Moravská Třebová – Letohrad B 5:2

Ladislav Kučerňák, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Myslím, že diváci sledovali pěkný fotbal v podání obou soupeřů. My jsme hráli dobře, ani hosté nebyli špatní. Zejména první poločas byl velmi pohledný s řadou kombinačních akcí. Po přestávce jsme trochu polevili, Letohrad nás místy přitlačil a byl nebezpečný, ale postupně jsme zápas vzali znovu do svých rukou a dovedli ho k zaslouženému vítězství. Jsem zvědav, jak si povedeme v příštím kole proti Chrudimi. Vedoucí družstvo tabulky nás skutečně prověří.

Pardubičky – Dolní Újezd 4:1

Tomáš Abt, trenér Sokola Dolní Újezd: Úvod utkání jsme neměli špatný, zatlačili jsme soupeře, ale vytvořené šance nevyužili a domácí nás potom po našich hrubých chybách v defenzivě potrestali, takže do poločasu vedli o dva góly. Nevzdávali jsme se, v kabině jsme si řekli, že s výsledkem zkusíme ještě něco udělat. Jenže bohužel asistent rozhodčího pustil snad dvoumetrový ofsajd, ze kterého domácí zvýšili na 3:0 a tím bylo prakticky po zápase. Sice se nám pak povedlo snížit, ale soupeř si pojistil výhru z dalšího rychlého brejku. Přes porážku musím ocenit gólmana Tomáše Klusoně, který se po dlouhé době postavil do branky áčka a jako jediný z týmu nezklamal.

Svitavy – Polička 0:2

Oldřich Palla, vedoucí družstva TJ Svitavy: Jak asi chytá Ondra Slaný z Poličky? Tato otázka zůstala na Svitavském stadionu nezodpovězena, ale zato všichni přítomní viděli, jak je nebezpečné nechat jen chvíli volného poličského kapitána Stejskala. Tyto věty charakterizují celé derby. Ačkoli jsme měli převahu a více drželi míč, tak na branku jsme nevystřelili. Zato jsme dvakrát nepokryli Stejskala a o výsledku tím bylo rozhodnuto.

Jiří Valta, trenér SK Polička: Pro obě mužstva bylo utkání vzhledem k počasí složité a jeho úroveň horkem dost utrpěla. Začali jsme velice dobře, pomohla nám rychlá vedoucí branka a měli jsme i dvě tři další slibné brejkové situace, které jsme měli vyřešit určitě lépe. Domácí na druhé straně hrozili ze standardek, kde byli velice silní, ale s tím jsme si poradili. Ve druhé půli jsme hráli takticky, trpělivě, z obrany jsme se snažili vyrážet do protiútoků, jeden z nich nám vyšel a gól na 2:0 byl asi klíčový. Posléze nás ještě podržel Slaný při asi jediné vyložené příležitosti Svitav. Chválím celý tým, rozdílovým hráčem byl Stejskal. Jsem rád, že k dobré hře tentokrát přidal i góly.

Holice – Litomyšl 3:1

Vladimír Pala, trenér Jiskry Litomyšl: Sobotní dopoledne a neskutečné vedro, takže nic moc podmínky na zápas. Nebylo to však špatné, drželi jsme s domácím favoritem krok, ale finální přihrávka a koncovka, v tom byl největší rozdíl mezi soupeři. Kluci se tentokrát snažili, bohužel to ale nestačilo. Co však stačilo, bylo deset minut pobytu na trávníku Marku Lněničkovi, který ke svým dvacátým narozeninám, který ten den oslavil, vstřelil první mistrovskou branku za A mužstvo.