Litomyšlská Jiskra dosud na svém trávníku neztratila ani bod, ovšem tato bilance zůstala pouze vzpomínkou. Celek z Dolního Újezdu potvrdil zlepšenou formu z minulých kol a bral vítězství. Hrát v Zámrsku, to není pro nikoho med. Tým Pomezí ale nyní všem ukázal, jak na to. A byla z toho zcela jednoznačná výhra, která je nadmíru cenná.

Litomyšl – Dolní Újezd 1:2

Hosté vstoupili do prestižní bitvy o poznání svižněji, hráli s větším důrazem a nasazením, zatímco domácí se v prvním poločase na trávníku spíše hledali. Logickým vyústěním byl gól v jejich svatyni, a to ve 32. minutě, když po rohovém kopu a nedůrazném odhlavičkování se k balonu dostal Brůna a svoji střelu nasměroval mimo dosah Malého – 0:1. První poločas vyzněl celkové lépe pro Újezd. A hned zkraje toho druhého byla nálada v táboře hostů ještě o poznání veselejší poté, co jejich vedení navýšil Pešina. Teprve za této nepříznivé situace si domácí uvědomili, že s takovým výkonem nemají šanci, a o poznání přidali na tempu. Zvýšili obrátky a dokázali rivala chvílemi v poli přehrávat, ale se zakončením byli dlouhou dobu na štíru. Až čtvrt hodiny před závěrem se dočkali kontaktního zásahu, když se po standardní situaci prosadil ze závaru kapitán Štoudek – 1:2. Jelikož však další slibné pozice, do kterých se dostával hlavně aktivní Severa, zůstaly bez využití, zamířily tři body do Dolního Újezdu.

Branky: Štoudek – Brůna, Pešina. Rozhodčí: Komínek. Poločas: 0:1. Litomyšl: M. Malý – Urban, Štoudek, J. Hašek, Vomočil, L. Severa, Kundera, Sršeň, J. Paclík, Kristek, Padělek (70. Zeman). Dolní Újezd: Janecký – Frank, J. Vomáčka, J. Částek, Pešina, Čejka, Kroulík, Brůna, Fulík, Holec, Frňka (90. Novák).

Pavel Švec, trenér Jiskry Litomyšl: Z výkonu týmu jsem zklamán. Naši hráči přistoupili k tomuto derby úplně jinak než soupeř. Byli jsme laxní, bez potřebné bojovnosti, elán a nasazení byly na straně hostů, což platilo především v prvním poločase, kdy nás díky touze po vítězství a větší dynamice přehrávali. V první minutě druhé půle jsme inkasovali gól na 0:2 a až potom jsme začali hrát přece jen lépe s vědomím, že nemáme co ztratit. Vyplynuly z toho šance, jen Severa měl tři, potom Štoudkovo snížení, na vyrovnání jsme ale nedosáhli. Soupeř na nás byl dobře připraven, naopak my nepodali kvalitní výkon. Takhle se derby nehraje.

Tomáš Abt, trenér Sokola Dolní Újezd: Bylo to typické derby, ve kterém nechtěl nikdo udělat zpočátku chybu, takže vstup do zápasu byl z obou stran rozvážný. Nám se podařilo jít do vedení a tím jsme se uklidnili, ještě více po zvýšení krátce po přestávce. Soupeř poté přeskupil řady, poslal vysokého Štoudka dopředu a ten nám začal dělat trochu problémy. Byly tam i nějaké šance, při kterých nás podržel Janecký, i my jsme ale mohli zvýšit náskok. Domácím se povedlo korigovat, nakonec jsme ale zápas dotáhli k vítězství a myslím si, že k zaslouženému. V poslední době se nám stabilizovala sestava, i díky tomu se nám daří a jsme na úspěšné vlně. Doufám, že v takovém duchu budeme pokračovat dál.

Zámrsk – Pomezí 0:4

Zdeněk Stoklásek, sekretář Sokola Pomezí: V našem podání to byla opravdu pěkná podívaná. Mohu mluvit jen v superlativech, kluci vypadají, jakoby je někdo polil živou vodou, a vyhráli podruhé za sebou. Je pravda, že domácí se nám snažili vyrovnat, ale jejich zakončení bylo tristní a pokud se už k nebezpečné střele dostali, tak je dvakrát výborně vychytal Křemenák. Nám se dařily rychlé protiútoky a pomalu, ale jistě jsme přidávali další branky. Zejména ta poslední v závěru na 4:0 byla po spolupráci bratrů Nespěšných přímo ligová. Celý tým podal v Zámrsku velmi dobrý výkon a dočkal se zasloužené odměny v podobě důležitého vítězství a posunu v tabulce.

Branky: Ehrenberger 2, J. Nespěšný, M. Nespěšný. Rozhodčí: Kolbaba. Poločas: 0:2. Pomezí: Křemenák – Čejka, Kotouček, Mička, Drobný, Jožák, J. Nespěšný, M. Nespěšný, Ehrenberger, Roušar (79. Pořízka), M. Nespěšný, Leinweber.

Další výsledky I. A třídy

Staré Hradiště – Libišany 1:6 (1:4). Branky: Shejbal – Brož 2, Kaufman z pen., Vydarený, Machala, Kuric. Chrudim C – Heřmanův Městec 0:0, pen. 4:2. Luže – Ústí nad Orlicí B 0:3 (0:1). Branky: Kaláb, Strnad, Sloupenský. Horní Jelení – Načešice 3:2 (1:2). Branky: Šimek 2, Hendrych – F. Jirásek, A. Jirásek. Pardubičky – Vysoké Mýto B 2:2 (1:1), pen. 3:0. Branky: Krejčí, Mráz – Podmajerský, Krátký.

Pořadí:

1.  Libišany (23), 2. Ústí nad Orlicí B (19), 3. Litomyšl (17), 4. Staré Hradiště (17), 5. Dolní Újezd (16), 6. Vysoké Mýto B (15), 7. Luže (15), 8. Pomezí (15), 9. Pardubičky (14), 10. Heřmanův Městec (13), 11. Chrudim C (7), 12. Načešice (6), 13. Zámrsk (6), 14. Horní Jelení (6).