A oba tyto týmy budou přezimovat na „stupních“ vítězů“. Jiskra dokonce po perfektně zvládnutém derby na špici pořadí.

Dolní Újezd – Litomyšl 0:4

Tomáš Abt, trenér TJ Sokol Dolní Újezd: Musím říci, že jsem od týmu čekal daleko více, stejný pocit měli i naši příznivci. Závěrečné podzimní vystoupení se nám bohužel vůbec nevydařilo, nefungovalo nic z toho, co jsme si řekli, že chceme hrát. Soupeř nás od začátku přehrával svým důrazem a nasazením, navíc jsme mu pomohli sami do sedla hrubou chybou před prvním gólem. Dalším hřebíčkem do naší rakve byla branka obdržená „do šatny“, to bylo asi rozhodující. Ve druhém poločase jsme se snažili něco na naší hře změnit, což se částečně dařilo, jenže hosté z rychlého brejku přidali třetí gól a potom už jsme byli rádi, že zápas skončil. Musím uznat, že Litomyšl byla jednoznačně lepší a k vítězství jí gratuluji.

Ivo Svoboda, trenér TJ Jiskra Litomyšl: Závěrečné kolo slibovalo atraktivní zápas v podobě derby s Dolním Újezdem. Kdo čekal detektivní zápletku s napínavou podívanou, musel být zklamán. Od začátku utkání musel poznat, jak tento příběh dopadne, a tak se mohl bavit jen skvělými výkony dominujících litomyšlských hráčů. Výkonnostní rozdíl mezi týmy byl přímo úměrný počtu hodin, které hráči věnují tréninku. A protože jsme na podzim nalezli také ztracené litomyšlské srdce, stala se ze zápasu naše oprávněná korunovace půlmistry podzimní části krajského přeboru…

Choceň – Svitavy 4:2

Petr Zahálka, trenér FK Agria Choceň: Očekával jsem těžké utkání. V zápase se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Jsem rád, že jsme dokázali utkání zvládnout a získat důležité tři body. Hráčům musím poděkovat.

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Poslední zápas podzimní sezony pro nás výsledkově nedopadl dobře, jak je v Chocni dlouhodobě tradicí. I když byl duel vyrovnaný, chvílemi jsme byli i lepší a šli do vedení, tak jsme se nevyvarovali individuálních chyb a dovolili soupeři během minuty výsledek otočit. A když se nám podařilo ve druhém poločase vyrovnat, přišly na řadu opět hrubky v obraně a domácí nás potrestali dalšími dvěma góly, čímž nás obrali o body. Je až s podivem, jak se nám v posledních letech v Chocni nedaří a odjíždíme s vyšším počtem obdržených branek.

Moravská Třebová – Moravany 3:0

Zdeněk Válek, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Byl to v našem podání klasický domácí zápas. Pomohly nám dobře zahrávané standardní situace, především u vedoucího gólu, potom jsme zúročili tlak v šestnáctce a druhou branku si soupeř dal sám. Náskok nás zklidnil. Po přestávce hosté deset minut zlobili, vytvořili si dvě příležitosti, ale Kamisch jim skórovat nedovolili. Zápas jsme dohráli v pohodě, přidali ještě třetí gól a všechno dobře dopadlo.

Miroslav Semerád, trenér TJ Sokol Moravany: V úvodu utkání jsme byli sice aktivnější, ale přibrzdila nás obdržená branka ze standardní situace. Poté se hra vyrovnala a domácím se vzápětí podařilo vstřelit druhý gól, což je definitivně uklidnilo. Po přestávce jsme byli lepším týmem, ale šance, které jsme si vypracovali, jsme neuměli zužitkovat. A tak jsme ještě před koncem inkasovali ještě jednou. Náš výkon nebyl špatný, ovšem body nepřinesl. Výborný výkon podal ve druhém poločase mezi třemi tyčemi Michal Branda.