Z pohledu zástupců Svitavska nebyla nijak extra vydařená, což dokumentuje sestup Litomyšle a pravděpodobně i Dolního Újezdu. Naposledy jsme oslovili zainteresované osoby se žádostí o komentář k sehraným duelům.

Holice – Polička 3:1

Jiří Valta, trenér SK Polička: Byl to klasický zápas v týdnu, takže jsme měli trochu problémy se sestavou. Bylo nás jen dvanáct, z toho byli dva dorostenci. I tak si ale myslím, že utkání mělo z naší strany kvalitu. Obě mužstva se snažila na nádherném trávníku o kombinační fotbal. My jsme se ujali v prvním poločase vedení, ve druhém ale Holice zvýšily tempo, my jsme nemohli sáhnout ke střídání a na konci nám už docházely síly. Zlomem bylo ještě za stavu 1:1 nastřelené břevno Navrátila, mohlo to vypadat úplně jinak. Pro kluky z dorostu Andrleho a Vojtu bylo takové utkání dobrou školou a skutečným křestem ohněm v dospělém fotbale a zvládli ho se ctí. Přes porážku to od nás nebyl špatný zápas a odehráli jsme především v první půli vyrovnanou partii.

Svitavy – Choceň 3:1

Oldřich Palla, vedoucí družstva TJ Svitavy: Konec dobrý, všechno dobré. Tak tohle rčení v našem případě úplně neplatí, neboť jsme nesplnili svůj cíl být nejlepším družstvem okresu. V utkání s Chocní jsme nicméně potvrdili stoupající herní kvalitu. Od začátku jsme byli lepší, ovšem nevyvarovali se tradiční chyby a propadli hned při bránění prvního rohového kopu. Tento moment nás naštěstí nepoložil, dál jsme pokračovali ve své aktivní hře a do poločasu alespoň vyrovnali. V podobném trendu jsme hráli rovněž po změně stran a dokázali vstřelit další dvě branky, čímž jsme prakticky rozhodli zápas. Potom se sice začali hosté více tlačit do útoku, ale bez efektu, i když nás několikrát nás musel podržet brankář Kavalír, který dobrým čtením hry a včasným vybíháním zlikvidoval nadějně se rozvíjející akce soupeře. A když vychytal v dobré pozici zakončujícího Myšáka, tak jsme se mohli radovat z výhry.

Hlinsko – Dolní Újezd 7:0

Tomáš Abt, trenér Sokola Dolní Újezd: K pátečnímu zápasu jsme odjeli v hodně kombinované sestavě, zatímco protivník na nás vyrukoval se všemi svými posilami ze Živanic, které má k dispozici. Tím pádem bylo hned od začátku jasno, kdo bude na hřišti pánem. Domácí byli jasně lepší a otázkou bylo jenom to, v jaké výši se zastaví konečné skóre. My jsme v tom složení, v jakém jsme nastoupili, neměli nejmenší šanci. Z tohoto pohledu jsme rádi, že je sezona na konci. Teď jen čekáme, jak to s námi vlastně dopadne.

Moravská Třebová – Litomyšl 0:3

Ladislav Kučerňák, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Opět jsme hráli bez pěti hráčů ze základu a ukázalo se, že to takhle prostě nejde. Není totiž možné, abychom i v oslabené sestavě působili na hřišti tak trapným dojmem jako proti Litomyšli. Hosté byli fotbalovější a ve všem lepší, my nepředvedli vůbec nic, snad jen dva naši hráči snesli alespoň nějaké měřítko. Mrzí mě, že jsme na závěr jara předvedli tak bídné vystoupení proti soupeři, který je třetí od konce. Vím, že fotbalisté na této úrovni jsou amatéři, ale takový přístup k zápasu by mít neměli.

Vladimír Pala, trenér Jiskry Litomyšl: Poslední zápas si chlapci chtěli asi užít. Takový výkon jsem od nich neviděl za celou sezonu. Od první minuty jsme domácí přehrávali kombinační hrou, balón létal z nohy na nohu, byla to zkrátka pěkná podívaná. Úplně jsem zíral, co hráči dovedou. Asi se chtěli se mnou rozloučit co nejlépe. Jen jenom škoda, že to přišlo až v závěrečném duelu, který vlastně už nic neřešil. Musím rovněž vyzdvihnout výkon mladého dorostence Krejbycha, který nastoupil poprvé do utkání za muže, ale počínal si jako starý mazák. Byl jedním z nejlepších na hřišti.