Čtyřiadvacet týmů hrálo o věcné ceny i finanční příspěvek, pro vítěze bylo připraveno osm tisíc korun. Zájem o turnaj potvrzuje i poměrně velké množství týmu, které museli organizátoři odmítnout. ,,Zájem týmů byl enormní, asi deset týmů se kvůli kapacitě na turnaj nevešlo. I proto uvažujeme o rozšíření turnaje v příštích letech,“ upřesnil ředitel turnaje Tomáš Karlík.

Jedním z favoritů na celkové vítězství byl bezesporu tým TJ MIKAMATO, který vyhrál předchozí dva ročníky. Obhájci prošli bez problémů až do semifinále, kde se utkali s Váchyč team a dokázali jej porazit, ač je soupeř dokázal pořádně potrápit. Druhým finalistou byl tým Rošťáci. Ten se opíral především o vynikajícího brankáře Ehrenbergera, který vyhrál ocenění pro nejlepšího brankáře. V dramatickém finále rychle vedl favorit, ale houževnatý soupeř dokázal srovnat a finále musely rozhodnout penalty. V nich se opět vytáhl brankář Rošťáků, chytil dvě penalty a hráči TJ MIKAMATO na zlatý hattrick nedosáhli.

Celým programem provázel DJ a moderátor rádia Evropa 2 Martin Cihlář. Pro děti v průběhu dne připravili hasiči z Ústí nad Orlicí osvěžení v podobě koupání v pěně. Turnaj ještě okořenila soutěž v kopání penalt. Tu ovládl Marcel Šponar z Váchyč team, tedy z mužstva, které nakonec urvalo třetí místo.