Stačila pouhá tři kola fotbalového krajského přeboru a ani jeden tým už nemá plný počet bodů. Na opačném konci tabulky už naopak není nikdo bez bodového zisku.

Tento fakt naznačuje, že nejvyšší krajská soutěž by měla být vyrovnanější než v minulém ročníku. Tehdy měly na špici značný náskok týmy Holic a Svitav, zatímco na dně tabulky se potácely se značnou bodovou ztrátou kolektivy Třemošnice a Heřmanova Městce.

Vedoucí trio tabulky tvoří se ziskem sedmi bodů týmy České Třebové, Vysokého Mýto a Hlinska.  Z nich ztratila překvapivě body Česká Třebová po remíze 2:2 s Dobříkovem, když dokonce vyrovnávala až v závěru kanonýrem Myšákem. To naopak Vysoké Mýto docela překvapilo výhrou 2:1 v Cerekvici, která tak klesla ze špice tabulky až na pátou příčku. Hlinečtí se na výhru nad „céčkem" Pardubic pořádně natrápili. O poločase o gól prohrávali, ale zlepšený výkon ve druhé půli jim přece jenom přinesl očekávanou výhru. Pozornost poutala kvalitní hra 53letého Ryby v týmu hostí.

Rezerva MFK Chrudim zdolala nováčka z Přelouče nejtěsnějším poměrem 1:0. Trenéra vítězů Miroslava Teplého vedle zisku tří bodů potěšila zejména bezchybná defenziva. „Nově vytvořená mladá čtyřka obránců hrála bezchybně," pochvaloval si.

Derby Ústeckoorlicka Žamberk – Lanškroun nabídlo divákům pět gólů v poměru 3:2. Bojovný a vcelku kvalitní fotbal rozhodl až v poslední minutě gólem domácí obránce Šponar.

Z poslední příčky tabulky se posunula až na 11. místo Moravská Třebová, která zvítězila v Chocni 2:0. K cenné výhře hosty nasměroval již v sedmé minutě gól Konečného a pak jim hodně pomohlo na konci poločasu, když uviděl červenou kartu choceňský obránce Seidenglanz. Když v 65. minutě zvýšil Staněk na 0:2, bylo už vše jasné.

Smírně 1:1 skončilo utkání v Živanicích, odkud si odvezla cenný bod Litomyšl. Ta se ujala vedení gólem Dostála, za favorizovaný celek domácích alespoň vyrovnal šest minut před koncem Mocanu.

Posledním utkáním kola byl duel Polička – Moravany, kde potvrdil svoji kvalitní formu nováček z Pardubicka. Cennou výhru 1:0 mu zajistil přesnou trefou Lukas v 66. minutě. Moravanští fotbalisté tak vybojovali již celkově šest bodů a na šestém místě jsou zatím nejlepším týmem ze čtveřice nováčků.

Nejvíce diváků (po 250) našlo cestu na stadion v České Třebové a v Hlinsku, naopak pouhých 80 fanoušků se přišlo podívat na fotbal v Živanicích, což je tedy hodně málo. Jak to tam bude vypadat, až propuknou blížící se podzimní plískanice?

Krajský přebor - sestava 3. kola podle Deníku

Skalický (Moravany) - Langr (Chrudim B), Pulpán (Moravany), Šponar (Žamberk) - Houžvička (Dobříkov), Valta (Litomyšl), Ferčák (Živanice), Cach (Hlinsko) - Sklenář (2, Vysoké Mýto), Myšák (Č. Třebová), Konečný (M. Třebová).

Potlesk

Drží střeleckou fazónu. Českotřebovský Myšák opět potvrdil své střelecké kvality. Dvěma góly zajistil svému týmu alespoň bod za remízu 2:2 s Dobříkovem.

Moravany jsou nejlepší z nováčků. Ze čtveřice noviců z I. A třídy si vedou nejlépe. Tento tým je šestý se 6 body a moc nescházelo, aby bodoval i v Hlinsku.

Pískot

Favorité doma ztráceli. Lídr tabulky z České Třebové se doma musel spokojit s bodíkem za remízu 2:2 s Dobříkovem, pro který to byl první podzimní zisk. Cerekvice dokonce vyšla úplně naprázdno, když podlehla Vysokému Mýtu 1:2.

Červenal se. Jedinou ČK dostal choceňský Seidenglanz.

Střelci

1. Myšák (Česká Třebová) 3 branky; 2. – 13. Matoulek (Žamberk), Lukas (Moravany), Sklenář (Vysoké Mýto), Ševčík (Dobříkov), Mocanu (Živanice),  Klátil (Pardubice C),  Škvrňák, Cach (Hlinsko), Vácha, Kroutil (Chrudim B), Šulc (Choceň) a Stasiowski (Lanškroun) 2.