V převážné většině případů hovořili se střídmou spokojeností.

Svitavy – Litomyšl 1:1 (PK 7:6)

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Vždy, když končí podzimní fotbalová sezona, bývám smutný, protože následuje dlouhá pauza bez soutěžních zápasů. Ale letos jsem rád, že to naše trápení je u konce. I když vím, že nás čeká dlouhá a těžká příprava na jaro. A zrovna tak těžké bylo vybojovat dva body v utkání s okresním rivalem. Litomyšl byla po celý zápas fotbalovější, my se opět nevyvarovali chyb ve všech řadách, a proto musíme být rádi, že jsme tentokrát vyhráli penaltovou loterii. Touto výhrou jsme alespoň neztratili kontakt s mužstvy nad námi.

Ivo Svoboda, trenér TJ Jiskra Litomyšl: Zápas jsme měli rozhodnout v prvním poločase, neboť jsme měli dostatek možností, jak jít do výraznějšího vedení. Avšak i slepá veverka najde někdy oříšek a tak Svitavy z jediné střely na naši branku vyrovnaly. Po změně stran jsme bohužel neudrželi aktivitu, kvalita naší hry klesla a zbytečně nervózní utkání ze strany domácích tedy dospělo k penaltám. Ty jsme nezvládli, protože místo na další bod do tabulky přeboru jsme mysleli na zasedací pořádek při závěrečném večírku… I přesto jsme se s podzimem rozloučili se ctí.

Chrudim B – Polička 0:0 (PK 1:4)

Michal Kozel, trenér SK Polička: Do utkání jsme vstoupili velice aktivně, během pětadvaceti minut jsme šli od poloviny hřiště třikrát sami na branku a kdybychom vedli 3:0, nikdo by se nedivil. Bohužel nás ale zradila koncovka. I domácí měli v dobrém zápase několik gólových šancí, při nichž nás podržel Slaný. Hráli jsme z hlubokého zajištěného bloku a vyráželi do rychlých protiútoků, s čímž si soupeř moc nevěděl rady. Podruhé za sebou nám vyšly penalty a dva body z Chrudimi jsou pro nás zlaté. Celkově jsem s naším podzimním ziskem jednadvaceti bodů spokojen, a to hlavně s přihlédnutím ke katastrofálnímu začátku.

Holice – Moravská Třebová 2:0

Václav Velinský, asistent trenéra SK Holice: Podali jsme kvalitní výkon a zaslouženě vyhráli. Soupeř sice dvakrát zazlobil v úvodu zápasu, ale pak už jsme ho k ničemu nebezpečnému nepustili. Dali jsme dvě branky a opět další šance neproměnili. S podzimní části jsme velice spokojeni. Na jaře se budeme chtít v tabulce ještě posunout nahoru.

Zdeněk Válek, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Na závěr podzimu jsme nastoupili proti kvalitnímu soupeři na celkem dobrém terénu. Domácí nás překvapili hned po několika minutách, kdy jsme si nepohlídali jejich akci středem hřiště, první střela šla do tyče, druhá do sítě. Styl hry jsme však nezměnili a měli jednu či dvě možnosti ke skórování, ale nevyužili je. Domácí zkoušeli náš blok zdolat především dlouhými nákopy. Po změně stran jsme se snažili hru více vysunout, napadali rozehrávku soupeře, ale k ohrožení jeho branky jsme se nedostávali. A potom přišla chyba, které jsem se obával celý podzim, domácí poslali snadno míč do odkryté branky a za stavu 2:0 bylo všechno vyřešeno.

Ilustrační foto.
Poslední podzimní body uzmulo Jevíčko