Dolní Újezd – Svitavy 0:7

Tomáš Abt, trenér Sokola Dolní Újezd: Soupeř byl od začátku lepší. V prvním poločase se dostal snad třikrát k naší brance a ze tří střel pokaždé skóroval. I my jsme měli několik příležitostí, ale bohužel je nedokázali proměnit. Co jsme potom předváděli na hřišti ve druhém poločase, to byla z naší strany ostuda, která s fotbalem neměla vůbec nic společného. Hráči by se měli omluvit fanouškům, že jim takovým způsobem pokazili jinak krásné nedělní odpoledne.

Oldřich Palla, vedoucí družstva TJ Svitavy: Úvod utkání nenaznačoval, že toto derby skončí tak jednoznačně. Domácí si vypracovali dvě brankové příležitosti, které nezúročili, naopak nám vyšel první rychlý protiútok zakončený přesnou střelou Válka. Domácí nadále zlobili, my jsme spíše zodpovědně bránili a využívali brejky. Ty vedly k dalším dvěma gólům v prvním poločase. A když jsme znovu skórovali krátce po přestávce, tak bylo o výsledku rozhodnuto. Potom již na hřišti existovalo pouze naše družstvo, které další gólovky nevyužilo.

Horní Jelení – Moravská Třebová 0:9

Ladislav Kučerňák, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Domácí byli opravdu slabí a nedělali nám žádné problémy. My jsme pokračovali v dobré kombinační hře a využili téměř všechny šance, které jsme si vypracovali. V poslední čtvrthodině soupeř úplně odpadl a my zvýraznili už tak jednoznačný výsledek. Kluci si fotbal užili a měli z něho radost, góly jsme dávali po pohledných akcích, takže se zápasem panuje spokojenost.

Polička – Lanškroun 0:2

Roman Kysilko, trenér SK Polička: Bylo to docela pěkné utkání s mizerným koncem pro nás a odráželo naši současnou formu a pohodu. Byla škoda, že se nám nepovedlo v páté minutě využít tutovou gólovku. Na hráčích z Lanškrouna bylo patrné, jak si díky svým výsledkům věří, což se názorně ukázalo při akci Savycha, který je poslal do vedení. Tím se zbortila naše taktika, kdy jsme chtěli hrát spíše z defenzivy a vyrážet do brejků. Museli jsme se začít tlačit více dopředu, ale nejsme v současnosti v takové fazóně, abychom si vynutili trvalý nápor a vyvarovali se chyb a ztrát míče. Soupeř toho využíval, po jednom z protiútoků kopal penaltu, ale Slaný ji chytil a poradil si také s dorážkami. Z protiakce jsme měli možnost vyrovnat, což se nepovedlo, i tak byl první poločas od nás ještě solidní. Po přestávce to už nebylo ono, museli jsme hru více otevírat, ale nebyli moc nebezpeční, všechno to bylo jenom po vápno a bez zakončení. Hosté se nám dostávali často za obranu, povedlo se jim přidat druhý gól a my už neměli síly na reakci. Bylo jasně vidět, jak týmu Lanškrouna nyní narostlo sebevědomí. Hrál se svým typickým důrazem, ale nikoli zákeřně, dokázal však i podržet míč a kombinovat. Hrát se s ním nicméně určitě dalo.

Litomyšl – Pardubičky 1:2

Vladimír Pala, trenér Jiskry Litomyšl: Blahopřeji Pardubičkám k zaslouženému vítězství. Výkon a přístup našich hráčů nebudu raději komentovat. Jen mi je líto těch několika, co se snaží.