„Po podzimu jsem celkem spokojen s umístěním, ale představoval bych si o tři čtyři body více. Vždyť dvanáctý tým tabulky má jen o čtyři body méně než my a z tohoto pohledu nebude jaro vůbec jednoduché," nepodléhá trenér MILAN JANKO předčasnému optimismu.

Základní charakteristikou jeho mužstva bylo, že se zcela rozdílně prezentoval na vlastním trávníku a na hřištích soupeřů. Ostatně počet získaných bodů (doma 15 – venku 5) o tom vypovídá. „Doma jsme hráli fotbal plný pohledných útočných akcí a gólů, také máme z celé I. A třídy druhý nejvyšší počet vstřelených branek. Na cizích hřištích jsme však nedokázali dotáhnout do konce ani slibně rozehrané duely. Zmínil bych vedení 3:0 ve Vysokém Mýtě, 1:0 v Dobříkově, když soupeř hrál v deseti, nebo 2:0 v Rohovládově Bělé. Z těchto tří utkání jsme vytěžili jediný bod," je si trenér Janko vědom, kde mužstvu utekly bodíky, které mohly jeho umístění ještě vylepšit.

K výše uvedenému přispěl i další faktor, což byl velice úzký kádr, který znemožňoval trenérovi výrazněji sáhnout do sestavy a taktiky v případě, kdy se mu vývoj hry přestal zamlouvat. „Bylo znát, že jsme měli k dispozici typologicky stejné či podobné hráče. V některých zápasech bylo potřeba, abychom mohli nasadit kluky, kteří by byli schopni jednoduchou hrou uhájit výsledek, než aby se stále snažili o fotbalovost. Důsledkem bylo, že jsme na soupeřových hřištích inkasovali druhý nejvyšší počet gólů ze všech týmů. Samozřejmě také chyběla konkurence v kádru, ti, kteří hráli, nebyli pod tlakem, že se na ně tlačí někdo další z lavičky. Což potom ovlivnilo i účast na trénincích," vypočítá Janko komplikace, se kterými se musel vypořádat.

I přesto odehrálo Pomezí výborné zápasy, kdy potěšilo svoje fanoušky. „Asi nejvýše stavím vítězství 6:0 nad čtvrtými Načešicemi, které jsme hladce přehráli. Naopak ke třem zmíněným prohraným zápasům venku musím přidat nepovedené vystoupení v Luži, kde náš výkon při porážce 0:3 nesnesl žádné měřítko," připomněl trenér pozitivní i negativní momenty podzimu.

Milan Janko věří, že se mu do zimní přípravy uzdraví dlouhodobě zranění hráči a doplní tým. „Trénovat budeme v domácích podmínkách, víme, že na řadě věcí musíme zapracovat. V plánu máme nejvýše tři nebo čtyři přátelské zápasy, aby na hráčích nebyla patrná herní únava hned po přípravě," nehodlá to Milan Janko přehánět se zápasovými testy.