Ve Dvoře Králové si vzpomněli na svoje nejlepší časy a potěšili jak výsledkem, tak předvedeným výkonem.

Dvůr Králové – Svitavy 0:2

Už začátek zápasu naznačil, že do města světoznámé ZOO přijel jiný tým než ten, který v minulém týdnu tak zklamal bezkrevným představením proti Náchodu. Byli to hosté, kdo se po zahajovacím hvizdu sudího Severýna pustili do boje daleko aktivněji a svého soupeře tím zřetelně zaskočili.

V úvodní čtvrthodině si také vypracovali několik nadějných příležitostí, které ale zůstaly bez využití, stejně jako snad jediná pořádná možnost soupeře v podání Otradovského těsně před přestávkou.

Taktovku hry drželi ve své moci stále Svitavští a v nástupu do druhého poločasu se dočkali zaslouženého vedení, když se pěkně trefil Svoboda – 0:1. Snahu Dvora o srovnání pak hosté vcelku s přehledem ustáli, když mu výraznější ohrožení branky J. Ehrenbergera nedovolili.

Naopak, v 74. minutě přišla velká chvíle slovenského záložníka Filipa, který zaznamenal svoji první trefu ve svitavském dresu. A že stála za to. Nejen, že byla opravdu povedená, ale navíc potvrdila důležité vítězství a také přece jen veselejší pohled na tabulku.

Fakta – branky: 47. Svoboda, 74. Filip. Rozhodčí: Severýn (Praha).ŽK: 2:3. Diváci: 280. Poločas: 0:0. TJ Dvůr Králové: Ulrych –Podolník, Kruliš, Rejl, Ježek – Kilevník, Fejk, Moník, Řežábek –Otradovský (71. Privara), Samler. TJ Svitavy: J. Ehrenberger – J. Novák, Kroulík, R. Ehrenberger, Ptáček – Brůna, Čížek, T. Novák, Filip (90. Hrdlovič) – Svoboda (90. Urban), Černík (67. Kundera).

Hlasy po utkání

Čeněk Celler, trenér TJ Dvůr Králové nad Labem: S ohledem na početšancí, do nichž jsme soupeře pustili, je výhra hostů zasloužená. Několik čistých gólů ještě chytil brankář Ulrych. Herně to bylo lepší než před týdnem proti Ústí, ale hraje se na góly. Kdyby před koncem poločasu Otradovský proměnil samostatný únik na branku, mohl se duel vyvíjet obráceně. Na týmu leží deka, nevěří si, a v zápasech je to potom vidět.

Martin Pulpit, trenér TJ Svitavy: Myslím, že jsme navázali na výborný výkon na hřišti soupeře, jaký jsme předvedli ve Mšeně, ale tentokrát s úspěšným výsledkem. Podpořili jsme ho tím, že jsme neudělaližádnou hrubou chybu v defenzivě. Mohli jsme zápas rozhodnout do 15. minuty, kdy jsme měli tři čtyři velké šance. Ty jsme nevyužili, ale po přestávce jsme dali dvě krásné branky a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Pochvalu si zaslouží všichni hráči, kteří bojovali jako tým a od začátku šli za vítězstvím. Škoda že jsme pustili zbytečně body v domácích utkáních, protože jsme mohli být v tabulce výše. Tento výsledek musíme potvrdit v posledním vystoupení proti Ústí nad Orlicí.

Další výsledky – divize C

14. kolo: Náchod – Pardubice B 1:2, Nová Paka – Letohrad 1:2, Kutná Hora – Dobrovice 2:1, Nový Bydžov – Semily 1:2, Ústí nad Orlicí –Jirny 0:2, Pěnčín-Trunov – Holice 2:3, Mšeno – Lhota pod Libčany 2:0.

Pořadí: 1. Jirny (42 bodů), 2. Kutná Hora (29), 3. Mšeno (27), 4. Letohrad (22), 5. Ústí nad Orlicí (21), 6. Dobrovice (19), 7. Dvůr Králové nad Labem (19), 8. Pardubice B (19), 9. Nová Paka (19), 10. Svitavy (17), 11. Náchod (17), 12. Lhota pod Libčany (14), 13. Pěnčín-Turnov (14), 14. Semily (13), 15. Nový Bydžov (12), 16. Holice (4).