Výsledek nepříznivý, ale výkon po většinu hracího času nadějný. To jsou dojmy z vystoupení dolnoújezdských fotbalistů v Chocni. Pro příště je však nutno najít způsob, jak solidní herní projev přetavit do efektivnějšího zakončení. To je jejich prozatímní velká bolest.

Luže – Moravská Třebová 2:1

Zdeněk Válek, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Na soupeře jsme nachystali aktivní napadání a prakticky do 60. minuty jsme ho vůbec k ničemu nepouštěli. Potom ale přišla naše „stojící“ desetiminutovka, kluci tam tuhle pasáž odstáli, jakoby jim došla šťáva, a doplatili na to inkasovanými brankami. Od té chvíle jsme se zase rozjeli, ale šanci na vyrovnání už neměli. Neodpustím si dodat, že jsem byl v šoku ze způsobu, jakým vedl utkání rozhodčí. To, co jsem od první minuty zažil v Luži, jsem dlouho neviděl. Divím se, že jsem zůstal na lavičce. Paradoxem je, že tohle všechno jsme zvládli, ale zápas jsme si prohráli sami v těch deseti minutách. Jinak domácí neměli šanci.

Litomyšl – Chrudim B 1:1 (PK 5:4)

Ivo Svoboda, trenér Jiskry Litomyšl: Nabitá sestava chrudimské rezervy byla určitě nejkvalitnějším soupeřem, se kterým jsme se za poslední dva roky utkali. V sestavě nechyběli hráči, kteří nastupují v ligové soutěži, a proto si na hřišti vynutili výraznou převahu. Dobrou organizací jsme soupeře příliš nepouštěli do vyložených šancí. Naše jediná možnost ke vstřelení gólu vedla přes standardní situace. To se nám po nacvičeném rohu povedlo v poslední minutě a v euforii, kterou s námi sdílel i celý stadion, jsme zvládli i penaltový rozstřel. Byla to skvělá zkušenost s týmem, který v tomto složení převyšoval úroveň krajského přeboru, a navíc ještě s příchutí vítězství. Výhra je velmi příjemná i motivující, ale nutno dodat, že s pořádným kusem štěstí.

Choceň – Dolní Újezd 3:1

Petr Zahálka, hrající trenér FK Agria Choceň: Do zápasu jsme vstoupili s tím, že chceme vyhrát a potvrdit tak body z předešlého venkovního utkání. Začátek se nám povedl, dobře jsme kombinovali, vytvářeli si gólové příležitosti. Z několika šancí jsme vstřelili dvě branky. Postupem času jsme polevili a dovolili soupeři před koncem první půle snížit na rozdíl jedné branky. Ve druhém poločase se nám nedařilo navázat na začátek toho prvního, kombinace vázla a soupeř se snažil o vyrovnání. Utkání rozhodla po pěkné akci třetí branka, která nás uklidnila. Poté jsme již zápas pod kontrolou dotáhli do vítězného konce.

Tomáš Abt, trenér TJ Sokol Dolní Újezd: Vstup do zápasu měla lepší Choceň, my se dostali pod tlak, nedokázali se z něho vymanit a doplatili na to dvěma inkasovanými góly. Po čtvrthodině jsme se však zvedli, začali se nám dařit, snížili jsme a půl hodiny po změně stran jsme předváděli doposud nejlepší podzimní výkon, jenže přetrvala naše stará bolest – neproměňování gólových příležitostí. Místo vyrovnání jsme z ojedinělého protiútoku potřetí inkasovali a bylo rozhodnuto. I přes porážku lze na tomto utkání najít také pozitivní stránky, od 15. minuty naše hra měla kvalitní měřítko.

Svitavy – Česká Třebová 2:0

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Na Svitavském stadionu hrál duel, který měl určitě krajské parametry. V první půli jsme byli herně lepší a využili dvě standardní situace ke vstřelení gólů. Dvoubrankový náskok jsme po přestávce poctivě bránili, byť hosté svůj výkon zlepšili, byli aktivnější, ale střelecky se nedokázali prosadit. Dá se říct, že naše výhra byla zasloužená, hráči vydrželi po celý zápas dodržovat stanovenou taktiku.

Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: Chybělo nám maximální nasazení. Pohoda fotbal na soupeře nestačil. Jsem zklamaný z ofenzivní fáze. S jednou vyloženou šancí nemůžeme dlouhodobě bodovat.