Nejprve přišly na řadu boje ve dvou základních skupinách a ty nabídly vyrovnanou podívanou, když do posledního kola nebylo jasné, kdo a z jakého místa postoupí. Do čtvrtfinále se dostaly kvalitní týmy se vzájemným respektem a bylo to znát na výsledcích, neboť dva duely skončily remízami a muselo se rozhodnout z penaltové značky.

V prvním semifinále se utkaly celky HC Jedlová a FBC Polička. Byl to domácí tým, který před koncem udeřil a zvítězil 2:1. Druhé semifinále mezi Kopačkami z Bystrého a Ajaxem z Jedlové byl smírný 1:1, v rozstřelu byly lepší Kopačky.

Ajax neuspěl ani v souboji o bronz, když sice tři minuty před koncem snížil na 1:2, ale jeho snaha o vyrovnání byla marná a radovala se Polička. Finále HC Jedlová – Kopačky Bystré bylo vyrovnané a pořádně prestižní, protože za Jedlovou nastoupili bývalí borci SK Polička a za tým Kopaček ti stávající. Bezbrankový zápas dokráčel do penalt, domácí využili čtyři z nich a tím pádem bylo jasno o mistrovi desátého Jedlová Cupu.

Pořadatelé zvýšili atraktivitu turnaje i tím, že vyhlásili tři nejlepší hráče (1. Jan Mužík, 2. Karel Hofman, 3. Petr Lánský), střelce (1. Martin Pavliš, 2. Petr Navrátil, 3. Mirek Stejskal) a brankáře (1. Matěj Simon, 2. Radek Veselý, 3. Martin Švanda).

Celkové pořadí: 1. HC Jedlová, 2. Kopačky, 3. FBC Polička, 4. Ajax, 5. Bortel, 6. Družstevníci, 7. 1. FC Polička, 8. No-Name, 9. Mladá Garda, 10. Vítr z hor, 11. Huntovna Polička, 12. Fešáci.

Nejenom hráči, ale i diváci s dětmi si užili turnaj díky soutěžím a hrám. „Tímto bych chtěl poděkovat hráčům za fair play, příznivcům za super fandění, sponzorům a pořadatelům, kteří se postarali o nejlepší ročník Jedlová Cupu," uvedl za organizátory Martin Lánský.

(ml, rh)