Svitavy – Letohrad 2:1

Nástup do utkání se nesl ve znamení četných nepřesností na obou stranách. Ve 13. minutě se ale hosté snadno prosadili po své pravé straně, na centr si naskočil neobsazený T. Jedlička a hlavou otevřel účet – 0:1.

Letohrad potom ještě chvíli ovládal střed pole, ale Svitavští brzy zahodili zbytečný respekt, zjistili, že defenziva soupeře zdaleka není nepřekonatelná, a začali „kousat".

K vyrovnání jim ve 35. minutě pomohl hrubkou jejich nedávný spoluhráč J. Ehrenberger, když vyhodil míč přímo na kopačky Čížka, který zachoval chladnou hlavu a lobem přes bezmocného brankáře zařídil skóre 1:1.

Letohradský gólman napravil svůj kiks zkraje druhé části, když vychytal stoprocentní gólovku L. Urbana. V 66. minutě se k odvážnému „výletu" odhodlal stoper Ptáček, nezadržitelně proletěl středem hřiště do palebné pozice, první ránu mu zadáci ještě zablokovali, ale tu druhou mířící po zemi přesně k tyči už nezastavil nikdo – 2:1!

Na tahu tedy byli zjevně zaskočení hosté, ale nežli se vůbec dostali k nějakému náporu, mohl je vytrestat Frolo, jehož pumelice zpoza šestnáctky proletěla těsně nad břevnem.

Letohrad se v závěru hrnul všemi způsoby dopředu, jenže proti zodpovědně pracující defenzivě nebyli jeho hráči schopni vymyslet ani zrealizovat cokoli nebezpečného. Za celý druhý poločas si hosté nevypracovali vážnější gólovou příležitost, což je dobrá vizitka svitavské obrany, která tentokrát Jílkovi doopravdy pomohla.

Získané body jsou nesmírně důležité už proto, že v dalších dvou kolech zajíždějí Svitavy na hřiště soupeřů a z venku si zatím na jaře nepřivezly vůbec nic. Nejbližší utkání je čeká v sobotu ve Vysokém Mýtě.

Fakta – branky: 35. Čížek, 66. Ptáček – 13. T. Jedlička. Rozhodčí: Šob (Hradec Králové) – Slavíček, Kvaček. ŽK: 2:4. Diváci: 450. Poločas: 1:1. TJ Svitavy: Jílek – Novák, Kroulík, Ptáček, Veselský – Andrle, R. Ehrenberger, Čížek, D. Jukl – Frolo (90. Válek), L. Urban (84. Chlup). FK OEZ Letohrad: J. Ehrenberger – Šponar (78. Černohous), Kail, Vaniš, P. Štěpán – Černohorský, J. Jedlička, Linhart, Kříž, J. Štěpán (75. Pokorný) – T. Jedlička (84. Matějíček).

Oldřich Palla, vedoucí družstva TJ Svitavy: Nejen pod dojmem výsledku musím naše hráče pochválit za předvedený bojovný výkon a poděkovat B mužstvu za pochopení situace a pomoc v tomto klíčovém zápase. Bylo to utkání, ve kterém se hrálo o šest bodů a tomu odpovídal i průběh, kdy se hráči obou týmů snažili neudělat chybu. Samozřejmě se jich nevyvarovali, tak padly i první dva góly, tedy po chybě na každé straně. Naštěstí se naši kluci už v další části zápasu žádné fatální hrubky nedopustili, plnili pokyny trenéra a když jsme se ujali vedení, dokázali vzdorovat náporu hostů a udržet pro nás důležitý výsledek.

Další výsledky divize C: Trutnov – Živanice 0:0, Nová Paka – Vysoké Mýto 2:1, Náchod – Ústí nad Orlicí 0:2, Rapid Liberec – Dvůr Králové nad Labem 2:5, Pardubice B – Železný Brod 6:1, Dobrovice – Jablonec nad Jizerou 2:2, Kutná Hora – Pěnčín-Turnov 3:3.

Pořadí: 1. Nová Paka (55), 2. Dobrovice (48), 3. Pěnčín-Turnov (44), 4. Dvůr Králové nad Labem (38), 5. Ústí nad Orlicí (35), 6. Živanice (35), 7. Vysoké Mýto (33), 8. Kutná Hora (31), 9. Svitavy (31), 10. Pardubice B (29), 11. Náchod (29), 12. Letohrad (29), 13. Trutnov (29), 14. Jablonec nad Jizerou (29), 15. Železný Brod (17), 16. Rapid Liberec (7).