0

Roman Kysilko, trenér SK Polička: Bylo to pro nás páté utkání ve dvou týdnech, na sestavě se projevilo několik zranění a znát byla i fyzická únava. Tomu odpovídal výkon, který byl z doposud odehraných mistrovských zápasů nejhorší. První poločas ještě jakž takž šel, co se týče ofenzivní činnosti, ale propadali jsme v defenzivě a soupeř měl několik vyložených příležitostí. Ani po přestávce to nebylo ono. Fotbal prostě nemá logiku, protože v minulých zápasech, kdy jsme podali solidní výkony, jsme byli proti Libišanům nebo Heřmanovu Městci rádi za remízu, naopak nyní, kdy jsme byli horším mužstvem, z toho díky tečované střele Jílka z přímého kopu byly tři body. Ukázalo se, že Moravany nejsou v současnosti v ideální formě, protože pokud by se v předchozích sezonách stalo, že bychom jim dovolili tolik, co v tomto utkání, tak by nás musely porazit.

Miroslav Kaluža, trenér TJ Sokol Moravany: Odehráli jsme smolné utkání. Ve vcelku vyrovnaném prvním poločase domácí ohrožovali našeho gólmana pouze ze standardních situacích a my neproměnili dvě gólové příležitosti. Po změně stran jsme Poličku drtivě přehrávali, ale nebyli jsme schopni vstřelit branku ani z těch nejvyloženějších šanci. Proto o výsledku rozhodla standardka domácích deset minut před koncem. Hráčům můžu vytknout jen zbrklou nebo pozdní koncovku. Bohužel se fotbal hraje na góly…

Svitavy – Chrudim B 2:0

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Tímto zápasem jsme chtěli dát zapomenout na špatný výkon z Přelouče. To se nám výsledkem i zlepšenou hrou podařilo. I když si musíme přiznat, že soupeř přijel s velice mladým družstvem, ve kterém byli jednotliví hráči fotbaloví, ale bylo znát, že v týmu chybí ti zkušení, kteří by například dokázali něco udělat s výsledkem ke konci zápasu, kdy nás mírně přehrávali. Náš výkon byl tentokrát daleko zodpovědnější ve všech řadách, hráči se lépe doplňovali a tím jsme soupeři nedovolili dostávat se do gólových příležitostí. My jsme si jich několik vypracovali a po proměnění dvou z nich jsme mohli oslavit první podzimní tříbodové vítězství. Věřím, že tento duel nám zvedne sebevědomí, což je důležité, neboť nás teď čekají dvě náročná utkání na venkovních hřištích.

Vladimír Vostradovský, trenér MFK Chrudim: V naší hře se příliš projevuje nezkušenost mladých hráčů. Střídáme dobré úseky se zbytečnými chybami. Jinak tomu nebylo ani v tomto utkání.

Dolní Újezd – Heřmanův Městec 0:1

Jan Kabrhel, sekretář TJ Sokol Dolní Újezd: Utkání by se asi vyvíjelo jinak, pokud bychom z počátečního náporu a tří vyložených šancí alespoň nějakou proměnili. To se však nestalo, naopak udeřil soupeř, který byl po celý zápas nebezpečný z rychlých křídelních akcí a standardních situací. Přesto pro nás zápas nebyl ztracený, bohužel ani ve druhém poločase jsme nedokázali prolomit střelecké zakletí, přestože možnosti minimálně na vyrovnaní tam byly a naše převaha byla zejména ke konci zřejmá. Ale góly jsme nedali a to se potom uspět nedá.

Jaroslav Holeček, trenér FK Jiskra Heřmanův Městec: Soupeř nám je dobře znám z loňské sezony, kdy jsme ho dokázali dvakrát porazit. Vědomi si toho, že mu odešli tři zkušení hráči, jsme chtěli určitě bodovat a nejet domů s prázdnou. Domácí do utkání vstoupili hodně aktivně, nebojácně, v osmé minutě zahrávali dokonce šest rohových kopů a tři standardky. Pozorná obrana se skvěle hlavičkujícím Salfickým a pozorným Koubou dokázala vše bezpečně odvrátit. Hra se postupně vyrovnala a ke slovu jsme se dostali také my. Zase to byla hra od vápna k vápnu. Nám se povedlo jít do vedení v 38. minutě, kdy si na roh Netušila skvěle naběhl skokan roku Salfický a hlavou otevřel skóre. Určitě nikdo nečekal, že je to jediná branka, která rozhodne o naší výhře. Druhý poločas za drobného deště začali domácí opět aktivně a zle nám znepříjemňovali nedělní odpoledne. Ovšem opět výborný Kouba zamkl bránu a přiváděl domácí hráče i fanoušky k šílenství. My se snažili o vstřelení druhé uklidňující branky, ovšem hráči měli asi obráceně kopačky a trefovali všechno okolo, jen ne to důležité zařízení. Závěrečným hvizdem rozhodčího skončilo asi ne moc pohledné, leč bojovné utkání, a někteří naši hráči byli doslova šťastní, že je konec.