Ten se předvedl v sympatickém světle, ale herní vyzrálost a větší zkušenost na domácí straně slavily úspěch.

Svitavy – Trutnov 3:0

Hosté dávali od začátku najevo, že nebudou odevzdaným a pasivním soupeřem. Vynikali rychlým přechodem do protiútoku a několikrát pořádně provětrali domácí defenzivu. Nejvíce ve 23. minutě, když se ve stoprocentní gólovce ocitl na malém vápně volný Vilám, ale svoji hlavičku nasměroval přímo do rukou Ehrenbergera.

Více vzruchu však bylo před brankou Šťastného, kterému v jednom případě po Seidlerově střele pomohla i tyč. Skóre doznalo poprvé změny ve 44. minutě po akci I. Svobody, který předložil před prázdnou branku Seidlerovi nabídku, jaká se zkrátka nedala odmítnout – 1:0.

Po změně stran byla převaha domácích výraznější, i když hosté se neustále pokoušeli o ofenzivní výpady, které však už nebyly tak nebezpečné jako v prvním poločase. Zato domácí si vytvářeli šanci za šancí, ale jak Čížkovi, tak Seidlerovi sebral radost výbornými zákroky trutnovský gólman Šťastný.

Takže musel přispěchat na pomoc muž, který má střílení gólů ve svitavském týmu v poslední době nejčastěji v popisu práce. Běžela 71. minuta, když I. Svoboda „vykoupal" u brankové čáry obránce a poslal míč Belejovi, který zachoval chladnou hlavu a chytře usměrnil střelu do protipohybu brankáře – 2:0. Trutnov už potom ztratil svůj elán, domácí opanovali hřiště a potěšili diváky ještě jedním gólem, tím posledním podzimním na domácí půdě. Symbolicky ho dal opět Belej, tentokrát přesnou hlavičkou.

„Připravovali jsme se na jiný scénář a čekali podobný zápas jako proti Náchodu či Vysokému Mýtu, který bude o postupném útoku a o dobývání branky. Trutnov si to však s námi přijel rozdat," neskrýval překvapení z výkonu soupeře trenér Zbyněk Zbořil.

Otevřený fotbal, který se jistě líbil divákům, se mu zrovna nezamlouval. „Zbytečně jsme dopustili hru nahoru – dolů, nedokázali změnit tempo zápasu, málo kombinovali a výsledkem toho byl hurá fotbal se šancemi na obou stranách. Při vší úctě k soupeři byla ale kvalita na naší straně a to bylo znát hlavně v koncovce," myslí si Zbořil.

Než se ale jeho svěřenci gólově prosadili Seidlerovou zásluhou, tak utekl skoro celý poločas. „Prosazovali jsme se sice hlavně z naší levé strany, ale nedokázali si to dát před branku do tutovky a i když jsme něco měli, tak brankář hostů byl výborný. Trutnov hrozil a dokázal naši lehkovážnost a bezstarostnost využít, ale nezvládl koncovku," oddechl si trenér.

Že by se po změně stran a za svitavského vedení obraz hry nějak výrazně změnil to se nedá říci. Domácí zahodil několik jasných šancích a protivník byl stálou hrozbou. Až teprve, když Svoboda dvakrát předložil míč Belejovi, byl jeho odpor zlomen. „Trutnov musím pochválit, dopředu byl hodně nebezpečný a už se nedivím, že naposledy venku dal pět gólů. Prostě chtěl hrát fotbal a podle toho to i na hřišti vypadalo," ocenil Zbořil odvahu rivala.

Nicméně svitavská vítězná série pokračuje a to je výborná zpráva. „Splnili jsme úkol, který před námi stál po nepovedeném začátku sezony, a za hráče bych byl rád, kdyby se nám podařilo podzim zakončit vítězstvím a protáhnout si tak úspěšnou sérii do jarní části," vyhlíží Zbyněk Zbořil podzimní derniéru. Ta se hraje v sobotu 16. listopadu a Svitavy čeká zápas na půdě Rapidu Liberec.

Fakta – branky: 44. Seidler, 71. a 82. Belej. Rozhodčí: Matějček – Machýček, Starý. ŽK: 2:0. Diváci: 290. Poločas: 1:0. TJ Svitavy: Ehrenberger – Novák (88. L. Urban), Ptáček, Schneider, Šplíchal (86. Válek) – Paděra, Čížek (60. Brůna) – I. Svoboda, Seidler (76. D. Svoboda), Belej – Lysoněk (70. Kroulík). MFK Trutnov: Šťastný – Kejzlar (68. Tobiaš), Křižovič, Makovský, J. Holubec – Kamitz, Bönisch (46. Groer), Kovář, P. Holubec – Doubic (88. Bednařík), Vilám (63. Čech).

Divize C – další výsledky 14. kola: Kutná Hora – Dobrovice 0:1, Náchod – Pardubice B 4:0, Jablonec nad Jizerou – Živanice 0:4, Vysoké Mýto – Železný Brod 4:0, Pěnčín-Turnov – Dvůr Králové nad Labem 5:1, Letohrad – Rapid Liberec 1:0, Ústí nad Orlicí – Nová Paka 0:4.

Pořadí: 1. Nová Paka (35), 2. Dobrovice (32), 3. Pěnčín-Turnov (26), 4. Kutná Hora (22), 5. Ústí nad Orlicí (22), 6. Svitavy (22), 7. Dvůr Králové nad Labem (21), 8. Letohrad (19), 9. Živanice (18), 10. Pardubice B (18), 11. Jablonec nad Jizerou (16), 12. Trutnov (16), 13. Náchod (15), 14. Železný Brod (15), 15. Vysoké Mýto (13), 16. Rapid Liberec (7).