A Poličce se v Moravanech dařilo na výbornou, opět se přiblížila k záchraně v soutěži. V Cerekvici naopak žádná radost nezavládla a ani nemohla, jelikož domácí utrpěli další porážku. Propadli v defenzivě a výsledek jenom zkorigovali.

Cerekvice – Dobříkov 2:4

Branky: 54. Jandera, 62. Lebeda – 24. a 50. Ševčík, 36. Horníček, 47. Marek. Cerekvice nad Loučnou: Till – Coufal (45. Schauer), David, Adamský (54. Lím), Drahoš – Lebeda, Jandera, Pražák (84. Jetmar), Vostrčil – Motl (79. Lorenc), Šebrle.

Roman Flídr, trenér Slavoje: Do středeční dohrávky s Dobříkovem jsme vstupovali s cílem napravit si reputaci z předchozího domácího utkání a pokusit se získat tři body, což se nám však bohužel nepodařilo. Velice špatně jsme pracovali v obranné fázi celého týmu, čehož soupeř dokázal využít a gólově trestal. V útočné činnosti si brankové možnosti vytváříme, ale nejsme dost důrazní v zakončení a doplácíme na to. Na nedostatcích musíme zapracovat, snad se pak dočkáme zlepšení herního projevu a dostaví se také body.

Moravany – Polička 0:2

Branky: 12. Jan Mužík, 23. Poul. Polička: Slaný – Škoda, Pavliš, Ehrenberger, Jiří Mužík – Navrátil (81. Leinweber), T. Švec, J. Petr, Poul (46. Klein) – Stejskal, Jan Mužík.

Roman Kysilko, trenér SK Polička: Po domácí porážce s Chrudimí jsme chtěli tuto ztrátu nahradit na hřišti soupeře. Hlavně první poločas se nám opravdu vydařil. Kluci zahráli dobře, předvedli řadu pěkných akcí a kdyby se nám povedlo naši herní převahu vyjádřit ještě jedním nebo dvěma góly navrch, byla by spokojenost stoprocentní. Další tutové branky jsme totiž nedali. Čekali jsme, že do druhého poločasu domácí vstoupí s náporem, že budou hrát úplně jinak. Z naší strany nebyla už hra tak aktivní, soustředili jsme se daleko více na defenzivu a podnikali rychlé protiútoky. Odbránili jsme však výborně, soupeř, který byl z výsledku viditelně zklamaný, vyloženou šanci prakticky neměl. Hrálo se velice slušně, po delší době nemáme nikoho zraněného, což je také pozitivní. Pochvalu za kvalitní výkon zasluhuje i trojice rozhodčích. Získali jsme tedy tři ztracené body zpátky a důležitý krok k záchraně to určitě je. Hrajeme však už pouze třikrát doma, takže nás čeká těžké pokračování jara.