Hosté byli na hřišti v Pomezí o poznání efektivnější, využili dvě nabídnuté příležitosti a získaný náskok si taktickou a zodpovědnou hrou pohlídali. Fotbalisté Kunčiny se smiřují s faktem, že jejich život v I. A třídě se rychle krátí. Ani utkání s mladými protivníky z Chrudimi (věkový průměr těsně přes 20 let) jim nezlepšilo náladu.

Pomezí – Svitavy B 0:2

Zpočátku se zdálo, že domácí nebudou mít problém, hýřili aktivitou, ale postupně se na jejich kopačky přilepila nervozita. Z jejich nepřesností dokázal soupeř dokonale těžit. Po chybě při odkopu L. Jukl tvrdou ránou otevřel skóre. Když pak Krajíček a Nespěšný nevyužili slibné šance, přišel druhý svitavský úder a Berka po centru ze strany upravil stav na 0:2. Ve druhé půli měli více ze hry hosté, domácí držel nad vodou Pecina. Oba soupeři postupně vydatně prostřídali, ale ani přísun čerstvých sil na trávník s vývojem utkání nic neudělal a tři body zamířily po zásluze do Svitav.

Fakta - branky: L. Jukl, Berka. Rozhodčí: Kolbaba. Poločas: 0:2. Pomezí: Pecina – Kotouček, Zahoran, Stýblo, Jožák, Čejka, Ehrenberger, Roušar, Mička, M. Nespěšný, Krajíček (Veselý, Svoboda, Pořízka, Drobný). Svitavy B: Jílek – Škeřík, Kubík, Škraňka, Štěrba, Ryšavý, Gregor, Chlup, L. Jukl, Berka, R. Mikolín (O. Urban, F. Čížek, Kyncl, Scheib, R. Jelínek).

Vítězslav Kotásek, trenér Sokola Pomezí: Sehráli jsme jedno z nejhorších utkání. Vlastní chybou jsme soupeři pomohli k prvnímu gólu, díky němuž mu narostla křídla, zatímco nás srazil na kolena. Vyústěním byla na konci poločasu druhá branka v naší síti. Nenašel se nikdo, kdo by pozvedl náš prapor, byl znát rozdíl ve zpracování míče i pohybu. Hosté zkrátka byli fotbalově na výši, my se dopustili více chyb než oni a z toho vyplynula porážka. Neděláme z ní tragédii, ale musíme se poučit a napravit ji v příštích zápasech.

Radim Jelínek, hrající trenér TJ Svitavy B: Na tvrdém a nepříliš rovném hřišti to nebyl zrovna pohledný fotbal, ve hře bylo dost nepřesností. Aktivním napadáním jsme domácí do hry moc nepustili, navíc je nutili k chybám a po jedné z nich jsme vstřelili první gól. Domácí byli nejnebezpečnější ze standardek, ale vyložené šance si téměř nevypracovali. Útočníky spolu se záložníky musím pochválit za to, že nebyli při napadání líní na krok a byli schopní a ochotní tak činit v něčem, co se dá nazvat sprintem. Tím jsme dostávali soupeře do problémů. V defenzivě jsme zahráli bez vážnějších chyb a s centrovanými míči si spolehlivě poradil gólman Jílek. Naopak se mi nelíbilo až příliš mnoho zbytečných faulů v nebezpečných prostorech.

Kunčina – Chrudim C 1:3

Hosté se dostali na koně velmi brzy, když vstřelili vedoucí gól ve 13. minutě. Sraženou střelu dotlačil snad napočtvrté z malého vápna za Hutirova záda Bareš. Domácí se snažili o odpověď, jenže místo ní přišla 23. minuta, kdy z dálky vypálil Holík a Tlustoš míč tečoval tak nešťastně, že ten zamířil do protipohybu bezmocného Hutiry. A za dalších šest minut bylo prakticky po zápase, neboť kunčinští zadáci zaváhali, nedokázali odkopnout balon, k němuž se dostal Kratochvíl a zblízka poslal pohotově balon pod břevno – 0:3. Domácí se dočkali gólu teprve v nástupu do druhého poločasu. Švanda převzal přihrávku od Pagáče, potáhl si míč na střed hřiště, a střelou, která se otřela o tyč, snížil na 1:3. To ale bylo ze strany domácích všechno a céčko si další průběh střetnutí vcelku bez problémů kontrolovalo.

Fakta - branky: Švanda – Bareš, Kratochvíl, Holík. Rozhodčí: Beneš. Poločas: 0:3. Kunčina: Hutira – M. Spálenský, Pešava, Eliáš, Švanda, R. Zeman, Šejnoha, Tlustoš, Pagáč, Hlubinka, Šír (J. Zeman, Slezák).

Zdeněk Pešava st., trenér Sokola Kunčina: Zápas se pro nás od začátku vyvíjel špatně. Dá se říci, že jsme si tři góly vlastně dali sami. Herně to jinak bylo vyrovnané, nebylo vidět, že by hrál třetí s předposledním. Ale prostě nedáváme góly a soupeři to navíc usnadňujeme tím, že mu před naší brankou nahráváme sami. Takhle se hrát nedá.

Další výsledky I. A třídy

Staré Hradiště – Česká Třebová B 4:1 (4:0). Branky: Götz, Shejbal, Ryba, Šibrava z pen. – Urbanec. Hlinsko B – Srch 2:2 (0:1), pen. 2:4. Branky: Krpálek, Slavík – Doležal, Krejčí. Načešice – Přelouč 0:2 (0:1). Branky: Štainer, Koch. Slatiňany – Vysoké Mýto B 4:0 (1:0). Branky: Vladyka 3, Slováček. Luže – Heřmanův Městec 1:1 (1:1), pen. 3:2. Branky: L. Merkl – Salfický.

Pořadí: 1. Slatiňany (52), 2. Přelouč (40), 3. Chrudim C (39), 4. Heřmanův Městec (35), 5. Česká Třebová B (35), 6. Luže (34), 7. Staré Hradiště (34), 8. Pomezí (31), 9. Vysoké Mýto B (31), 10. Načešice (29), 11. Srch (27), 12. Svitavy B (25), 13. Kunčina (15), 14. Hlinsko B (14).