Litomyšl – Cerekvice 1:0
Pavel Schejbal, trenér Jiskry: Bylo to pro nás vítězství z kategorie šťastných, ale počítá se. Soupeř měl podle očekávání svoji kvalitu, herně byl i lepší, ale bohužel pro něho a bohudík pro nás jsme ten jediný gól dali my. Musím pochválit svoje hráče, protože se vydali ze všech sil, plnili to, co jsme si řekli v kabině a aktivním napadáním dělali hostům problémy. Až v poslední čtvrthodině nám docházely síly, to už jsme se jen bránili, ale dokázali vítězství udržet. Výsledku si cením i proto, že jsme měli nějaké zdravotní komplikace a poslední minuty vlastně hráli bez brankáře, když Tomáš Jadrný se po zranění nemohl pořádně pohybovat a nedalo se střídat, ale soupeř toho nevyužil. Výborný zápas hrál Petr Macháček, společně s ním byl tahounem Michal Sršeň.

Evžen Kopecký, trenér Slavoje: Utkání jsme prohráli, ale nebyli jsme v něm horším týmem. Domácí byli produktivní, my jsme sice měli v zápase herní převahu i šance, ale na to se nevyhrává. Musíme se z porážky poučit do budoucna.

Česká Třebová – Polička 3:0
Roman Kysilko, trenér SK Masokombinát: Myslím si, že Třebová byla lepší zejména v ofenzivní činnosti a v zakončení. Hra nebyla z naší strany tak špatná, v prvním poločase jsme byli vyrovnaným soupeřem. Zato po přestávce jsme propadli jak v útoku, když jsme šli dvakrát sami na branku a nedali, tak v defenzivě, protože jsme neubránili výborného Peška. Cítíme se poškození situací při druhé brance, podle nás padla z ofsajdu. Soupeř nás předčil v gólovém vyjádření svých akcí a to bylo rozhodující. Kromě porážky je dalším negativem zbytečné vyloučení Opiny, který nám tak bude chybět příští týden v domácím derby proti Litomyšli.

Mor. Třebová – Třemošnice 4:1
Ladislav Kučerňák, trenér SKP Slovan: Byl to o sto procent lepší zápas, než jaký jsme sehráli minule v Poličce. Průběh byl celkem jednoznačný, protože Třemošnice vystřelila na naši branku snad jednou. V útoku nám hodně pomohli Petr Šatník a Aberle. Vsadili jsme na jejich zkušenost a na hrotu se nám to osvědčilo. I proto, že stopeři soupeře byli naopak nezkušení a naši hráči si s nimi dokázali lehce poradit. Pochválit musím i oba krajní beky Romana Šatníka, který se vrátil po zranění, a Marka. Také oni odvedli hodně práce. Celkově to byl solidní výkon, i když ne bez chyb.

Svitavy – Vysoké Mýto 0:3
Zdeněk Válek, trenér Svitav: Očekávali jsme těžké utkání, protože soupeř se kvalitně posílil. Průběh zápasu ovlivnila brzká branka, po které se hosté lehce zatáhli a v klidu bránili. Na 0:2 jsme inkasovali po naší klasice – hrubé chybě v rozehrávce a poté neubráněné standardce. Druhý poločas jsme začali tlakem, ze kterého rezultovala penalta, kterou bohužel Ovad neproměnil. Stejně jsme i nadále hráli dopředu a vytvořili si několik dobrých možností. Hosté tím samozřejmě získali prostor na brejky a jeden z nich využili. Kdybychom proměňovali šance, možná by byl výsledek 4:3 pro nás, ale když je smůla, tak je prostě smůla. I takovéto zápasy občas bývají. (rh, mo, red)