Litomyšl – Pardubičky 5:2

Lepší start si domácí ani nemohli vysnít. V 6. minutě rozehrál Urban trestný kop a novic v týmu M. Severa parádní hlavičkou otevřel skóre. Poté přišly velké chvíle Kundery, který se dvakrát ideálně trefil ze střední vzdálenosti a po necelých dvaceti minutách to bylo 3:0. Hosté se vrátili do hry díky proměněné penaltě Mráze, ale ještě v prvním poločase je oslabil Münzberger, který si vykoledoval druhou žlutou kartu. I v deseti však po přestávce hrozili a ani čtvrtý gól v síti Kouby po zakončení Janouška zblízka nezlomil jejich odpor. Ještě se jim jednou podařilo snížit na rozdíl dvou branek a domácí si definitivně oddechli až poté, co zaváhání soupeřovy obrany potrestal v závěru L. Severa. Po velice dlouhé době se z ochozů po závěrečném hvizdu ozval potlesk litomyšlských příznivců.

Branky: Kundera 2, M. Severa, L. Severa, Janoušek – Mráz (PK), Hrebenar. Rozhodčí: Mrázek. ČK: 0:1 (39. Münzberger). Poločas: 3:1. Litomyšl: M. Malý – Urban (84. Lněnička), J. Hašek, Štoudek, M. Severa (81. V. Paclík), Kundera, Sršeň, Janoušek, Kristek, L. Severa, Zeman (89. Vejrych).

Pavel Švec, trenér Jiskry Litomyšl: Musím říci, že s výkonem mužstva jsem spokojen. Byl to první mistrovský zápas a měli jsme z něho určité obavy, dobře jsme si byli vědomi, že nás Pardubičky na jaře porazily. Tentokrát nám ale vyšel začátek duelu, hodně nám pomohla brzká vedoucí branka, po které se tým uklidnil a začal produkovat svůj styl hry. Aktivním napadáním jsme soupeře nutili k chybám, zdálo se mi, že v rozehrávce byl poněkud naivní a my jsme z toho dokázali těžit. Mrzí mě však, že jsme inkasovali dva góly, oba byly z mého pohledu zbytečné. Jedním z klíčových faktorů byla větší vyrovnanost našeho celku. Hosté sice měli tři čtyři nadprůměrné hráče, ale také tři čtyři slabší, kteří na naše nestačili. Celkově tedy převládá spokojenost, vstup se nám povedl, ale současně také víme, že máme neustále na čem pracovat. Hned příští utkání v Luži bude totiž mít úplně jiný charakter, bude daleko více o bojovnosti a důrazu v soubojích, který nám ještě místy chyběl. Věřím ale, že pokud navážeme na výkon, jaký jsme nyní předvedli, tak v příštích zápasech přijde do hlediště více našich fanoušků.

Dolní Újezd – Zámrsk 2:1

Domácí začali fantasticky a za čtyři minuty vedli po trefách Mandlíka a J. Vomáčky 2:0. Celý první poločas se hrál v jejich režii, dvakrát trefili tyč a zdálo se, že další góly jsou jen otázkou času. Jenže tak tomu nebylo, v nástupu do druhého poločasu hosté snížili a obraz hry se změnil. Zámrsk ožil, domácí začali kupit nepřesnosti a nedokázali přidat uklidňující gól. A málem na to doplatili, když v závěru hosté nastřelili břevno a nebyli daleko od vyrovnání. Újezdští tak byli nakonec hodně rádi, že o vítězství nepřišli.

Branky: J. Vomáčka, Mandlík – Csernyanszký. Rozhodčí: Valenta. Poločas: 2:0. Dolní Újezd: Janecký – Frank (85. Vaňous), Čejka, Svoboda (59. Chadima), Částek, Kabrhel (46. Pešina), Brůna, Frňka, Fulík, Mandlík, J. Vomáčka.

Tomáš Abt, trenér Sokola Dolní Újezd: Perfektně nám vyšel nástup do utkání, když jsme dali v první minutě vedoucí gól a ve čtvrté to bylo 2:0. Celá první půle se hrála jasně pod naší taktovkou, měli jsme další vyložené šance a kdyby to po 45 minutách bylo 5:0, tak by se tomu vůbec nikdo nedivil. Jenže po přestávce došlo k uspokojení našich hráčů, soupeři se podařilo snížit a nakonec jsme se do posledních chvil strachovali o výsledek, když nás v závěru zachránilo břevno. Těžko říci, co se s námi ve druhém poločase dělo, jestli jsme trošičku odešli fyzicky nebo svoji roli sehrálo i podcenění, protože do přestávky jsme soupeře skutečně jednoznačně přehrávali. Druhá půle, to od nás byla bída, ale důležité jsou tři body na rozjezd nové soutěže a ty jsme získali, s čímž můžeme být spokojeni.

Heřmanův Městec – Pomezí 5:0

Hosté vyrukovali na soupeře s útočnou hrou, ale v době jejich největšího tlaku domácí stříleli branky. V 15. minutě se po výletu do pokutového území zapsal do střelecké listiny stoper Čáp a další dva góly přidal ještě do poločasu Salfický. Po změně stran to byl také on, kdo v 64. minutě završil hattrick – 4:0. Pomezí podalo sympatický výkon, nesložilo zbraně a snažilo se o korekci výsledku. To se mu však nepodařilo, naopak poslední hřebíček do rakve hostů zatloukl další trefou Tlapák.

Branky: Salfický 3, Čáp, Tlapák. Rozhodčí: Růžička. Poločas: 3:0. Pomezí: Křemenák – Kotouček, Mička, Čejka (62. Svoboda), Pořízka, Krajíček, J. Nespěšný, Ehrenberger, Roušar (54. Veselý), Leinweber, M. Nespěšný.

Vítězslav Kotásek, trenér Sokola Pomezí: Zkrátka jsme tvrdě narazili, nic jiného se k tomuto zápasu nedá říci. Hráči si musí uvědomit, že to už není příprava a o něco se hraje. Všechny fotbalové přednosti, tedy nasazení, pohyb, práce s míčem, ty byly pouze na straně soupeře, zatímco náš tým je nechal někde v kabině. Neměli jsme žádnou naději, hra domácích byla úplně na jiné úrovni než naše. Neodehráli jsme ani svůj standard a to mě mrzí. Ano, bylo to první utkání, může se stát, že prohrajeme, ale ne takovým způsobem.

Další výsledky I. A třídy Pardubicka:

Chrudim C – Horní Jelení 0:1 (0:1). Branka: Kaňkovský. Libišany – Luže 4:1 (2:0). Branky: Kaufman z pen., Hron, Machala, Kučera – L. Merkl. Načešice – Ústí nad Orlicí B 1:3 (0:1). Branky: Kodera – Ráb 2, Sloupenský. Staré Hradiště – Vysoké Mýto B 1:0 (0:0). Branka: Hýsek.