Turnaj v malé kopané Jedlová Cup měl o víkendu na pořadu 11. ročník. Na hřišti v obci na Poličsku se sešlo osm družstev. Čekaly na ně zápasy ve dvou skupinách a na každé na závěr také vyřazovací část.

Protože z obou skupin postupovaly všechny týmy, hrálo se v poklidnějším tempu, hráči si zastříleli a zkoušeli souhru pro vyřazovací boje. Nejvíce branek padlo v utkání No-Name – Vítr z Hor (9:0) a vysoká skóre byla častá. Ve skupině A zvítězil celek Borovnice (9) před No-Name (6), Ajaxem (3) a Větrem z Hor (0). V béčku byly nejlepší Kopačky (9) před Wariors (6), 1. FC Polička (3) a Jedlomezím (0).

„Ve vyřazovacích zápasech se potvrdilo, že fotbal nemá logiku, když suverénní Borovnice, která vypadala velmi dobře a sázela na svého ligového hráče Tomáše Holeše, podcenila zápas s Jedlomezím a vypadla na penalty," uvedl hlavní organizátor turnaje Martin Lánský.

První semifinále, to byla jednoznačná partie pro Wariors (5:1 s Jedlomezím). Zato druhé, v němž sledovali diváci souboj Kopaček (fotbalisté z Poličky) a No-Name (hráči z Bystrého a Jedlové), to bylo předčasné finále. „Hrálo se takticky a trpělivě na obou stranách. Kopačky dvakrát vedly, ale tým No-Name dokázal vyrovnat a v penaltovém rozstřelu zvítězil. To bylo pro poražené značným zklamáním," popsal Martin Lánský.

O první místo si zahrály No-Name a Wariors. Duel se hrál nahoru – dolů s řadou šancí na obou stranách. „Pravidlo, že kdo nedá gól do prázdné, ihned inkasuje, opět platilo, takže přes velikou snahu a možnosti No-Name zvítězil tým Wariors 2:0 a stal se vítězem turnaje. Je potřeba ještě zmínit důležitou okolnost, že Wariors odehráli celý turnaj jen s jediným hráčem na střídačce," zdůraznil Lánský.

Jak bývá na podobných turnajích zvykem, vyhlášeni byli i nejlepší jednotlivci (hráč Václav Cupal, brankář Josef Penias a střelec Martin Pavliš).

Pořadí Jedlová Cupu 2015: 1. Wariors, 2. No-Name, 3. Kopačky, 4. Jedlomezí, 5. Borovnice, 6. 1. FC Polička, 7. Ajax, 8. Vítr z Hor.

„Chtěl bych poděkovat rozhodčím Havránkovi a Ožvoldíkovi za super odpískaný turnaj a pořadatelům za skvělou práci. Za jedenáct let jsme dotáhli turnaj na vysokou úroveň, s níž jsou týmy spokojeny," dodal jeho šéf Martin Lánský.  (rh)