Fotbalový krajský přebor, přesněji řečeno jeho jarní část, začíná. Jak se zdá, počasí bude premiéře přát a zápasy, kterou jsou o víkendu na programu, by se měly odehrát v dobrých diváckých kulisách. A bylo by to záhodno, hrají se atraktivní střetnutí.

SO 15.00: Slavoj Cerekvice nad Loučnou (6. místo, 25 bodů) – TJ Jiskra Litomyšl (13. místo, 17 bodů). Na podzim: 0:1, rozhodují: Vodrážka – Fojtík, Pešek.

Poslední dva vzájemné duely, jak na podzim, tak v zimní přípravě, vyhrála o gól Litomyšl. Pokud by se Jiskře podařilo uspět i do třetice, bylo by to to fotbalovou veřejnost určitě překvapení. Více se v tomto derby přece jen čeká od posíleného cerekvického kolektivu. Otázkou je, jak se oba soupeři vyrovnají s přechodem na přírodní trávu a v tomto ohledu by na tom měli být o něco lépe domácí fotbalisté.

Šance podle Deníku: 50 – 30 – 20.

SO 15.00: SK Vysoké Mýto (3. místo, 27 bodů) – TJ Svitavy (2. místo, 29 bodů). Na podzim: 3:0, rozhodují: Lukášek – Vaško, Štěpánek.

Hned na začátek jara bitva, která má ukázat, kdo se bude moci přihlásit do bojů o divizi. Zatímco Vysoké Mýto nehlásí v kádru žádné novinky, tak sestava Svitav dozná proti podzimu docela podstatných změn a bude velice zajímavé sledovat, jak si v prvním ostrém klání spolu „sedne“. I tady bude hrát důležitou úlohu schopnost zvládnout přechod z umělky na přírodní terén.

Šance podle Deníku: 30 – 40 – 30.

SO 15.00: ŽSK Třemošnice (16. místo, 7 bodů) – SKP Slovan Moravská Třebová (8. místo, 22 bodů). Na podzim: 1:4 rozhodují: Zavřel – Smitka, Gála.

Slovan se vydá k nejvzdálenějšímu soupeři, který je po podzimu poslední a jestli chce myslet na záchranu, tak musí začít vyhrávat hned od začátku. Třebovští ale mají kvality na to, aby si minimálně bod odvezli a jaro začali úspěšně. Pro sebevědomí jim pomohlo středeční vítězství v přípravném zápase v Mohelnici 6:4.

Šance podle Deníku: 30 – 40 – 30.

NE 16.00: SK Masokombinát Polička (7. místo, 22 bodů) – FK Česká Třebová (4. místo, 26 bodů). Na podzim: 0:3, rozhodují: Lukes – Řehák, Pavlas, hř. UMT SY-Lány.

Jediným týmem z regionu, který odehraje první jarní zápas na umělé trávě, je Polička. Změnil se ovšem termín a ve Svitavách-Lánech se Česká Třebová představí až v neděli ve čtyři hodiny odpoledne. Jedná se o další střetnutí rivalů z horní poloviny tabulky a dá se předpokládat vyrovnaná podívaná. Poličští mají svému rivalovi hodně co oplácet. 

Šance podle Deníku: 40 – 30 – 30.