SK Benátky nad Jizerou – FK Pardubice
V minulém týdnu Pardubičtí zdolali těsně v poháru Lanškroun, nyní je čeká divizní soupeř z Benátek nad Jizerou. Úkolem Východočechů je napravit reputaci po utkání ve Vlašimi, kde tým doplatil na neefektivitu v zakončení.

Přehodit výhybku směrem na pohárovou soutěž museli okamžitě. „Hned v pondělí jsme zápas hodili za hlavu. Je dobře, že je hned pohár, můžeme se chytit a nastartovat novou sérii. Do té doby se nám zatím dařilo,“ uvedl pardubický stoper Martin Šejvl.
Na Pardubice čeká účastník divize C, tedy tým, se kterým se v této sezoně potká i pardubická rezerva.

„Soupeř bude chtít podat maximální výkon. Pokud nedáme góly, tak to bude zase velký boj,“ dodal Šejvl.
S podobným očekáváním vyhlíží duel i záložník Adam Fousek. „Uděláme všechno pro to, abychom postoupili do dalšího kola. V zápasu budeme favoritem, takže předpokládáme, že budeme hrát do zahuštěné obrany,“ řekl.

SK Sokol Brozany – MFK Chrudim
Po prohře se Sokolovem přepne druholigová Chrudim na pohárovou kolej. Ve druhém kole MOL Cupu zamíří do Brozan, které Východočeši potkávali dříve v ČFL.

Dvě prohry v druholigové soutěži se řešily v chrudimské kabině. Kouč Pavel Jirousek měl před pohárovým duelem jasný vzkaz. „Řekl jsem hráčům, aby měli z fotbalu radost. Za týmem stojím a chci, aby hráči ukázali, že fotbal umí,“ prohlásil Jirousek.

Brozany dobře zná. „Víme, kam jedeme, potkali jsme se několikrát a nikdy to tam nebylo jednoduché,“ řekl Jirousek k týmu bývalého reprezentanta Jiřího Němce. „Program je nyní našlapaný, zase se o zátěž podělíme,“ dodal chrudimský kouč.

Vlevo Martin Šejvl.
Šejvl: Zápas jsme si prohráli sami