„Z pohledu bodového zisku a umístění jsme spokojeni. Myslím, že na nováčka jsme si nevedli špatně,“ potvrzuje trenér VLASTIMIL SUCHÝ.

BYLI PONAUČENI

Kunčina postoupila do I. A třídy podruhé a vzpomínky na její předešlé působení byly v živé paměti. „Klub se poučil z minulé účasti v této soutěži. Bylo nám jasné, že bez posílení kádru bychom v ní nemohli obstát. Vrátili se k nám Švanda a Spálenský, nově přišel Sedláček a na projevu mužstva to bylo znát,“ zdůraznil trenér Suchý.

Jako každý nováček kladla Kunčina důraz na domácí prostředí, odkud vytěžila pět ze šesti možných vítězství. „A ta jediná porážka s Letohradem bylo hodně zbytečná, vždyť jsme tehdy ve druhém poločase neproměnili snad pět vyložených šancí. Jinak se nám doma dařilo a podpořili jsme to tříbodovými zisky v Semaníně a Přelouči, což bylo samozřejmě velké plus,“ říká Suchý.

„Nevyvarovali jsme se výkyvů, na mysli mám hlavně vystoupení v Luži nebo Rohovládově Bělé. Bylo to dáno nedodržováním taktických pokynů, kluci začali bláznit, kupili hrubky, inkasovali jsme hloupé góly a výsledky vypadaly hůře, než vypadat mohly,“ přemítal kunčinský kouč.

Jeho svěřenci se nesnažili „betonovat“, jejich fotbal byl otevřený, což se jim někdy nevyplácelo, především při debaklu na půdě vedoucí Luže, ale většinou to přinášelo ovoce. „Nechtěli jsme se soustředit jen na úporné bránění, není nám to vlastní a stejně by z toho pramenily chyby. Snažili jsme se o aktivní pojetí. Byly zápasy, které se nám opravdu povedly, byly i ty méně vydařené, ale cením si toho, že i když se nám třeba herně nedařilo, tak to hráči dokázali nahradit bojovností,“ chválí tým Vlastimil Suchý.

PRACOVAT NA KONDICI

Podzimních výsledků si trenér Kunčiny cení i vzhledem ke kvalitě I. A třídy. „Myslím, že její úroveň je dobrá. Platí to hlavně u mužstev z Pardubicka a Chrudimska, je tam znát, že mají ve svém středu hráče, kteří prošli vyššími soutěžemi, navíc jsou tam i lepší možnosti doplnění kádru. Luže je v tomto směru úplně jinde než ostatní týmy,“ připomíná Suchý lídrovu suverenitu.

Síla kunčinských fotbalistů byla podle trenéra zejména v kolektivu. „Parta se stmelila, dávala do našeho společného snažení maximum, viděl jsem na hráčích touhu uspět. Uplatnily se také individuality, několikrát nás podržel gólman Hutira, v některých zápasech rozhodl náš nejlepší střelec Tlustoš, výraznou posilou pro nás byl Sedláček, ale prosazovali jsme se hlavně týmovostí.“

Karty má tedy Kunčina na „stole“ hodně nadějné, ale pořád jde teprve o polovinu soutěžního ročníku a klíčové fáze přijdou na jaře. „V kádru áčka a béčka máme celkem přes třicet hráčů, takže co se týče doplnění týmu, budeme spoléhat na vlastní zdroje. Nepočítám, že bychom přiváděli hráče odjinud, jednak je to finančně náročné a navíc nás k tomu vzhledem k našemu umístění a bodům nic vyloženě nenutí,“ uvedl Vlastimil Suchý a k náplni zimní přípravy doplnil: „Budeme se snažit chodit třikrát týdně do haly, posilovny a od února na hřiště. Musíme zapracovat na fyzičce, v závěru některých utkání to v tomhle ohledu bylo občas na hraně, ale zaměříme se i na technicko-taktickou stránku hry.“