Mistrovský fotbalový víkend, kterým se jeho aktéři rozloučili s říjnem, se nesl ve znamení střídavých úspěchů okresních týmů. Tomu také odpovídá hodnocení trenérů a dalších zainteresovaných.

DIVIZE

Svitavy – Dobrovice 3:1

Zbyněk Zbořil, trenér TJ Svitavy: Připravovali jsme se na zápas s vědomím, že úspěšní můžeme být jen tehdy, když od všech hráčů bude absolutní koncentrace na fotbal a maximální výkon. Soupeř kvalitu potvrdil, ale i my jsme k úrovni utkání tentokrát přispěli výbornou hrou. Hrál se fotbal v tempu, s nasazením a zdravou agresivitou v soubojích, ale oba soupeři jakoby respektovali sílu na druhé straně a nikdo nechtěl udělat chybu. Úvodní gól spustil fotbal ještě ve vyšších obrátkách. Nám se zvýšené úsilí podařilo proměnit ve vyrovnání Beleje. Obě mužstva chtěla vyhrát, hosté mohli znovu jít do vedení, ale nastřelili jen tyč a vlastně se opakovala historie z jara, kdy jsme zápas také točili a také jsme přežili tyč. Podařilo se nám zápas obrátit, ale hosté byli neustále nebezpeční. Nám se nedařilo gólově zakončit několik rychlých kontrů a rozhodnutí nakonec přinesl další roh, kdy zůstal nahoře i hostující stoper Lukáš a my měli větší šanci se prosadit. Povedlo se to Ptáčkovi a závěr zápasu jsme v klidu zvládli. Myslím, že se hrál fotbal, který byl nad rámec divize: vysoké tempo, kvalitní individuální výkony, souboje, agresivita, šance, góly. Hosté postavení na špici tabulky potvrdili a mě těší, že jsme v této konfrontaci uspěli.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Litomyšl – Pardubičky 3:1

František Jandáček, trenér Jiskry Litomyšl: Všechno důležité se odehrálo ve druhém poločase. Nejdříve jsme dostali velice laciný gól přímo z rohu. Brankáře Kavalíra ale neviním, jsem rád, že vůbec chytal, v poločase chtěl střídat. Do druhé půle jsem poslal stopera Štoudka dopředu, protože bod pro nás v tomto utkání vůbec nic neřešil, takže jsem zariskoval. Nakonec se nám to vyplatilo a máme tři body. Chci poděkovat celému týmu, že úspěšný výsledek dokázal vydřít.

Polička – Letohrad B 0:1

Roman Kysilko, trenér SK Polička: Soupeř nás překvapil svým výkonem, nečekal jsem, že tým, který má jedenáct bodů, zahraje takhle dobře. Mladí hráči nás nenechali hrát, dojížděli, my jsme naopak nezahráli optimálně. Občas jsme si sice nějakou tu šanci vytvořili, ale to soupeř také a v naší obraně dokázal udělat průvan. Chtěli jsme hrát pořád na vítězství, ale nakonec to byli hosté, kteří dali jediný gól utkání. Od nich to byl velice dobře sehraný zápas, plný pohybu, my byli tentokrát ti druzí. Určitě nás to mrzí, chceme se účastnit boje o špičku, ale pokusíme se tuto ztrátu nahradit ve zbývajících náročných střetnutích v Žamberku a v Holicích.

Hlinsko – Dolní Újezd 3:1

Radek Novotný, vedoucí družstva Sokola Dolní Újezd: Utkání se pro nás zpočátku vyvíjelo velice dobře, když jsme po pěkné akci vstřelili vedoucí branku. Vyrovnání pramenilo z nedorozumění v obraně, kdy jeden bek nastřelil druhého a domácí nadvakrát trestali. Potom ale zápas ovlivnila svými hrubými chybami trojice rozhodčích z Vysočiny. Nejdříve neuznali regulérní gól Frňky a následně byl tento hráč po nesmyslné druhé žluté kartě vyloučen. Tím celé utkání úplně zkazili, ve druhém poločase byla jen otázka, kdy dostaneme gól. Inkasovali jsme dvakrát a přestože jsme za stavu 3:1 měli dvě slibné možnosti, už jsme závěr nedokázali zdramatizovat. Je to škoda, protože nebýt vyloučení našeho nejlepšího hráče, bylo Hlinsko hratelné.

Česká Třebová – Svitavy B 5:1

Petr Hnát, trenér TJ Svitavy B: Soupeř přesvědčil o svých kvalitách a zaslouženě vyhrál, když my jsme mu k tomu sami pomohli vlastními chybami. O výsledku bylo v podstatě rozhodnuto po dvaceti minutách, protože jsme hrubkami dovolili domácích třikrát snadno skórovat. Česká Třebová byla lepší po celých devadesát minut.

I. A TŘÍDA

FC Jiskra – Moravská Třebová 2:4

Ladislav Kučerňák, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Nebylo to pro nás lehké utkání, protože jsme se museli vypořádat s tvrdostí soupeře a nemohli se výrazněji prosadit. Zachránila nás ale forma obou našich útočníků, kteří dali po dvou gólech a rozhodli o důležitém vítězství. Zápas to nebyl vůbec pohledný, bylo tam hodně faulů, hra byla rozháraná. Domácí ale příliš šancí neměli, takže myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Výkon mužstva byl tentokrát spíše průměrný.

Česká Třebová B – Morašice 2:1

Jan Kuchta, trenér TJ Sokol Morašice: V té sestavě, v jaké jsme do utkání nastoupili, to ještě není tak hrozný výsledek. Domácí měli stále navrch, po prvním poločase mohli vést klidně o tři góly, ale neproměňovali svoje šance včetně pokutového kopu. Po změně stran se už dvakrát prosadili a tím rozhodli o svém vítězství. My ke konci stačili z přímého kopu snížit na 2:1, jenže na víc jsme v tomto zápase neměli.

Horní Jelení – Pomezí 7:1

Vítězslav Kotásek, trenér TJ Sokol Pomezí: Na hodnocení stačí jedna věta. Domácí nás přehráli v nasazení, technice, rychlosti, prostě ve všem. Jsem zklamaný, kdyby se dalo střídat osm hráčů, asi bych je muset vystřídat. Bylo mi velice líto našeho gólmana, který neměl prakticky jedinou šanci úspěšně zasáhnout a spoluhráči ho v tom nechali pořádně vykoupat. Připadalo mi, že tým, který přišel na hřiště, byl jiný než ten, ke kterému jsem mluvil v kabině při přípravě na zápas. Nedodržení pokynů nás stalo rychle obdržené branky a nakonec i vysokou porážku. Velký rozdíl mezi soupeři byl v kombinaci, protože my jsme přihrávky hodně kazili a ztráceli množství míčů. Na branku jsme vystřelili v podstatě jednou a dali jsme z toho gól, jinak byli domácí jasně lepší. Nyní jen doufám, že nás tento debakl před posledním podzimním zápasem nepoznamená.