„Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že skončíme devátí, tak bych to bral, ale vzhledem k podzimu je to trochu zklamání," netají se trenér ZDENĚK BEDNÁŘ.

Důvody nevydařené jarní části jsou podle jeho slov zřejmé: „Jaro našemu týmu vůbec nevyšlo. V zimní přípravě a na začátku jarní sezony ukončili činnost tři hráči a další dva se nám zranili. Náš hráčský kádr je poměrně úzký, a tak se to na výkonech negativně projevilo. Marně jsme se snažili přiblížit těm podzimním."

Protože se výsledky zhoršily, těžko se hledají pozitivní věci. „Těžko může trenéra něco těšit po tak nevydařeném jaru. Jedním z mála kladů byla neutuchající snaha většiny hráčů hrát a bojovat, i když se mužstvu nedařilo. Plusem bylo, že jsme mohli vyzkoušet pět dorostenců, kteří všichni obstáli na výbornou. Nesmím zapomenout na naše fanoušky, kteří chodili v hojném počtu," říká Bednář.

Hornoújezdský kouč má se svými svěřenci přes léto hodně práce, aby společně odstranili vážné nedostatky. „Zjednodušeně řečeno jsme neuspěli ve většině herních činností. Musíme podstatně zlepšit obrannou fázi, komunikaci mezi hráči, zjednodušit přechod do útoku a v neposlední řadě zefektivnit proměňování šancí," vypočítává Zdeněk Bednář.

Ten mohl být spokojen jen ve velmi málo utkáních. „Kladně lze hodnotit snad zápas ve Verměřovicích, kde jsme prohrávali 2:0 a dokázal vyhrát v rozstřelu. Zato třeba ve Sloupnici jsme podali absolutně nejhorší výkon," připomíná příděl 1:6.

Zdeněk Bednář věří, že se „Horňák" na podzim znovu vzchopí a na nevýrazné jaro dá zapomenout. „Doufám, že navážeme na dobré výsledky z předešlých období, a přesvědčíme fanoušky, že jsme nezapomněli hrát fotbal. Cílem bude držet se v horní polovině tabulky."